Tacogratäng

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 5 röster - Betygsätt

Ofta när vi gör tacos hemma så brukar vi få en massa tacofärs över. Sist det hände, så tänkte jag att man måste kunna göra…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Tacogratäng
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning30 minTotalt45 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Ofta när vi gör tacos hemma så brukar vi få en massa tacofärs över. Sist det hände, så tänkte jag att man måste kunna göra något skoj av detta. Visst, tacopaj har man gjort några gånger, men det skulle vara gott med en krämig gratäng som man kan doppa ostchips i.

Sagt och gjort, denna goda gratäng fick det bli.

Glöm inte bort att göra egen tacokrydda när du ska krydda din köttfärs.

 

Ingredienser

Mängd2 Portioner
 200 g Tacofärs (färdiglagad)
 200 g Tacosås
 1,50 deciliter Smetana
 100 g Riven ost, typ cheddar
 4 st Cocktailtomater
 10 st Jalapenoskivor
Serveringsförslag

 

Gör så här:

1

Blanda ihop färsen med tacosåsen. Lägg ner i en liten ugnsfast form.

2

Blanda ihop smetana, färskost och riven ost i en bunke och fördela jämnt över färsen.
Toppa med halverade tomater och jalapeno.

3

Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 30 minuter. (Gratängen skall ha fått fin färg.)

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.8 / 5. Antal röster: 5

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 200 g Tacofärs (färdiglagad)
 200 g Tacosås
 1,50 deciliter Smetana
 100 g Riven ost, typ cheddar
 4 st Cocktailtomater
 10 st Jalapenoskivor
Serveringsförslag

Instruktioner

1

Blanda ihop färsen med tacosåsen. Lägg ner i en liten ugnsfast form.

2

Blanda ihop smetana, färskost och riven ost i en bunke och fördela jämnt över färsen.
Toppa med halverade tomater och jalapeno.

3

Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 30 minuter. (Gratängen skall ha fått fin färg.)

Tacogratäng
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida