Tacopaj

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 2 röster - Betygsätt

Är du trött på fredagskvällens kladdiga tacos? Varför inte variera med en riktigt god tacopaj. Det här är inte vilken paj som helst. Den är…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Tacopaj
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning30 minTotalt45 min

Beskrivning - Information

Är du trött på fredagskvällens kladdiga tacos? Varför inte variera med en riktigt god tacopaj. Det här är inte vilken paj som helst. Den är nämligen minst lika god som lunch eller söndagsmys. Om du älskar tacos och inte kan få nog, då är det här helt enkelt pajen för dig.

Såväl det glutenfria pajskalet som den goda smaksättningen utlovar en riktig smaksensation i munnen. Dessutom brukar den LCHF-vänliga tacopajen uppskattas av båda barn och vuxna.

Innehållsförteckning

  1. Mumsig tacopaj med få kolhydrater
  2. En glutenfri paj för vardag och fest
  3. Näringsvärden
  4. Ingredienser
  5. Instruktioner
ANNONS


Det går bra att äta pajen dagen efter och bara värma upp i portionsbitar. Givetvis kan du frysa ner eventuella rester. Det kan dock vara så att tacopajen är så god att den tar slut på ett nafs. Servera gärna en god och krispig grönsallad till pajen, då känns måltiden extra fräsch.

Mumsig tacopaj med få kolhydrater

Det finns två knep för att tillaga en tacopaj med riktigt få kolhydrater. Dels ska du välja rätt pajdeg och dels rätt tacokrydda.

Som pajbotten använde jag detta recept: Pajbotten. Det är ett utmärkt LCHF-vänligt recept på pajbotten som innehåller riktigt få kolhydrater tack vare de tre olika ingredienserna mandelmjöl, kokosmjöl och fiberhusk.

Som krydda har jag valt att använda en hemmagjord tacokrydda för att undvika en massa onödiga kolhydrater och tillsatser. Men om du vill slippa krångel och bara ha det smidigt i köket, då kan du givetvis köpa en färdig tacokrydda och smaksätta pajen med. Det viktigaste är att ställa en god rätt på matbordet och mätta alla hungriga magar.

En glutenfri paj för vardag och fest

En glutenfri tacopaj som dessutom passar perfekt för LCHF, kan det bli bättre än så? Det här är en riktigt god paj som du kan servera både till kvällsmyset, vardagsluncherna och festliga helgmåltider.

Precis som tacos så går tacopajen att variera i all oändlighet. Testa gärna olika ingredienser och experimentera med olika kryddsättningar. Dessutom kan du variera vilka goda tillbehör du har till pajen. Då kommer du aldrig att tröttna på den.

Näringsvärde

Näringsvärdet är bra för dig som äter LCHF. Du får en god glutenfri LCHF-paj med rejält med goda ingredienser för bara 9 kolhydrater per portion. Om du dessutom gör din egna tacokrydda så kan det sjunka ännu mer.

En tabell med näringsvärden för denna tacopaj.
(Näringsvärden från Kostbevakningen)

Tittar man i tabellen så skulle jag nog säga att mängden kolhydrater för tacokryddan inte riktigt överensstämmer med verkligheten. 3 msk krydda tror jag inte ens väger 21 gram. Så det riktiga värdet är nog lägre egentligen.

ANNONS

 

Ingredienser

Mängd6 Portioner
Pajskal
 2 deciliter Mandelmjöl
 0,50 dl Kokosmjöl
 1 msk Fiberhusk
 50 g Smör
 1 st Ägg
 2 msk Vatten
 1 krm Salt
Fyllning
 400 g KöttfärsNöt, bland, fläsk eller vilt funkar bra.
 50 g MorotKan uteslutas om man vill.
 50 g Lök (gul)
 3 msk Tacokrydda
 1 msk Tomatpuré
 1 dl Vatten
 4 st Ägg
 150 g Ost (riven)
 6 st Körsbärstomater
 50 g Paprika
ANNONS

 

Gör så här:

Pajskalet
1

Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.

2

Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.

3

Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.

4

Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.

5

Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader.

Fyllningen
6

Hacka löken och tärna moroten och paprikan.

7

Bryn köttfärsen och låt grönsakerna du hackade nyss fräsa med några minuter på slutet.

8

När morötterna har mjuknat så blandar du i tacokrydda, tomatpuré och vatten och blandar om ordentligt. Låt puttra tills vattnet är borta. Ställ åt sidan tills vidare.

9

Blanda ihop ägg, ost, grädde och crème fraiche i en bunke.

10

Häll upp köttfärsen i pajskalet och slå över äggstanningen. Rör om försiktigt så att äggstanningen och färsen får blandas lite. Lägg halverade tomater ovanpå.

11

Sätt in i ugnen på 175 grader i cirka 25-30 minuter, tills pajen fått fin färg.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Pajskal
 2 deciliter Mandelmjöl
 0,50 dl Kokosmjöl
 1 msk Fiberhusk
 50 g Smör
 1 st Ägg
 2 msk Vatten
 1 krm Salt
Fyllning
 400 g KöttfärsNöt, bland, fläsk eller vilt funkar bra.
 50 g MorotKan uteslutas om man vill.
 50 g Lök (gul)
 3 msk Tacokrydda
 1 msk Tomatpuré
 1 dl Vatten
 4 st Ägg
 150 g Ost (riven)
 6 st Körsbärstomater
 50 g Paprika

Instruktioner

Pajskalet
1

Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.

2

Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.

3

Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.

4

Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.

5

Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader.

Fyllningen
6

Hacka löken och tärna moroten och paprikan.

7

Bryn köttfärsen och låt grönsakerna du hackade nyss fräsa med några minuter på slutet.

8

När morötterna har mjuknat så blandar du i tacokrydda, tomatpuré och vatten och blandar om ordentligt. Låt puttra tills vattnet är borta. Ställ åt sidan tills vidare.

9

Blanda ihop ägg, ost, grädde och crème fraiche i en bunke.

10

Häll upp köttfärsen i pajskalet och slå över äggstanningen. Rör om försiktigt så att äggstanningen och färsen får blandas lite. Lägg halverade tomater ovanpå.

11

Sätt in i ugnen på 175 grader i cirka 25-30 minuter, tills pajen fått fin färg.

Tacopaj
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida