Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Tacoskal av ost

4,34 av 3 röster
Tacoskal av ost

Saknar du tacoskal till fredagsmyset, då ska du läsa vidare…

När det är dags för tacos, då kommer ofta frågan upp vad man ska ha istället för alla skal och bröd som finns att köpa i affären.

För, faktum är ju att det det inte finns några som helst bröd att köpa som är ok inom lchf till tacomyset, utan man måste göra det själv.

Men, här är ett toppenalternativ som inte är alls svårt att göra, tacoskal av ost.

Endast en enda ingrediens och funkar riktigt bra att äta tacos i.

Vilken ost du vill använda, det är lite upp till dig själv vad du tycker om. jag blandade lite cheddar och en vanlig Vänerost. Gouda funkar riktigt bra det med.

Att tänka på är att vara snabb när det är dags att hänga osten på tork, för dom stelnar snabbt.

Total tid: 15 minuter
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C (jag använde varmluft).
  • Placera ut högar med riven ost på en plåt med bakplåtspapper. Jag gjorde tre högar på en plåt. Tänk på att osten smälter ut, så det är viktigt att det finns utrymme.
    Tacoostskal
  • Ställ in i ugnen i cirka 8-10 minuter. Osten ska ha fått lite färg, men inte hunnit bli för krispig.
  • Förbered under tiden ett par torkställningar. Jag gjorde som på bilden.
    Tacoskal
  • Ta ut plåten och använd en stekspade för att lyfta upp hela ostkakan och häng den sedan på tork.
  • Låt hänga tills det har svalnat helt och sedan är det bara att käka precis som vanliga tacos.
    Tacoostskal
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
4,34 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg