Saknar du tacoskal till fredagsmyset, då ska du läsa vidare...
När det är dags för tacos, då kommer ofta frågan upp vad man ska ha istället för alla skal och bröd som finns att köpa i affären.
För, faktum är ju att det det inte finns några som helst bröd att köpa som är ok inom lchf till tacomyset, utan man måste göra det själv.
Men, här är ett toppenalternativ som inte är alls svårt att göra, tacoskal av ost.
Endast en enda ingrediens och funkar riktigt bra att äta tacos i.
Vilken ost du vill använda, det är lite upp till dig själv vad du tycker om. jag blandade lite cheddar och en vanlig Vänerost. Gouda funkar riktigt bra det med.
Att tänka på är att vara snabb när det är dags att hänga osten på tork, för dom stelnar snabbt.
Sätt ugnen på 200°C (jag använde varmluft).
Placera ut högar med riven ost på en plåt med bakplåtspapper.
Jag gjorde tre högar på en plåt.
Tänk på att osten smälter ut, så det är viktigt att det finns utrymme.
Ställ in i ugnen i cirka 8-10 minuter. Osten ska ha fått lite färg, men inte hunnit bli för krispig.
Förbered under tiden ett par torkställningar.
Jag gjorde som på bilden.
Ta ut plåten och använd en stekspade för att lyfta upp hela ostkakan och häng den sedan på tork.
Låt hänga tills det har svalnat helt och sedan är det bara att käka precis som vanliga tacos.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 200°C (jag använde varmluft).
Placera ut högar med riven ost på en plåt med bakplåtspapper.
Jag gjorde tre högar på en plåt.
Tänk på att osten smälter ut, så det är viktigt att det finns utrymme.
Ställ in i ugnen i cirka 8-10 minuter. Osten ska ha fått lite färg, men inte hunnit bli för krispig.
Förbered under tiden ett par torkställningar.
Jag gjorde som på bilden.
Ta ut plåten och använd en stekspade för att lyfta upp hela ostkakan och häng den sedan på tork.
Låt hänga tills det har svalnat helt och sedan är det bara att käka precis som vanliga tacos.
Siw Nordell says:
Så smart att använda grillpinnar som torkställning!