Jag verkligen älskar mandlar av olika slag och en typ av mandlar som finns att köpa i butik är tamarimandlar, men de är ofta ganska så dyra och då tycker jag att det är bättre att göra egna. Då har du dessutom möjligheten att göra de ekologiska om du har ekologiska mandlar hemma.
Två ingredienser och 15 minuter i ugnen är allt som behövs för dessa enkla men goda mandlar.
Ett enkelt och lätt snacks för dig som äter LCHF/lowcarb/lågkolhydratkost.
En god tamarisoja kan du beställa fraktfritt här: Tamarisoja hos Bodystore
Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda mandlar och soja i en skål och rör runt så att mandlarna marineras i sojan. Låt stå i cirka tio minuter och dra.
Lägg upp mandlarna på en plåt eller i en ugnsfast form och ställ in i ugnen cirka 15 minuter tills de är torra. Rör gärna om ett par gånger under tiden.
Ta ut och låt svalna.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda mandlar och soja i en skål och rör runt så att mandlarna marineras i sojan. Låt stå i cirka tio minuter och dra.
Lägg upp mandlarna på en plåt eller i en ugnsfast form och ställ in i ugnen cirka 15 minuter tills de är torra. Rör gärna om ett par gånger under tiden.
Ta ut och låt svalna.