Tartarsås – Sauce Tartar

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Tartarsås, eller Sauce tartare som det så fint heter på franska är en riktigt gammal klassisk sås som har anor långt bak i tiden. Såsen…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Tartarsås - Sauce Tartar | LCHF-arkivet
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning5 minTotalt15 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Tartarsås, eller Sauce tartare som det så fint heter på franska är en riktigt gammal klassisk sås som har anor långt bak i tiden.

Såsen tros ha fått sitt namn från tiden då råbiffen (Steak tartare) hade sitt genombrott och sedan tagit namnet vidare till att bli en sås.

Idag så är det en sås som mest passar till fisk skulle jag vilja säga, till exempel lax i ugn, torsk i ugn eller panerad fisk.
Det är en sås som jag personligen tycker påminner en hel del som en klassisk remouladsås.

Stekt lax på en god tartarsås.

Ursprungligen så var en tartarsås gjord på enbart majonnäs, äggula och gräslök, men med tiden så har tartarsåsen utvecklats och fått lite nya smaker och ingredienser.

Idag så finns det nog en uppsjö med olika recept på tartarsås, men jag kör på en lite klassisk stil, dock inte så klassisk som ursprungssåsen.

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 1 dl Majonnäs
 0,50 dl SmetanaEller crème fraiche
 2 msk Kapris, finhackad
 2 msk Cornichons, finhackadeEller saltgurka.
 1 msk Schalottenlök, finhackad
 1 tsk Dijonsenap
 1 msk Färsk persilja, hackad
 1 msk Färsk dill, hackad
 0,50 st CitronSaften från citronen är det vi ska använda.
 SaltEfter smak
 Svartpeppar, nymalenEfter smak

 

Gör så här:

1

Blanda majonnäs, smetana, kapris, cornichons, och schalottenlök i en skål. Se till att alla ingredienser är väl fördelade.

2

Tillsätt dijonsenap och blanda ihop till en jämn sås.

3

Pressa saften från en halv citron över blandningen och rör om igen. Citronsaften ger en uppfriskande syra som balanserar smakerna.

4

Tillsätt hackad persilja och dill och smaka av med salt och peppar.

5

Låt Tartarsåsen stå i kylskåp i minst 30 minuter före servering för att låta smakerna kombineras och utvecklas.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 dl Majonnäs
 0,50 dl SmetanaEller crème fraiche
 2 msk Kapris, finhackad
 2 msk Cornichons, finhackadeEller saltgurka.
 1 msk Schalottenlök, finhackad
 1 tsk Dijonsenap
 1 msk Färsk persilja, hackad
 1 msk Färsk dill, hackad
 0,50 st CitronSaften från citronen är det vi ska använda.
 SaltEfter smak
 Svartpeppar, nymalenEfter smak

Instruktioner

1

Blanda majonnäs, smetana, kapris, cornichons, och schalottenlök i en skål. Se till att alla ingredienser är väl fördelade.

2

Tillsätt dijonsenap och blanda ihop till en jämn sås.

3

Pressa saften från en halv citron över blandningen och rör om igen. Citronsaften ger en uppfriskande syra som balanserar smakerna.

4

Tillsätt hackad persilja och dill och smaka av med salt och peppar.

5

Låt Tartarsåsen stå i kylskåp i minst 30 minuter före servering för att låta smakerna kombineras och utvecklas.

Tartarsås – Sauce Tartar
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida