Texie's blåbärspannacotta är en perfekt efterrätt att göra om man har större sällskap, då den är lätt att förbereda och har klar i kylen när det väl är dags för efterrätt.
Recept och bild: Texie's kitchen
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Koka upp blåbären tillsammans med citronsaften och låt det puttra några minuter. Ställ åt sidan.
Koka upp grädden i en annan kastrull. Tillsätt sötning och vaniljpulver. Låt sjuda några minuter. Ta bort från värmen.
Tillsätt blåbären och gelatinet i grädden och rör om så gelatinet löses upp.
Mixa ihop smeten med en mixerstav så den blir slät och fin.
Häll upp i portionsglas eller formar och ställ kallt ett par timmar så de får stelna.
Innan servering garnerar du med lite vispad grädde och blåbär.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Koka upp blåbären tillsammans med citronsaften och låt det puttra några minuter. Ställ åt sidan.
Koka upp grädden i en annan kastrull. Tillsätt sötning och vaniljpulver. Låt sjuda några minuter. Ta bort från värmen.
Tillsätt blåbären och gelatinet i grädden och rör om så gelatinet löses upp.
Mixa ihop smeten med en mixerstav så den blir slät och fin.
Häll upp i portionsglas eller formar och ställ kallt ett par timmar så de får stelna.
Innan servering garnerar du med lite vispad grädde och blåbär.