Mugcakes är otroligt enkla att göra och den perfekta snabba efterrätten. Tar inte mer än ett par minuter i mikron och vips så har du en färdig efterrätt. Bra att vispa upp lite grädde och garnera med lite bär så är det färdigt. En dessert på mindre än tio minuter.
Tanken med mugcakes är alltså att du gör allt i en mugg, eller kaffekopp om du vill kalla det så istället. Sen äter du direkt ur muggen eller stjälper upp kakan och äter den på tallrik.
Det här är Texie's mandel och hallonmugcake som ser otroligt god ut. Helt klart värd att testa.
Recept och bild: Texie's LCHF-kök
Blanda ihop alla ingredienser utom hallonen till en jämn smet.
Smöra koppen.
Varva smet och hallon om vartannat i koppen.
Ställ in i mikron och mikra på full effekt i cirka 1 minut och 30 sekunder. Det beror lite på effekten på din mikro och storleken på koppen. Du får helt enkelt testa dig fram lite.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Blanda ihop alla ingredienser utom hallonen till en jämn smet.
Smöra koppen.
Varva smet och hallon om vartannat i koppen.
Ställ in i mikron och mikra på full effekt i cirka 1 minut och 30 sekunder. Det beror lite på effekten på din mikro och storleken på koppen. Du får helt enkelt testa dig fram lite.