Thai scampi zoodlewok är ett supergott och lättlagat recept med zoodles istället för vanliga nudlar.
Zoodles är helt enkelt strimlad zucchini och det är så otroligt gott och fräscht.
Övriga grönsaker som är med i receptet kan du själv variera och byta ut lite som du vill, men du kan utgå från de ingredienserna som jag har med här.
Om du gillar riktigt stark mat, så kan du öka på mängden chili och currypasta.
Börja med att strimla upp zucchinin till zoodles.
Skär sedan upp alla grönsaker i strimlor.
Ta en wokpanna eller stekpanna med höga kanter och börja med att steka på de lite hårdare grönsakerna i sesamolja. Morot, vitkål.
Tillsätt vitlök, lök och övriga grönsaker förutom zucchinin.
Fräs runt allt några minuter.
Tillsätt kokosmjölk, fiskfond, chiliflakes, currypasta, tamarisoja och låt allt puttra ihop några minuter.
Om du har färsk scampi, stek på de snabbt i en panna vid sidan av. Har du redan färdigtillagad scampi så behöver du inte göra det.
Smaka av och servera direkt!
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Börja med att strimla upp zucchinin till zoodles.
Skär sedan upp alla grönsaker i strimlor.
Ta en wokpanna eller stekpanna med höga kanter och börja med att steka på de lite hårdare grönsakerna i sesamolja. Morot, vitkål.
Tillsätt vitlök, lök och övriga grönsaker förutom zucchinin.
Fräs runt allt några minuter.
Tillsätt kokosmjölk, fiskfond, chiliflakes, currypasta, tamarisoja och låt allt puttra ihop några minuter.
Om du har färsk scampi, stek på de snabbt i en panna vid sidan av. Har du redan färdigtillagad scampi så behöver du inte göra det.
Smaka av och servera direkt!