Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Thai scampi zoodlewok

5 av 1 röst
Thai scampi zoodlewok

Thai scampi zoodlewok är ett supergott och lättlagat recept med zoodles istället för vanliga nudlar.
Zoodles är helt enkelt strimlad zucchini och det är så otroligt gott och fräscht.
Övriga grönsaker som är med i receptet kan du själv variera och byta ut lite som du vill, men du kan utgå från de ingredienserna som jag har med här.

Om du gillar riktigt stark mat, så kan du öka på mängden chili och currypasta.

Total tid: 30 minuter
Servings: 2
Author: Lari Salminen

Ingredienser

Instructions

  • Börja med att strimla upp zucchinin till zoodles.
    En tallrik med spiraliserade grönsaksnudlar av zucchini och morot i olika färger.
  • Skär sedan upp alla grönsaker i strimlor.
  • Ta en wokpanna eller stekpanna med höga kanter och börja med att steka på de lite hårdare grönsakerna i sesamolja. Morot, vitkål.
  • Tillsätt vitlök, lök och övriga grönsaker förutom zucchinin. Fräs runt allt några minuter.
  • Tillsätt kokosmjölk, fiskfond, chiliflakes, currypasta, tamarisoja och låt allt puttra ihop några minuter.
  • Om du har färsk scampi, stek på de snabbt i en panna vid sidan av. Har du redan färdigtillagad scampi så behöver du inte göra det.
  • Blanda nu ner zoodles och scampi i woken och blanda runt. Blanda även ner pressad lime och hackad koriander.
  • Smaka av och servera direkt!
    En skål med thailändska scampi och zoodles, fylld med grönsaker och räkor.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.