Thai scampi zoodlewok

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

Thai scampi zoodlewok är ett supergott och lättlagat recept med zoodles istället för vanliga nudlar. Zoodles är helt enkelt strimlad zucchini och det är så…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
recipe 22476
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse20 minTillagning10 minTotalt30 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Thai scampi zoodlewok är ett supergott och lättlagat recept med zoodles istället för vanliga nudlar.
Zoodles är helt enkelt strimlad zucchini och det är så otroligt gott och fräscht.
Övriga grönsaker som är med i receptet kan du själv variera och byta ut lite som du vill, men du kan utgå från de ingredienserna som jag har med här.

Om du gillar riktigt stark mat, så kan du öka på mängden chili och currypasta.

 

Ingredienser

Mängd2 Portioner
 500 g Zucchini
 150 g Morot
 100 g Gul lök
 30 g Vitlök (riven)
 150 g Paprika
 100 g Vitkål
 3 msk Sesamolja
 1 tsk Chili flakes
 250 ml Kokosmjölk
 1 msk Fiskfond
 140 g Bambuskott
 1 msk Tamarisoja
 2 tsk Grön currypasta
 250 g Scampi
 3 msk Färsk hackad koriander
 3 msk Pressad lime

 

Gör så här:

1

Börja med att strimla upp zucchinin till zoodles.

39376448 IMG 20210718 172848 resized 20210721 083927122

2

Skär sedan upp alla grönsaker i strimlor.

3

Ta en wokpanna eller stekpanna med höga kanter och börja med att steka på de lite hårdare grönsakerna i sesamolja. Morot, vitkål.

4

Tillsätt vitlök, lök och övriga grönsaker förutom zucchinin.
Fräs runt allt några minuter.

5

Tillsätt kokosmjölk, fiskfond, chiliflakes, currypasta, tamarisoja och låt allt puttra ihop några minuter.

6

Om du har färsk scampi, stek på de snabbt i en panna vid sidan av. Har du redan färdigtillagad scampi så behöver du inte göra det.

7

Blanda nu ner zoodles och scampi i woken och blanda runt. Blanda även ner pressad lime och hackad koriander.

8

Smaka av och servera direkt!

78210682 thai scampi zoodlewok2

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 500 g Zucchini
 150 g Morot
 100 g Gul lök
 30 g Vitlök (riven)
 150 g Paprika
 100 g Vitkål
 3 msk Sesamolja
 1 tsk Chili flakes
 250 ml Kokosmjölk
 1 msk Fiskfond
 140 g Bambuskott
 1 msk Tamarisoja
 2 tsk Grön currypasta
 250 g Scampi
 3 msk Färsk hackad koriander
 3 msk Pressad lime

Instruktioner

1

Börja med att strimla upp zucchinin till zoodles.

39376448 IMG 20210718 172848 resized 20210721 083927122

2

Skär sedan upp alla grönsaker i strimlor.

3

Ta en wokpanna eller stekpanna med höga kanter och börja med att steka på de lite hårdare grönsakerna i sesamolja. Morot, vitkål.

4

Tillsätt vitlök, lök och övriga grönsaker förutom zucchinin.
Fräs runt allt några minuter.

5

Tillsätt kokosmjölk, fiskfond, chiliflakes, currypasta, tamarisoja och låt allt puttra ihop några minuter.

6

Om du har färsk scampi, stek på de snabbt i en panna vid sidan av. Har du redan färdigtillagad scampi så behöver du inte göra det.

7

Blanda nu ner zoodles och scampi i woken och blanda runt. Blanda även ner pressad lime och hackad koriander.

8

Smaka av och servera direkt!

78210682 thai scampi zoodlewok2

Thai scampi zoodlewok
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida