Thai scampi zoodlewok
0
Innehåll
Thai scampi zoodlewok är ett supergott och lättlagat recept med zoodles istället för vanliga nudlar.
Zoodles är helt enkelt strimlad zucchini och det är så otroligt gott och fräscht.
Övriga grönsaker som är med i receptet kan du själv variera och byta ut lite som du vill, men du kan utgå från de ingredienserna som jag har med här.
Om du gillar riktigt stark mat, så kan du öka på mängden chili och currypasta.
Total tid: 30 minuter
Portioner: 2
Ingredienser
- 500 g Zucchini
- 150 g Morot
- 100 g Gul lök
- 30 g Vitlök (riven)
- 150 g Paprika
- 100 g Vitkål
- 3 msk Sesamolja
- 1 tsk Chili flakes
- 250 ml Kokosmjölk
- 1 msk Fiskfond
- 140 g Bambuskott
- 1 msk Tamarisoja
- 2 tsk Grön currypasta
- 250 g Scampi
- 3 msk Färsk hackad koriander
- 3 msk Pressad lime
Instruktioner
- Börja med att strimla upp zucchinin till zoodles.
- Skär sedan upp alla grönsaker i strimlor.
- Ta en wokpanna eller stekpanna med höga kanter och börja med att steka på de lite hårdare grönsakerna i sesamolja. Morot, vitkål.
- Tillsätt vitlök, lök och övriga grönsaker förutom zucchinin. Fräs runt allt några minuter.
- Tillsätt kokosmjölk, fiskfond, chiliflakes, currypasta, tamarisoja och låt allt puttra ihop några minuter.
- Om du har färsk scampi, stek på de snabbt i en panna vid sidan av. Har du redan färdigtillagad scampi så behöver du inte göra det.
- Smaka av och servera direkt!
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!