Thailändsk räkgryta
1
En riktigt enkel och god gryta med räkor och grönsaker som har en smak av thai.
Vill man ha den lite mer het, så kan man öka på mängden grön curry eller så slänger man i en tesked Sambal Oelek. Jag valde att inte göra det då min lilla son skulle äta av den med.
Servera med blomkålsris eller kanske sjögräsnudlar.
Total tid: 40 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
- 400 g räkor (skalade)
- 100 g färska champinjoner
- 100 g paprika (röd)
- 100 g paprika (grön)
- 100 g purjolök
- 15 g färsk ingefära
- 15 g vitlök
- 4 dl kokosgrädde
- 2 dl Grädde
- 2 msk currypasta (grön)
- 1 tsk tamarisoja
- 1 msk grönsaksfond (koncentrerad)
- 1 dl vatten
- 3 msk olivolja
Instruktioner
- Skär upp alla grönsaker i lagom stora bitar. Det är hur du själv tycker det är godast som avgör storleken. Själv tycker jag det är godast med relativt stora bitar.
- Bryn champinjonerna i olivoljan. Slå på kokosgrädden, grädden och vattnet samt lägg i buljongen.
- Riv ingefäran och pressa vitlöken och lägg ner i grytan tillsammans med den gröna curryn och sojan. Rör om och låt sjuda 10 minuter.
- Lägg i grönsakerna i grytan och låt puttra cirka fem minuter tills det att grönsakerna är lite mjukare.
- Servera!
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!