En riktigt enkel och god gryta med räkor och grönsaker som har en smak av thai.
Vill man ha den lite mer het, så kan man öka på mängden grön curry eller så slänger man i en tesked Sambal Oelek. Jag valde att inte göra det då min lilla son skulle äta av den med.
Servera med blomkålsris eller kanske sjögräsnudlar.
Skär upp alla grönsaker i lagom stora bitar. Det är hur du själv tycker det är godast som avgör storleken. Själv tycker jag det är godast med relativt stora bitar.
Bryn champinjonerna i olivoljan. Slå på kokosgrädden, grädden och vattnet samt lägg i buljongen.
Riv ingefäran och pressa vitlöken och lägg ner i grytan tillsammans med den gröna curryn och sojan. Rör om och låt sjuda 10 minuter.
Lägg i grönsakerna i grytan och låt puttra cirka fem minuter tills det att grönsakerna är lite mjukare.
Servera!
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Skär upp alla grönsaker i lagom stora bitar. Det är hur du själv tycker det är godast som avgör storleken. Själv tycker jag det är godast med relativt stora bitar.
Bryn champinjonerna i olivoljan. Slå på kokosgrädden, grädden och vattnet samt lägg i buljongen.
Riv ingefäran och pressa vitlöken och lägg ner i grytan tillsammans med den gröna curryn och sojan. Rör om och låt sjuda 10 minuter.
Lägg i grönsakerna i grytan och låt puttra cirka fem minuter tills det att grönsakerna är lite mjukare.
Servera!