The Franska #4 (hela ägg och utan mandelmjöl)

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 7 röster - Betygsätt

LCHF-brödet The Franska är det absolut mest populära brödet på LCHF-arkivet iaf. Det har gillats massor av gånger och lovordats av många. Dock så är…

Läs mer 7 kommentarer Skriv ut
The Franska #4 (hela ägg och utan mandelmjöl)
ANNONS
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning50 minTotalt1 tim

Beskrivning - Information

LCHF-brödet The Franska är det absolut mest populära brödet på LCHF-arkivet iaf. Det har gillats massor av gånger och lovordats av många.

Dock så är det några frågor som brukar dyka upp för de som bakar originalet och det är dessa frågor:

  1. Vad gör man med alla äggulor som blir över?
  2. Kan man baka det utan mandelmjöl?
  3. Måste man ha sötning i?

Så, för att komma tillrätta med dessa frågor så mixtrade jag fram ett bröd som är gjort på hela ägg, utan mandelmjöl och utan sötningsmedel.

Resultatet blev ett riktigt gott och saftigt The Franska.

Lite gulare i färgen (fler äggulor) och lite mer fiberrikt (fibrex i) men absolut gott och luftigt.

Vill du testa någon av de andra versionerna som finns så hittar du dem här:

The Franska - Originalet
The Franska - Utan mandelmjöl
The Franska - Med oliver och soltorkade tomater
The Franska - Mimmis version

Har du inte fibrex hemma kan du ta 0,5 dl pofiber extra, dvs 2 dl totalt.

Kategori
ANNONS

Ingredienser

Mängd10 Portioner
ANNONS

Gör så här:

1

Blanda alla de torra ingredienserna (utom sesamfröna) i en bunke.

2

Blanda ner den rivna osten och blanda ihop ordentligt.

3

Blanda ner äggen och vitvinsvinägern och blanda inte mer än att alla ingredienser har blandats till en jämn smet. Blanda inte för mycket, då minskar bakpulvrets effekt.

4

Häll upp smeten i en avlång brödform som du klätt med bakplåtspapper och jämna ut smeten. Strö lite sesamfrön över.

5

Ställ in i ugnen på 175 grader (varmluft) eller 190 grader om du inte har varmluft. Kasta 1 dl kallt vatten i botten av ugnen och stäng snabbt luckan. Detta för att ge brödet en liten skorpa. Grädda i cirka 50 minuter.

6

Har du en stektermometer kan du kontrollera om brödet är klart. Om det nåt 95 grader i kärntemperatur så är det klart.

7

Ta ut brödet och lyft det ur formen. Ta bort bakplåtspappret och ställt det på ett galler för att svalna.

8

Skiva upp det och frys in i skivor sedan.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.7 / 5. Antal röster: 7

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Instruktioner

1

Blanda alla de torra ingredienserna (utom sesamfröna) i en bunke.

2

Blanda ner den rivna osten och blanda ihop ordentligt.

3

Blanda ner äggen och vitvinsvinägern och blanda inte mer än att alla ingredienser har blandats till en jämn smet. Blanda inte för mycket, då minskar bakpulvrets effekt.

4

Häll upp smeten i en avlång brödform som du klätt med bakplåtspapper och jämna ut smeten. Strö lite sesamfrön över.

5

Ställ in i ugnen på 175 grader (varmluft) eller 190 grader om du inte har varmluft. Kasta 1 dl kallt vatten i botten av ugnen och stäng snabbt luckan. Detta för att ge brödet en liten skorpa. Grädda i cirka 50 minuter.

6

Har du en stektermometer kan du kontrollera om brödet är klart. Om det nåt 95 grader i kärntemperatur så är det klart.

7

Ta ut brödet och lyft det ur formen. Ta bort bakplåtspappret och ställt det på ett galler för att svalna.

8

Skiva upp det och frys in i skivor sedan.

The Franska #4 (hela ägg och utan mandelmjöl)

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*Namn
*Email
Hemsida