The Franska #5 (med brödkryddor)

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

The Franska har blivit en succé som heter duga. Det är faktiskt ett av de bröd som jag bakar oftast och fryser in färdigskivat. Här…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
The Franska #5 (med brödkryddor)
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning50 minTotalt1 tim 5 min

Beskrivning - Information

The Franska har blivit en succé som heter duga. Det är faktiskt ett av de bröd som jag bakar oftast och fryser in färdigskivat.

Här har jag testat att göra en variant som innehåller rostade solrosfrön och lite brödkryddor.

Kategori
ANNONS

Ingredienser

Mängd10 Portioner
 3 st ägg
 6 st äggvita
 250 g ost (riven)
 1/2 tsk salt
 1/2 dl rostade solrosfrön
 1/2 tsk kummin (hel)
 1/2 tsk fänkål (torkad)
 1 tsk blå vallmofrön
ANNONS

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 225 grader.

3

Blanda ihop alla torra ingredienser utom vallmofrön och sesamfrön i en bunke.

5

Blanda ihop riven ost och ägg + äggvita i en bunke. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda ihop snabbt. Arbeta inte smeten/degen för länge för då kan bakpulvret tappa sin verkan.

7

Ta en vanlig brödform och klä den med bakplåtspapper. Häll i smeten/degen och platta till det så den är jämn i formen.

9

Strö lite vallmofrön och sesamfrön över och ställ in i ugnen i mitten. Ta en deciliter kallt vatten och kasta i botten av ugnen för att skapa lite ånga. Stäng luckan snabbt och sänk värmen till 175 grader om du kör varmluft, annars 190 grader.

11

Grädda brödet i cirka 50-60 minuter. Har du en termometer kan du testa efter 50 minuter om brödet har en kärntemp på 95 grader eller mer, då är brödet färdiggräddat.

13

Ta ut och plocka upp brödet ur formen och låt svalna på ett galler. Skiva upp och frys in om du inte har tänkt att bjuda på det direkt.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 3 st ägg
 6 st äggvita
 250 g ost (riven)
 1/2 tsk salt
 1/2 dl rostade solrosfrön
 1/2 tsk kummin (hel)
 1/2 tsk fänkål (torkad)
 1 tsk blå vallmofrön

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 225 grader.

3

Blanda ihop alla torra ingredienser utom vallmofrön och sesamfrön i en bunke.

5

Blanda ihop riven ost och ägg + äggvita i en bunke. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda ihop snabbt. Arbeta inte smeten/degen för länge för då kan bakpulvret tappa sin verkan.

7

Ta en vanlig brödform och klä den med bakplåtspapper. Häll i smeten/degen och platta till det så den är jämn i formen.

9

Strö lite vallmofrön och sesamfrön över och ställ in i ugnen i mitten. Ta en deciliter kallt vatten och kasta i botten av ugnen för att skapa lite ånga. Stäng luckan snabbt och sänk värmen till 175 grader om du kör varmluft, annars 190 grader.

11

Grädda brödet i cirka 50-60 minuter. Har du en termometer kan du testa efter 50 minuter om brödet har en kärntemp på 95 grader eller mer, då är brödet färdiggräddat.

13

Ta ut och plocka upp brödet ur formen och låt svalna på ett galler. Skiva upp och frys in om du inte har tänkt att bjuda på det direkt.

The Franska #5 (med brödkryddor)

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida