Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

The Franska a´la Mimmi

Inga röster än
The Franska a´la Mimmi

Mimmis sambo ville gärna ha ett bröd som hade lite frön och annat i sig och då tänkte hon att hon skulle testa att utveckla The Franska och skapade då The Franska a´la Mimmi.

Ytterligare en variant på LCHF-bröd som är otroligt gott och ser fantastiskt ut!

Recept och bild: Mimmi

Total tid: 1 timme 5 minuter
Portioner: 10
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke (förutom vallmofröna).
  • Riv osten så fint som möjligt. Har du köpt färdigriven ost kan du köra den i en matberedare för att få den i lite mindre bitar.
  • Blanda ner ägg, äggvitor och den rivna osten i de torra ingredienserna och blanda ihop. Se till att allt är ordentligt blandat utan att arbeta degen för hårt.
  • Ta upp degen med blöta händer och forma den till en fin oval formfranska. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper på. Det går även att lägga brödet i en avlång bakform (glöm inte att smörja den).
  • Pensla brödet med vispat ägg och strö vallmofrön över
  • Skär 4-5 sneda skåror uppe på brödet så att det blir fina skåror på brödet.
  • Ställ in i ugnen och släng en deciliter vatten i botten på ugnen och stäng ugnen snabbt. Detta gör att brödet får en lite mer krispig yta. Grädda brödet i 50-60 minuter.
  • Ta ut brödet när det är klart och låt det svalna på galler under en bakduk. Har du använt en form, ta ut brödet ur formen annars blir det väldigt blött.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg