Efter succén med The Franska så var jag tvungen att testa hur det går att göra ett bröd som jag alltid älskat, nämligen ett med oliver och soltorkade tomater.
Resultatet, ja det var hur gott som helst!
Jag ändrade om lite i receptet från originalbrödet och använde lite mindre äggvita och mer hela ägg och sen så hoppade jag över sötningsmedlet.
Sätt ugnen på 175 grader
Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke (förutom flingsaltet)
Hacka de soltorkade tomaterna i mindre bitar.
Blanda ner ägg, äggvitor, oliver, tomater och den rivna osten i de torra ingredienserna och blanda ihop väl. Använd gärna en köksassitent eller en elvisp.
Ta upp degen med blöta händer och forma den till en fin oval formfranska. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper på. Det går även att lägga brödet i en avlång bakform.
Ställ in brödet i ugnen och släng en deciliter vatten i botten på ugnen och stäng luckan snabbt, detta för att skapa lite ånga.
Grädda i cirka 50 minuter tills brödet har fått en fin färg. Om du har en kökstermometer kan du kolla temperaturen med den. När det är 95 grader, så är det klart.
Ta ut och låt svalna och servera sen med gott pålägg.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader
Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke (förutom flingsaltet)
Hacka de soltorkade tomaterna i mindre bitar.
Blanda ner ägg, äggvitor, oliver, tomater och den rivna osten i de torra ingredienserna och blanda ihop väl. Använd gärna en köksassitent eller en elvisp.
Ta upp degen med blöta händer och forma den till en fin oval formfranska. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper på. Det går även att lägga brödet i en avlång bakform.
Ställ in brödet i ugnen och släng en deciliter vatten i botten på ugnen och stäng luckan snabbt, detta för att skapa lite ånga.
Grädda i cirka 50 minuter tills brödet har fått en fin färg. Om du har en kökstermometer kan du kolla temperaturen med den. När det är 95 grader, så är det klart.
Ta ut och låt svalna och servera sen med gott pålägg.
Henrik Ågotnes says:
Hej, de soltorkade tomaterna är det torra eller såna som legat i olja? Det blir en rätt stor skillnad i volym om man bara går efter vikt, även om man låter oljan rinna av.
MVH
Henrik
LCHF-arkivet says:
Jag använde sådana i olja.