The Franska – Supergott LCHF-bröd

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 93 röster - Betygsätt

Äntligen, ett supergott LCHFbröd! Jag kallar det för "The Franska"... Det är nog första brödet som jag har fått till en aning som ett riktigt…

Läs mer 77 kommentarer Skriv ut
The Franska – Supergott LCHF-bröd
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning50 minTotalt1 tim 5 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Äntligen, ett supergott LCHFbröd! Jag kallar det för "The Franska"...

Det är nog första brödet som jag har fått till en aning som ett riktigt bröd som dessutom har en liten hård skorpa på ytan.

Innehållsförteckning

  1. Det perfekta lchfbrödet
  2. Tips för att lyckas bra
  3. Näringsvärden
  4. Ingredienser
  5. Instruktioner

The Franska - Optimala lchfbrödet!

Med tanke på att detta receptet är ett av de mest delade och mest besökta så är det utan tvivel ett otroligt populärt lchf-bröd som många har provat på att baka.
Det är så populärt att många har skapat egna varianter av det med olika smaksättningar och olika tillagningssätt, men detta receptet på The Franska är mitt originalrecept.

När man läser receptet så kan man tro att det smakar mycket ägg eller ost, men det gör verkligen inte det. Det är bara riktigt gott, speciellt om du skivar det och sedan rostar skivorna.

Lite tips när du ska baka The Franska

- Jag brukar använda en köksassistent för att göra degen, det är det absolut lättaste tycker jag.

- Använd en mild ost, t ex Gouda eller hushållsost.

- Vill du få det mer som en formfranska i utseendet, lägg degen i en avlång brödform och grädda det i den istället.

- Har du inte varmluftsugn kan du öka värmen lite, kanske 185 grader.

- Vallmofrön kan du ersätta med sesamfrön om du inte har det hemma. Annars funkar det jättebra att toppa med riven ost, så får du en ostskorpa uppe på istället. Supergott!

Näringsvärden för detta populära lchfbröd

Ja, frågan som alltid kommer upp är ju hur många kolhydrater brödet innehåller och det ska vi kika lite närmare på.
När jag lägger in alla ingredienser på Kostbevakningen får jag fram dessa näringsvärden.

Näringsvärden i en tabell för lchfbrödet The Franska

Hela brödet ligger på 18 kolhydrater och då är 3 av dem pga vallmofröna. Jag skulle tro att man kan få ut ungefär 15-20 skivor på ett bröd, för man skall absolut inte skiva det för tjockt. Det innebär att en skiva innehåller mindre än 1 kolhydrat per skiva, vilket är helt ok för att vara ett lchf eller ketobröd.

Sötningen kan man absolut skippa om man vill, men jag tycker ändå att det tillför en fin nyans till brödet.

Tål du inte mandelmjöl, så finns det en variant här som är utan: The Franska - Utan mandelmjöl

 

Ingredienser

Mängd1 Portion
 3 st Ägg
 6 st Äggvitor
 250 g Ost (riven)
 2 msk SötningKan uteslutas
 0,50 tsk Salt
 2 msk Fiberhusk
 2 deciliter Pofiber
 2 tsk Bakpulver
 1 st Ägg till pensling
 1 msk Blå vallmofrön

 

Gör så här:

1

Sätt på ugnen på 175 grader varmluft.

2

Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke (förutom vallmofröna).

3

Riv osten så fint som möjligt. Har du köpt färdigriven ost kan du köra den i en matberedare för att få den i lite mindre bitar.

4

Blanda ner ägg, äggvitor och den rivna osten i de torra ingredienserna och blanda ihop. Tänk på att inte arbeta degen för mycket, då tappar bakpulvret sin funktion att svälla. Så, när du ser att degen har blandats slutar du arbeta den.

5

Samla ihop degen i mitten av skålen så det är en liten klump.

6

Förbered en plåt med ett bakplåtspapper på.

7

Ta upp degen med blöta händer och forma den till en fin oval formfranska. Lägg den på plåten.

8

Pensla den med vispat ägg och strö vallmofrön över.

9

Skär 4-5 sneda skåror uppe på brödet så att det blir fina skåror på brödet.

10

Ställ in i ugnen och släng en deciliter vatten i botten på ugnen och stäng ugnen snabbt. Detta gör att brödet får en lite mer krispig yta. Grädda brödet i 50-60 minuter. Har du en stektermometer så sätt den i mitten av brödet. När den är 95 grader i mitten, då är brödet klart.

11

När det är klart tar du ut det och låter det svalna på ett galler.

12

Servera och njut sen!

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.2 / 5. Antal röster: 93

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 3 st Ägg
 6 st Äggvitor
 250 g Ost (riven)
 2 msk SötningKan uteslutas
 0,50 tsk Salt
 2 msk Fiberhusk
 2 deciliter Pofiber
 2 tsk Bakpulver
 1 st Ägg till pensling
 1 msk Blå vallmofrön

Instruktioner

1

Sätt på ugnen på 175 grader varmluft.

2

Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke (förutom vallmofröna).

3

Riv osten så fint som möjligt. Har du köpt färdigriven ost kan du köra den i en matberedare för att få den i lite mindre bitar.

4

Blanda ner ägg, äggvitor och den rivna osten i de torra ingredienserna och blanda ihop. Tänk på att inte arbeta degen för mycket, då tappar bakpulvret sin funktion att svälla. Så, när du ser att degen har blandats slutar du arbeta den.

5

Samla ihop degen i mitten av skålen så det är en liten klump.

6

Förbered en plåt med ett bakplåtspapper på.

7

Ta upp degen med blöta händer och forma den till en fin oval formfranska. Lägg den på plåten.

8

Pensla den med vispat ägg och strö vallmofrön över.

9

Skär 4-5 sneda skåror uppe på brödet så att det blir fina skåror på brödet.

10

Ställ in i ugnen och släng en deciliter vatten i botten på ugnen och stäng ugnen snabbt. Detta gör att brödet får en lite mer krispig yta. Grädda brödet i 50-60 minuter. Har du en stektermometer så sätt den i mitten av brödet. När den är 95 grader i mitten, då är brödet klart.

11

När det är klart tar du ut det och låter det svalna på ett galler.

12

Servera och njut sen!

The Franska – Supergott LCHF-bröd
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/