The Franska – Supergott LCHF-bröd

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 80 röster - Betygsätt

Äntligen, ett supergott LCHF-bröd! Jag kallar det för "The Franska"... Det är nog första brödet som jag har fått till en aning som ett riktigt…

Läs mer 62 kommentarer
The Franska – Supergott LCHF-bröd
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning50 minTotalt1 tim 5 min

Beskrivning - Information

Äntligen, ett supergott LCHF-bröd! Jag kallar det för "The Franska"...

Det är nog första brödet som jag har fått till en aning som ett riktigt bröd som dessutom har en liten hård skorpa på ytan.

Har du inte varmluftsugn kan du öka värmen lite, kanske 185 grader.

Hela brödet ligger på 18 kolhydrater och då är 3 av dem pga vallmofröna. Jag skulle tro att man kan få ut ungefär 15-20 skivor på ett bröd, för man skall absolut inte skiva det för tjockt. Det innebär att en skiva innehåller mindre än 1 kolhydrat per skiva.

Sötningen kan man absolut skippa om man vill!

Tål du inte mandelmjöl, så finns det en variant här som är utan: The Franska - Version #2

Tack till Mine Bedste LCHF Opskrifter

Kategori

Ingredienser

Mängd1 Portion
 3 st Ägg
 6 st Äggvitor
 250 g Ost (riven)
 2 msk SötningKan uteslutas
 1/2 tsk Salt
 1 Ägg till pensling
 1 msk Blå vallmofrön

Gör så här:

1

Sätt på ugnen på 175 grader varmluft.

2

Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke (förutom vallmofröna).

3

Riv osten så fint som möjligt. Har du köpt färdigriven ost kan du köra den i en matberedare för att få den i lite mindre bitar.

4

Blanda ner ägg, äggvitor och den rivna osten i de torra ingredienserna och blanda ihop. Tänk på att inte arbeta degen för mycket, då tappar bakpulvret sin funktion att svälla. Så, när du ser att degen har blandats slutar du arbeta den.

5

Samla ihop degen i mitten av skålen så det är en liten klump.

6

Förbered en plåt med ett bakplåtspapper på.

7

Ta upp degen med blöta händer och forma den till en fin oval formfranska. Lägg den på plåten.

8

Pensla den med vispat ägg och strö vallmofrön över.

9

Skär 4-5 sneda skåror uppe på brödet så att det blir fina skåror på brödet.

10

Ställ in i ugnen och släng en deciliter vatten i botten på ugnen och stäng ugnen snabbt. Detta gör att brödet får en lite mer krispig yta. Grädda brödet i 50-60 minuter. Har du en stektermometer så sätt den i mitten av brödet. När den är 95 grader i mitten, då är brödet klart.

11

När det är klart tar du ut det och låter det svalna på ett galler.

12

Servera och njut sen!

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.1 / 5. Antal röster: 80

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 3 st Ägg
 6 st Äggvitor
 250 g Ost (riven)
 2 msk SötningKan uteslutas
 1/2 tsk Salt
 1 Ägg till pensling
 1 msk Blå vallmofrön

Instruktioner

1

Sätt på ugnen på 175 grader varmluft.

2

Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke (förutom vallmofröna).

3

Riv osten så fint som möjligt. Har du köpt färdigriven ost kan du köra den i en matberedare för att få den i lite mindre bitar.

4

Blanda ner ägg, äggvitor och den rivna osten i de torra ingredienserna och blanda ihop. Tänk på att inte arbeta degen för mycket, då tappar bakpulvret sin funktion att svälla. Så, när du ser att degen har blandats slutar du arbeta den.

5

Samla ihop degen i mitten av skålen så det är en liten klump.

6

Förbered en plåt med ett bakplåtspapper på.

7

Ta upp degen med blöta händer och forma den till en fin oval formfranska. Lägg den på plåten.

8

Pensla den med vispat ägg och strö vallmofrön över.

9

Skär 4-5 sneda skåror uppe på brödet så att det blir fina skåror på brödet.

10

Ställ in i ugnen och släng en deciliter vatten i botten på ugnen och stäng ugnen snabbt. Detta gör att brödet får en lite mer krispig yta. Grädda brödet i 50-60 minuter. Har du en stektermometer så sätt den i mitten av brödet. När den är 95 grader i mitten, då är brödet klart.

11

När det är klart tar du ut det och låter det svalna på ett galler.

12

Servera och njut sen!

The Franska – Supergott LCHF-bröd

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida