Tjocka revbensspjäll (juliga)

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 3 röster - Betygsätt

Jag är en sån som verkligen älskar goda tjocka revbensspjäll på julafton, men det är så otroligt viktigt att de smakar mycket och är så…

Läs mer 1 kommentarer Skriv ut
Tjocka revbensspjäll (juliga)
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning3 timTotalt3 tim 15 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Jag är en sån som verkligen älskar goda tjocka revbensspjäll på julafton, men det är så otroligt viktigt att de smakar mycket och är så möra att de nästan smälter i munnen.

Här är ett recept som jag kom på inför senaste julen och blev grymt nöjd med.

De funkar självklart att äta andra tider än just julen, men med tanke på kryddningen så passar de väldigt bra under juletider.

Den stora hemligheten består av två saker, nämligen att förkoka revbenen och sedan att man använder en god glaze/marinad.

I receptet så används clementin och det skall betraktas som smaksättning. Det är så otroligt lite kolhydrater i det stora hela så den är försumbar, men ger så mycket smak. Har du inte tillgång till clementiner så går det lika bra med en stor apelsin.

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 1 kg Revben (tjocka, huggna)
 1 st Gul lök
 2 st Morot
 1 msk Ingefära (malen)
 1 msk Smoked paprika
 3 st Lagerblad
 2 msk Salt
 1 1/2 dl Olivolja
 15 g Vitlök (pressad)
 1 msk Ingefära (malen)
 1 krm Kryddnejlika (malen)
 2 st Clementin
 1 nypa Svartpeppar (nymalen)

 

Gör så här:

1

7:Skölj av revbenen i vatten och dela dem i två bitar (man brukar kunna dela dem längs med där de har kapat benen).

3

Lägg dem i en stor gryta och lägg ner gul lök (klyftade), morot (slantar), ingefära (1 msk), äppelcidervinäger, smoked paprika, salt, lagerblad och vitpepparkorn. Fyll på med vatten så det precis täcker köttet.

5

Koka upp. När det börjar koka så kommer det att lägga sig ett vitt skum på ytan, det kan du ta bort med en slev. Lägg sedan på ett lock och sänk värmen så att det precis kokar. Låt köttet stå och puttra i 2-3 timmar. Ju längre desto mer mört kommer köttet bli.

7

När de kokat klart efter cirka 3 timmar plockar du upp dem och låter de svalna lite.

9

Blanda glaze

11

Riv det yttersta av skalet på clementinerna och pressa ur saften. Blanda med övriga ingredienser till en härlig glaze.

13

Skär upp revbenen i lite mindre bitar och pensla dem med glazen så att de är helt täckta. Så här långt kan du förbereda dagen innan om du vill.

15

Sätt ugnen på 225 grader.

17

Lägg upp revbenen på en plåt. Ställ in i mitten av ugnen och grilla av dem i 10-15 minuter tills de är helt varma och har fått lite fin färg.

19

Ta ut och servera direkt.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.3 / 5. Antal röster: 3

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 kg Revben (tjocka, huggna)
 1 st Gul lök
 2 st Morot
 1 msk Ingefära (malen)
 1 msk Smoked paprika
 3 st Lagerblad
 2 msk Salt
 1 1/2 dl Olivolja
 15 g Vitlök (pressad)
 1 msk Ingefära (malen)
 1 krm Kryddnejlika (malen)
 2 st Clementin
 1 nypa Svartpeppar (nymalen)

Instruktioner

1

7:Skölj av revbenen i vatten och dela dem i två bitar (man brukar kunna dela dem längs med där de har kapat benen).

3

Lägg dem i en stor gryta och lägg ner gul lök (klyftade), morot (slantar), ingefära (1 msk), äppelcidervinäger, smoked paprika, salt, lagerblad och vitpepparkorn. Fyll på med vatten så det precis täcker köttet.

5

Koka upp. När det börjar koka så kommer det att lägga sig ett vitt skum på ytan, det kan du ta bort med en slev. Lägg sedan på ett lock och sänk värmen så att det precis kokar. Låt köttet stå och puttra i 2-3 timmar. Ju längre desto mer mört kommer köttet bli.

7

När de kokat klart efter cirka 3 timmar plockar du upp dem och låter de svalna lite.

9

Blanda glaze

11

Riv det yttersta av skalet på clementinerna och pressa ur saften. Blanda med övriga ingredienser till en härlig glaze.

13

Skär upp revbenen i lite mindre bitar och pensla dem med glazen så att de är helt täckta. Så här långt kan du förbereda dagen innan om du vill.

15

Sätt ugnen på 225 grader.

17

Lägg upp revbenen på en plåt. Ställ in i mitten av ugnen och grilla av dem i 10-15 minuter tills de är helt varma och har fått lite fin färg.

19

Ta ut och servera direkt.

Tjocka revbensspjäll (juliga)
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida