Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Tjockkockens Hallonchiasylt

Inga röster än
Tjockkockens Hallonchiasylt

Tjockkocken har ett recept på Hallonchiasylt som såg så underbart gott ut. Det är en hemlagad hallonsylt som funkar även om du äter LCHF.

Perfekt att ha till pannkakor eller till falsk mannagrynsgröt.

Har du köpt frusna hallon kan det vara bra att koka dem innan du använder dem.

Sötningen tycker jag personligen att man måste smaka sig fram till om man vill ha. Det beror helt på hur söta hallonen är. Så, smaka på hallonen först innan du har i sötning.

Recept och bild: Tjockkocken

Total tid: 15 minuter
Portioner: 6
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Häll upp vatten och chiafrön i en skål. Rör om väl så att inga frön ligger uppe på toppen och är torra. Låt stå i 10 minuter.
  • Mosa eller mixa hallonen (beroende på vilken konsistens du tycker om) tillsammans med vanilj och ev. sötning.
  • Blanda hallonen med chiafröna och rör om väl så att allt blandas. Häll upp på en fin glasburk.
  • Ställ in i kylen över natten.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg