Tjockkockens Hallonchiasylt

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Tjockkocken har ett recept på Hallonchiasylt som såg så underbart gott ut. Det är en hemlagad hallonsylt som funkar även om du äter LCHF. Perfekt…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Tjockkockens Hallonchiasylt
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse5 minTillagning10 minTotalt15 min

Beskrivning - Information

Tjockkocken har ett recept på Hallonchiasylt som såg så underbart gott ut. Det är en hemlagad hallonsylt som funkar även om du äter LCHF.

Perfekt att ha till pannkakor eller till falsk mannagrynsgröt.

Har du köpt frusna hallon kan det vara bra att koka dem innan du använder dem.

Sötningen tycker jag personligen att man måste smaka sig fram till om man vill ha. Det beror helt på hur söta hallonen är. Så, smaka på hallonen först innan du har i sötning.

Recept och bild: Tjockkocken

Ingredienser

Mängd6 Portioner
 250 g Hallon
 3 msk Chiafrön
 8 msk Vatten

Gör så här:

1

Häll upp vatten och chiafrön i en skål. Rör om väl så att inga frön ligger uppe på toppen och är torra. Låt stå i 10 minuter.

3

Mosa eller mixa hallonen (beroende på vilken konsistens du tycker om) tillsammans med vanilj och ev. sötning.

5

Blanda hallonen med chiafröna och rör om väl så att allt blandas. Häll upp på en fin glasburk.

7

Ställ in i kylen över natten.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 250 g Hallon
 3 msk Chiafrön
 8 msk Vatten

Instruktioner

1

Häll upp vatten och chiafrön i en skål. Rör om väl så att inga frön ligger uppe på toppen och är torra. Låt stå i 10 minuter.

3

Mosa eller mixa hallonen (beroende på vilken konsistens du tycker om) tillsammans med vanilj och ev. sötning.

5

Blanda hallonen med chiafröna och rör om väl så att allt blandas. Häll upp på en fin glasburk.

7

Ställ in i kylen över natten.

Tjockkockens Hallonchiasylt

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida