Tjockkocken har ett recept på Hallonchiasylt som såg så underbart gott ut. Det är en hemlagad hallonsylt som funkar även om du äter LCHF.
Perfekt att ha till pannkakor eller till falsk mannagrynsgröt.
Har du köpt frusna hallon kan det vara bra att koka dem innan du använder dem.
Sötningen tycker jag personligen att man måste smaka sig fram till om man vill ha. Det beror helt på hur söta hallonen är. Så, smaka på hallonen först innan du har i sötning.
Recept och bild: Tjockkocken
Häll upp vatten och chiafrön i en skål. Rör om väl så att inga frön ligger uppe på toppen och är torra. Låt stå i 10 minuter.
Mosa eller mixa hallonen (beroende på vilken konsistens du tycker om) tillsammans med vanilj och ev. sötning.
Blanda hallonen med chiafröna och rör om väl så att allt blandas. Häll upp på en fin glasburk.
Ställ in i kylen över natten.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Häll upp vatten och chiafrön i en skål. Rör om väl så att inga frön ligger uppe på toppen och är torra. Låt stå i 10 minuter.
Mosa eller mixa hallonen (beroende på vilken konsistens du tycker om) tillsammans med vanilj och ev. sötning.
Blanda hallonen med chiafröna och rör om väl så att allt blandas. Häll upp på en fin glasburk.
Ställ in i kylen över natten.