Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Tomat & basilikasås

4 av 1 röst

Denna tomat & basilikasåsen är en sås som passar fantastiskt bra till alla möjliga kycklingrecept.
Det är en varm sås som kräver otroligt lite tid i köket och den behöver inte ens koka speciellt länge.

Naturligt glutenfri och helt utan någon redning.

Passar även riktigt bra till fläskkött, men jag skulle framförallt servera den till exempelvis kycklingklubba i ugn, hel kyckling i ugn eller kanske till ugnsstekt kycklingfilé.

Total tid: 35 minuter
Portioner: 4
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Hacka löken och vitlöken och fräs den i smöret.
  • Hacka tomaterna och lägg i kastrullen. Lägg i basilikan och senapen, låt fräsa en minut under omrörning.
  • Häll i creme fraichen och låt den lösas upp helt. Slå på vattnet och lägg i buljongen.
  • Peppra med lite svartpeppar. låt såsen puttra på svag värme 10 minuter ungefär.
  • Smaka av med salt och peppar.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
4 from 1 vote (1 rating without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg