Denna tomat & basilikasåsen är en sås som passar fantastiskt bra till alla möjliga kycklingrecept.
Det är en varm sås som kräver otroligt lite tid i köket och den behöver inte ens koka speciellt länge.
Naturligt glutenfri och helt utan någon redning.
Passar även riktigt bra till fläskkött, men jag skulle framförallt servera den till exempelvis kycklingklubba i ugn, hel kyckling i ugn eller kanske till ugnsstekt kycklingfilé.
Hacka löken och vitlöken och fräs den i smöret.
Hacka tomaterna och lägg i kastrullen. Lägg i basilikan och senapen, låt fräsa en minut under omrörning.
Häll i creme fraichen och låt den lösas upp helt. Slå på vattnet och lägg i buljongen.
Peppra med lite svartpeppar. låt såsen puttra på svag värme 10 minuter ungefär.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Hacka löken och vitlöken och fräs den i smöret.
Hacka tomaterna och lägg i kastrullen. Lägg i basilikan och senapen, låt fräsa en minut under omrörning.
Häll i creme fraichen och låt den lösas upp helt. Slå på vattnet och lägg i buljongen.
Peppra med lite svartpeppar. låt såsen puttra på svag värme 10 minuter ungefär.