Tomat & basilikasås

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 1 röster - Betygsätt

Denna tomat & basilikasåsen är en sås som passar fantastiskt bra till alla möjliga kycklingrecept. Det är en varm sås som kräver otroligt lite tid…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Tomat & basilikasås
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning20 minTotalt35 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Denna tomat & basilikasåsen är en sås som passar fantastiskt bra till alla möjliga kycklingrecept.
Det är en varm sås som kräver otroligt lite tid i köket och den behöver inte ens koka speciellt länge.

Naturligt glutenfri och helt utan någon redning.

Passar även riktigt bra till fläskkött, men jag skulle framförallt servera den till exempelvis kycklingklubba i ugn, hel kyckling i ugn eller kanske till ugnsstekt kycklingfilé.

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 60 g Rödlök
 5 g Vitlök
 1 msk Kycklingfond (koncentrerad)
 1 msk Basilika (Torkad)
 30 g Smör
 3 dl Vatten

 

Gör så här:

1

Hacka löken och vitlöken och fräs den i smöret.

2

Hacka tomaterna och lägg i kastrullen. Lägg i basilikan och senapen, låt fräsa en minut under omrörning.

3

Häll i creme fraichen och låt den lösas upp helt. Slå på vattnet och lägg i buljongen.

4

Peppra med lite svartpeppar. låt såsen puttra på svag värme 10 minuter ungefär.

5

Smaka av med salt och peppar.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 60 g Rödlök
 5 g Vitlök
 1 msk Kycklingfond (koncentrerad)
 1 msk Basilika (Torkad)
 30 g Smör
 3 dl Vatten

Instruktioner

1

Hacka löken och vitlöken och fräs den i smöret.

2

Hacka tomaterna och lägg i kastrullen. Lägg i basilikan och senapen, låt fräsa en minut under omrörning.

3

Häll i creme fraichen och låt den lösas upp helt. Slå på vattnet och lägg i buljongen.

4

Peppra med lite svartpeppar. låt såsen puttra på svag värme 10 minuter ungefär.

5

Smaka av med salt och peppar.

Tomat & basilikasås
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida