Tomat & basilikasås

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Det här är en sås som är otroligt god till kyckling. Kan även tänka mig att den går bra till fläskkött med.

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Tomat & basilikasås
ANNONS
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning20 minTotalt35 min

Beskrivning - Information

Det här är en sås som är otroligt god till kyckling. Kan även tänka mig att den går bra till fläskkött med.

ANNONS

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 60 g Rödlök
 5 g Vitlök
 80 g Soltorkade tomater
 4 dl Creme Fraiche
 1 msk Kycklingfond (koncentrerad)
 1 msk Basilika (Torkad)
 30 g Smör
 3 dl Vatten
ANNONS

Gör så här:

1

Hacka löken och vitlöken och fräs den i smöret.

3

Hacka tomaterna och lägg i kastrullen. Lägg i basilikan och senapen, låt fräsa en minut under omrörning.

5

Häll i creme fraichen och låt den lösas upp helt. Slå på vattnet och lägg i buljongen.

7

Peppra med lite svartpeppar. låt såsen puttra på svag värme 10 minuter ungefär.

9

Smaka av med salt och peppar.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 60 g Rödlök
 5 g Vitlök
 80 g Soltorkade tomater
 4 dl Creme Fraiche
 1 msk Kycklingfond (koncentrerad)
 1 msk Basilika (Torkad)
 30 g Smör
 3 dl Vatten

Instruktioner

1

Hacka löken och vitlöken och fräs den i smöret.

3

Hacka tomaterna och lägg i kastrullen. Lägg i basilikan och senapen, låt fräsa en minut under omrörning.

5

Häll i creme fraichen och låt den lösas upp helt. Slå på vattnet och lägg i buljongen.

7

Peppra med lite svartpeppar. låt såsen puttra på svag värme 10 minuter ungefär.

9

Smaka av med salt och peppar.

Tomat & basilikasås

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*Namn
*Email
Hemsida