Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Tomat- och mozzarellamumsbitar

Inga röster än
Tomat- och mozzarellamumsbitar

Dessa tomat- och mozzarellamumsbitar är helt perfekta att ha som plockmat på en buffé, eller som små aptitretare till ett härligt mingel.
Här man kan även göra det lite roligare om man vill och sätta på en lite bit lufttorkad skinka, eller en god salami av något slag och kanske till och med slå på med en oliv på toppen om man vill det.
Låt detta vara lite av en startpunkt och hitta på dina egna varianter av plockmums.

Recept och bild: Lenas mat

Total tid: 15 minuter
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Du behöver

  • Tandpetare

Instruktioner

  • Dela tomaterna på hälften.
  • Ta en tandpetare och trä på de olika sakerna. Börja med basilika, sen överdelen av tomaten, sen mozzarella och sist botten av tomaten. Tryck inte igenom tandpetaren genom hela tomatbotten, utan bara tills den precis är på väg ut genom botten. Då kan du ställa den upp fortfarande.
  • Om du vill, så kan du salta och peppra lite med, det höjer smaken på både ost och tomat.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg