Dessa tomat- och mozzarellamumsbitar är helt perfekta att ha som plockmat på en buffé, eller som små aptitretare till ett härligt mingel.
Här man kan även göra det lite roligare om man vill och sätta på en lite bit lufttorkad skinka, eller en god salami av något slag och kanske till och med slå på med en oliv på toppen om man vill det.
Låt detta vara lite av en startpunkt och hitta på dina egna varianter av plockmums.
Recept och bild: Lenas mat
Dela tomaterna på hälften.
Ta en tandpetare och trä på de olika sakerna. Börja med basilika, sen överdelen av tomaten, sen mozzarella och sist botten av tomaten. Tryck inte igenom tandpetaren genom hela tomatbotten, utan bara tills den precis är på väg ut genom botten. Då kan du ställa den upp fortfarande.
Om du vill, så kan du salta och peppra lite med, det höjer smaken på både ost och tomat.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Dela tomaterna på hälften.
Ta en tandpetare och trä på de olika sakerna. Börja med basilika, sen överdelen av tomaten, sen mozzarella och sist botten av tomaten. Tryck inte igenom tandpetaren genom hela tomatbotten, utan bara tills den precis är på väg ut genom botten. Då kan du ställa den upp fortfarande.
Om du vill, så kan du salta och peppra lite med, det höjer smaken på både ost och tomat.