Tomat och spenat äggmuffins

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Det här är ett recept som mer än Low carb än Low carb high fat, men fettet kan du lätt tillsätta genom att doppa dessa…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Tomat och spenat äggmuffins
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning15 minTotalt25 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Det här är ett recept som mer än Low carb än Low carb high fat, men fettet kan du lätt tillsätta genom att doppa dessa tomat och spenatäggmuffins i lite god hemlagad majonnäs t ex.

Ett perfekt recept att använda om du har mycket äggvita över och det är kanon som frukost eller för att ta med som fika på jobbet.

Handla ingredienser online, fraktfritt!

- Örtsalt

Självklart kan du använda hela ägg med om du vill.

Om du vill få lite mer smak så kan du riva ner lite färsk parmesanost i äggvitan. Det ger en grymt god smak.

Recept och bild: Buzzfeed

 

Ingredienser

Mängd3 Portioner
 4,5 dl Spenat (färsk)
 80 g Tomat
 4,5 dl Äggvita
 0,5 tsk Svartpeppar (nymalen)

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 180 grader.

3

Smörj en muffinsplåt med lite fett.

5

Fördela spenaten lite luftigt i sex stycken av formarna.

7

Tärna tomaten och lägg den ovanpå spenaten.

9

Blanda lite örtsalt och peppar i äggvitan och fördela det jämnt i formarna.

11

Ställ in i ugnen i cirka 15 minuter eller tills det att äggvitan har stelnat.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 4,5 dl Spenat (färsk)
 80 g Tomat
 4,5 dl Äggvita
 0,5 tsk Svartpeppar (nymalen)

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 180 grader.

3

Smörj en muffinsplåt med lite fett.

5

Fördela spenaten lite luftigt i sex stycken av formarna.

7

Tärna tomaten och lägg den ovanpå spenaten.

9

Blanda lite örtsalt och peppar i äggvitan och fördela det jämnt i formarna.

11

Ställ in i ugnen i cirka 15 minuter eller tills det att äggvitan har stelnat.

Tomat och spenat äggmuffins
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida