Hoppa till innehåll
Open navigation

Tomat och spenat äggmuffins

5 av 2 röster
Sparat av: st
Tomat och spenat äggmuffins

Det här är ett recept som mer Low carb än Low carb high fat, men fettet kan du lätt tillsätta genom att doppa dessa tomat och spenatäggmuffins i lite god hemlagad majonnäs t ex.

Ett perfekt recept att använda om du har mycket äggvita över och det är kanon som frukost eller för att ta med som fika på jobbet.

Handla ingredienser online, fraktfritt!

Örtsalt

Självklart kan du använda hela ägg med om du vill.

Om du vill få lite mer smak så kan du riva ner lite färsk parmesanost i äggvitan. Det ger en grymt god smak.

Total tid: 25 minuter
Portioner: 3
Författare: LCHF-arkivet

Ingredienser

  • 4,5 dl färsk spenat
  • 80 g tomat
  • 4,5 dl äggvita
  • 1 nypa örtsalt
  • 0,5 tsk nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180 grader.
  • Smörj en muffinsplåt med lite fett.
  • Fördela spenaten lite luftigt i sex stycken av formarna.
  • Tärna tomaten och lägg den ovanpå spenaten.
  • Blanda lite örtsalt och peppar i äggvitan och fördela det jämnt i formarna.
  • Ställ in i ugnen i cirka 15 minuter eller tills det att äggvitan har stelnat.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

4 responses to “Tomat och spenat äggmuffins”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg