Det här är ett recept som mer än Low carb än Low carb high fat, men fettet kan du lätt tillsätta genom att doppa dessa tomat och spenatäggmuffins i lite god hemlagad majonnäs t ex.
Ett perfekt recept att använda om du har mycket äggvita över och det är kanon som frukost eller för att ta med som fika på jobbet.
Handla ingredienser online, fraktfritt!
- Örtsalt
Självklart kan du använda hela ägg med om du vill.
Om du vill få lite mer smak så kan du riva ner lite färsk parmesanost i äggvitan. Det ger en grymt god smak.
Recept och bild: Buzzfeed
Sätt ugnen på 180 grader.
Smörj en muffinsplåt med lite fett.
Fördela spenaten lite luftigt i sex stycken av formarna.
Tärna tomaten och lägg den ovanpå spenaten.
Ställ in i ugnen i cirka 15 minuter eller tills det att äggvitan har stelnat.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 180 grader.
Smörj en muffinsplåt med lite fett.
Fördela spenaten lite luftigt i sex stycken av formarna.
Tärna tomaten och lägg den ovanpå spenaten.
Ställ in i ugnen i cirka 15 minuter eller tills det att äggvitan har stelnat.