Tomat och spenat äggmuffins

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Det här är ett recept som mer än Low carb än Low carb high fat, men fettet kan du lätt tillsätta genom att doppa dessa…

Läs mer 0 kommentarer
Tomat och spenat äggmuffins
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning15 minTotalt25 min

Beskrivning - Information

Det här är ett recept som mer än Low carb än Low carb high fat, men fettet kan du lätt tillsätta genom att doppa dessa tomat och spenatäggmuffins i lite god hemlagad majonnäs t ex.

Ett perfekt recept att använda om du har mycket äggvita över och det är kanon som frukost eller för att ta med som fika på jobbet.

Handla ingredienser online, fraktfritt!

- Örtsalt

Självklart kan du använda hela ägg med om du vill.

Om du vill få lite mer smak så kan du riva ner lite färsk parmesanost i äggvitan. Det ger en grymt god smak.

Recept och bild: Buzzfeed

Ingredienser

Mängd3 Portioner
 4,5 dl Spenat (färsk)
 80 g Tomat
 4,5 dl Äggvita
 0,5 tsk Svartpeppar (nymalen)

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 180 grader.

3

Smörj en muffinsplåt med lite fett.

5

Fördela spenaten lite luftigt i sex stycken av formarna.

7

Tärna tomaten och lägg den ovanpå spenaten.

9

Blanda lite örtsalt och peppar i äggvitan och fördela det jämnt i formarna.

11

Ställ in i ugnen i cirka 15 minuter eller tills det att äggvitan har stelnat.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 4,5 dl Spenat (färsk)
 80 g Tomat
 4,5 dl Äggvita
 0,5 tsk Svartpeppar (nymalen)

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 180 grader.

3

Smörj en muffinsplåt med lite fett.

5

Fördela spenaten lite luftigt i sex stycken av formarna.

7

Tärna tomaten och lägg den ovanpå spenaten.

9

Blanda lite örtsalt och peppar i äggvitan och fördela det jämnt i formarna.

11

Ställ in i ugnen i cirka 15 minuter eller tills det att äggvitan har stelnat.

Tomat och spenat äggmuffins

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida