Jag hade en bit fläskytterfilé i kylen som vi hade köpt, men missat att den faktiskt var på väg att passera bäst före datumet, så jag var tvungen att hitta på något gott med den.
Normalt sett hade jag kanske gjort fläskytterfilé i sockerkaksform, men det har vi ätit så många gånger nu, så jag ville hitta på något helt nytt.
Det blev till slut denna tomatgratinerade fläskytterfilén som blev toppengod!
I receptet så har jag använt mig av hemgjord rostad tomatsås, men om du inte har möjlighet till det så kan du använda finkrossade tomater istället och kanske krydda upp det hela lite mer.
Vill du ha lite hetta i det hela, så tillsätt någon matsked med Sambal Oelek, eller lite färsk chili.
Detta kan du med fördel servera tillsammans med blomkålsris, eller kanske ett gott vitkålsmos.
Sätt ugnen på 200°C (varmluft).
Putsa köttet och skär upp i 0,5-1 cm tjocka skivor.
Blanda ihop alla övriga ingredienser i en bunke och häll över köttet.
Strö på riven ost.
Ställ in i ugnen och gratinera i cirka 25-30 minuter.
Ta ut och servera med goda tillbehör.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 200°C (varmluft).
Putsa köttet och skär upp i 0,5-1 cm tjocka skivor.
Blanda ihop alla övriga ingredienser i en bunke och häll över köttet.
Strö på riven ost.
Ställ in i ugnen och gratinera i cirka 25-30 minuter.
Ta ut och servera med goda tillbehör.