Tomatgratinerad fläskytterfilé

Jag hade en bit fläskytterfilé i kylen som vi hade köpt, men missat att den faktiskt var på väg att passera bäst före datumet, så jag var tvungen att hitta på något gott med den.
Normalt sett hade jag kanske gjort fläskytterfilé i sockerkaksform, men det har vi ätit så många gånger nu, så jag ville hitta på något helt nytt.
Det blev till slut denna tomatgratinerade fläskytterfilén som blev toppengod!

I receptet så har jag använt mig av hemgjord rostad tomatsås, men om du inte har möjlighet till det så kan du använda finkrossade tomater istället och kanske krydda upp det hela lite mer.
Vill du ha lite hetta i det hela, så tillsätt någon matsked med Sambal Oelek, eller lite färsk chili.
Detta kan du med fördel servera tillsammans med blomkålsris, eller kanske ett gott vitkålsmos.
Ingredienser
- 800 g Fläskytterfilé
- 600 g Rostad tomatsås
- 2 st Vitlöksklyftor, hackade/rivna
- 2 dl Smetana
- 1 tsk Spiskummin
- 1 msk Tamarisoja
- 1 msk Kalvfond, koncentrerad
- salt
- nymalen svartpeppar
- 2 dl Riven ost
Du behöver
- Kockkniv
- Skärbräda
- Stekpanna
- Ugnsfast form
Instructions
- Sätt ugnen på 200°C (varmluft).
- Putsa köttet och skär upp i 0,5-1 cm tjocka skivor.
- Bryn köttet i lite smör på båda sidor, salta och peppra. Lägg köttet i en ugnsfast form.
- Blanda ihop alla övriga ingredienser i en bunke och häll över köttet.
- Strö på riven ost.
- Ställ in i ugnen och gratinera i cirka 25-30 minuter.
- Ta ut och servera med goda tillbehör.