För några år sen hade jag en arbetskollega som rekommenderade att ha i vodka i tomatsåsen, just för att den ger lite extra karaktär till maten. Självklart följde jag hennes råd och det blev som pricken över i:et.
Skär gul löken, vitlöken, champinjoner och persiljan
Stek gul löken och vitlöken i smör.
När löken börjar bli mjuk, häll i vodka och låt puttra på medelhög värme.
Låt puttra på låg - medelhög värme i ca 20 min. Tills det börjar tjockna.
Häll i parmesanost och persiljan. Spara lite av varje ev till garnering. Blanda och låt puttra ca 5 min.
Servera till valfritt tillbehör, ex LCHF-pasta.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Skär gul löken, vitlöken, champinjoner och persiljan
Stek gul löken och vitlöken i smör.
När löken börjar bli mjuk, häll i vodka och låt puttra på medelhög värme.
Låt puttra på låg - medelhög värme i ca 20 min. Tills det börjar tjockna.
Häll i parmesanost och persiljan. Spara lite av varje ev till garnering. Blanda och låt puttra ca 5 min.
Servera till valfritt tillbehör, ex LCHF-pasta.