Tomatsås

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

En riktigt god tomatsås kan man ha till nästan allt. Låt den stå och puttra länge och den blir bara godare. Jag har använt mig…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Tomatsås
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning30 minTotalt40 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

En riktigt god tomatsås kan man ha till nästan allt. Låt den stå och puttra länge och den blir bara godare.

Jag har använt mig av finkrossade tomater från Mutti, av den anledningen att jag tycker de är otroligt goda. Det funkar bra att använda andra varianter av krossade tomater med, men det är en fördel om de är finkrossade.

Vill du öka på fetthalten lite för att göra den lite mer LCHF, så kan du använda dig av lite mer olivolja.

Passar perfekt till grillad kycklingfilé eller varför inte grillade kotletter nu när det närmar sig sommar.

 

Ingredienser

Mängd6 Portioner
 50 g Lök (gul)
 10 g Vitlök
 2 dl Vatten
 2 tsk Basilika
 1 tsk Timjan
 1 nypa Svartpeppar
 1 nypa Cayennepeppar

 

Gör så här:

1

Hacka löken och vitlöken fint. Fräs den i olivoljan utan att den skall få för mycket färg.

2

Ha i alla andra ingredienser och låt det stå och puttra minst en halvtimme. Vill du att såsen skall få mer smak så låter du den puttra längre. Späd då med lite vatten så att det finns vätska att koka med.

3

Smaka av med salt och peppar, sen är det bara att servera.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 50 g Lök (gul)
 10 g Vitlök
 2 dl Vatten
 2 tsk Basilika
 1 tsk Timjan
 1 nypa Svartpeppar
 1 nypa Cayennepeppar

Instruktioner

1

Hacka löken och vitlöken fint. Fräs den i olivoljan utan att den skall få för mycket färg.

2

Ha i alla andra ingredienser och låt det stå och puttra minst en halvtimme. Vill du att såsen skall få mer smak så låter du den puttra längre. Späd då med lite vatten så att det finns vätska att koka med.

3

Smaka av med salt och peppar, sen är det bara att servera.

Tomatsås
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida