Tomatsås
2
Innehåll
En riktigt god tomatsås kan man ha till nästan allt. Låt den stå och puttra länge och den blir bara godare.
Jag har använt mig av finkrossade tomater från Mutti, av den anledningen att jag tycker de är otroligt goda. Det funkar bra att använda andra varianter av krossade tomater med, men det är en fördel om de är finkrossade.
Vill du öka på fetthalten lite för att göra den lite mer LCHF, så kan du använda dig av lite mer olivolja.
Passar perfekt till grillad kycklingfilé eller varför inte grillade kotletter nu när det närmar sig sommar.
Total tid: 40 minuter
Portioner: 6
Ingredienser
- 800 g krossade tomater
- 50 g gul lök
- 10 g vitlök
- 2 dl vatten
- 2 tsk torkad basilika
- 1 tsk torkad timjan
- 1 tsk torkad oregano
- 2 msk balsamvinäger
- 2 msk olivolja
- 1 nypa nymalen svartpeppar
- 1 nypa cayennepeppar
- 1 msk grönsaksfond (koncentrerad)
Instruktioner
- Hacka löken och vitlöken fint. Fräs den i olivoljan utan att den skall få för mycket färg.
- Ha i alla andra ingredienser och låt det stå och puttra minst en halvtimme. Vill du att såsen skall få mer smak så låter du den puttra längre. Späd då med lite vatten så att det finns vätska att koka med.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!