Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Tomatsås

Inga röster än
Tomatsås

En riktigt god tomatsås kan man ha till nästan allt. Låt den stå och puttra länge och den blir bara godare.

Jag har använt mig av finkrossade tomater från Mutti, av den anledningen att jag tycker de är otroligt goda. Det funkar bra att använda andra varianter av krossade tomater med, men det är en fördel om de är finkrossade.

Vill du öka på fetthalten lite för att göra den lite mer LCHF, så kan du använda dig av lite mer olivolja.

Passar perfekt till grillad kycklingfilé eller varför inte grillade kotletter nu när det närmar sig sommar.

Total tid: 40 minuter
Portioner: 6
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Hacka löken och vitlöken fint. Fräs den i olivoljan utan att den skall få för mycket färg.
  • Ha i alla andra ingredienser och låt det stå och puttra minst en halvtimme. Vill du att såsen skall få mer smak så låter du den puttra längre. Späd då med lite vatten så att det finns vätska att koka med.
  • Smaka av med salt och peppar, sen är det bara att servera.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg