En riktigt god tomatsås kan man ha till nästan allt. Låt den stå och puttra länge och den blir bara godare.
Jag har använt mig av finkrossade tomater från Mutti, av den anledningen att jag tycker de är otroligt goda. Det funkar bra att använda andra varianter av krossade tomater med, men det är en fördel om de är finkrossade.
Vill du öka på fetthalten lite för att göra den lite mer LCHF, så kan du använda dig av lite mer olivolja.
Passar perfekt till grillad kycklingfilé eller varför inte grillade kotletter nu när det närmar sig sommar.
Hacka löken och vitlöken fint. Fräs den i olivoljan utan att den skall få för mycket färg.
Ha i alla andra ingredienser och låt det stå och puttra minst en halvtimme. Vill du att såsen skall få mer smak så låter du den puttra längre. Späd då med lite vatten så att det finns vätska att koka med.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Hacka löken och vitlöken fint. Fräs den i olivoljan utan att den skall få för mycket färg.
Ha i alla andra ingredienser och låt det stå och puttra minst en halvtimme. Vill du att såsen skall få mer smak så låter du den puttra längre. Späd då med lite vatten så att det finns vätska att koka med.