Tonfisklåda

star iconstar iconstar iconstar half iconstar empty icon 2 röster - Betygsätt

Gratinerad tonfisklåda med ägg är inte fy skam kan jag lova. För er som gillar tonfisk är detta en riktig mumsig rätt.

Läs mer 1 kommentarer Skriv ut
Tonfisklåda | LCHF-arkivet
Profilbild för lasseSkaparelasseFörberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Gratinerad tonfisklåda med ägg är inte fy skam kan jag lova. För er som gillar tonfisk är detta en riktig mumsig rätt.

 

Ingredienser

Mängd2 Portioner
 2 st Burkar tonfisk i vatten
 1 st Rödlök (hackad)
 1 st Paprika (hackad)
 2 st Hårdkokta ägg
 2 deciliter Grädde
 1 dl Hackad dill
 1 dl Riven ost
 Salt efter smak
 Nymalen svartpeppar efter smak

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 250 grader.

2

Låt tonfisken rinna av.

3

Fräs lök, paprika i smör.

4

Skala äggen och skär dom i skivor.

5

Vispa grädden lätt, tillsätt crème fraiche och dill.

6

Lägg tonfisken och äggskivorna och grönsaksfräset i en låg ugnssäker form.

7

Bred på gräddblandningen.
Strö över osten.
Gratinera rätten i ca. 15 min.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 3.5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 2 st Burkar tonfisk i vatten
 1 st Rödlök (hackad)
 1 st Paprika (hackad)
 2 st Hårdkokta ägg
 2 deciliter Grädde
 1 dl Hackad dill
 1 dl Riven ost
 Salt efter smak
 Nymalen svartpeppar efter smak

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 250 grader.

2

Låt tonfisken rinna av.

3

Fräs lök, paprika i smör.

4

Skala äggen och skär dom i skivor.

5

Vispa grädden lätt, tillsätt crème fraiche och dill.

6

Lägg tonfisken och äggskivorna och grönsaksfräset i en låg ugnssäker form.

7

Bred på gräddblandningen.
Strö över osten.
Gratinera rätten i ca. 15 min.

Tonfisklåda