Tonfiskröra

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 18 röster - Betygsätt

Tonfiskröra är en väldigt god och enkel röra som du kan använda på många olika sätt. Servera den på buffébordet eller i en god wrap.…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Tonfiskröra | LCHF-arkivet
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse5 minTillagning5 minTotalt10 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Tonfiskröra är en väldigt god och enkel röra som du kan använda på många olika sätt. Servera den på buffébordet eller i en god wrap. Smidigare än så kan det knappast bli att få ihop en smakrik LCHF-måltid.

Med smaker av tonfisk, majonnäs, dill och cayennepeppar får du en nyttig röra som ger dig gott om både fett och protein.

Innehållsförteckning

  1. Serveringsförslag
  2. Gör en stor sats och förvara i kylen
  3. Tonfisk i olja eller vatten?
  4. Näringsvärde
  5. Ingredienser
  6. Instruktioner

Oavsett vad du väljer att göra med din tonfiskröra, så är den god och mättande. Perfekt LCHF helt enkelt! Om du vill göra den lite mer matig, så kan du blanda ner ett hackat ägg. Då ökar du dessutom både protein- och fetthalten.

För att få till den absolut bästa smaken, så rekommenderar jag att du gör egen majonnäs.

Recept och bild: Ketokokboken | @ketokokboken

Serveringsförslag för LCHF tonfiskröra

Det går att servera denna goda LCHF tonfiskröra på en mängd olika sätt. Eftersom den är så krämig så passar den perfekt som fyllning i en wrap eller liknande. Jag tycker om att servera röran som fyllning i en baguette eller äggwrap. Båda dessa alternativ är perfekta om du ska iväg på en mysig picknick.

Du kan även servera röran med tonfisk på buffébordet. Den passar perfekt till såväl fest som midsommar. Eller så äter du den som på bilden, med lite sallad och baconlindad sparris. Då får du en smakkombination som får det att vattnas i munnen.

Gör en stor sats och förvara i kylen

Denna goda tonfiskröra passar inte bara till lunch och picknick, utan den utgör även ett perfekt inslag till frukost och mellanmål. Det är det som gör röran så bra. Du kan förbereda en riktigt stor sats och förvara den i kylskåpet. Då har du alltid en näringsrik LCHF-vänlig röra nära till hands om du när du blir hungrig eller sugen på något gott.

Röran håller sig i 2-3 dagar i kylskåpet. Förvara den i en lufttät burk så håller den sig fräsch och god. Röran blir dessutom godare när den har fått stå och dra sig ett tag, då kommer alla smaker verkligen till sin rätt.

Tonfisk i olja eller vatten till tonfiskröran?

Att slänga ihop denna goda röra med tonfisk i går snabbt och enkelt. Tonfisk är dessutom något som de flesta alltid har hemma i skafferiet eller kylskåpet. Det som är så bra med denna rätt är just det, att du ofta redan har de flesta ingredienser hemma.

Du kan köpa konserverad tonfisk i olja eller vatten. Den tonfisk som har legat i olja är ofta något mer smakrik, men ur ett LCHF-perspektiv rekommenderar jag att du köper tonfisk i vatten. Fisken läggs nämligen oftast i solrosolja och ur ett hälsoperspektiv är det bra att undvika dessa oljor som har ett för högt värde av omega-6. Genom att istället välja tonfisk i vatten får du inte i dig några onödiga fettsyror.

Näringsvärde

En titt på tonfiskrörans näringsvärde skvallrar om att den har en bra nivå av såväl protein som fett. Eftersom receptet är för två portioner blir det enkelt att räkna ut att du får i dig 20 gram protein och 33 gram fett per portion.

En tabell med alla ingredienser för denna tonfiskröran och dess näringsvärden.
(Näringsvärden från Kostbevakningen.)

Du får även i dig bra med vitaminer, mineraler och andra näringsämnen från alla ingredienser. Det är helt enkelt en perfekt LCHF-röra.

 

Ingredienser

Mängd2 Portioner
 150 g Tonfisk
 50 g Hackad rödlök
 50 g Färskost
 0,50 dl Majonnäs
 0,50 msk Hackad dill
 SaltEfter smak.
 Svartpeppar, nymalenEfter smak.
 CayennepepparEfter smak.

 

Gör så här:

1

Häll av spadet från tonfisken.

2

Blanda ihop samtliga ingredienser och smaka av med salt, peppar och cayennepeppar.

3

Låt stå kallt en stund så att alla smaker får dra fram och servera sedan på önskat vis.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.7 / 5. Antal röster: 18

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 150 g Tonfisk
 50 g Hackad rödlök
 50 g Färskost
 0,50 dl Majonnäs
 0,50 msk Hackad dill
 SaltEfter smak.
 Svartpeppar, nymalenEfter smak.
 CayennepepparEfter smak.

Instruktioner

1

Häll av spadet från tonfisken.

2

Blanda ihop samtliga ingredienser och smaka av med salt, peppar och cayennepeppar.

3

Låt stå kallt en stund så att alla smaker får dra fram och servera sedan på önskat vis.

Tonfiskröra
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida