Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Tonfiskröra

4,41 av 5 röster
Skapat: 2 januari, 2023
Senast ändrat: 21 januari, 2025
Tonfiskröra

Tonfiskröra är en väldigt god och enkel röra som du kan använda på många olika sätt. Servera den på buffébordet eller i en god wrap. Smidigare än så kan det knappast bli att få ihop en smakrik LCHF-måltid.

Med smaker av tonfisk, majonnäs, dill och cayennepeppar får du en nyttig röra som ger dig gott om både fett och protein.

Oavsett vad du väljer att göra med din tonfiskröra, så är den god och mättande. Perfekt LCHF helt enkelt! Om du vill göra den lite mer matig, så kan du blanda ner ett hackat ägg. Då ökar du dessutom både protein- och fetthalten.

För att få till den absolut bästa smaken, så rekommenderar jag att du gör egen majonnäs.

Recept och bild: Ketokokboken | @ketokokboken

Serveringsförslag för LCHF tonfiskröra

Det går att servera denna goda LCHF tonfiskröra på en mängd olika sätt. Eftersom den är så krämig så passar den perfekt som fyllning i en wrap eller liknande. Jag tycker om att servera röran som fyllning i en baguette eller äggwrap. Båda dessa alternativ är perfekta om du ska iväg på en mysig picknick.

Du kan även servera röran med tonfisk på buffébordet. Den passar perfekt till såväl fest som midsommar. Eller så äter du den som på bilden, med lite sallad och baconlindad sparris. Då får du en smakkombination som får det att vattnas i munnen.

Gör en stor sats och förvara i kylen

Denna goda tonfiskröra passar inte bara till lunch och picknick, utan den utgör även ett perfekt inslag till frukost och mellanmål. Det är det som gör röran så bra. Du kan förbereda en riktigt stor sats och förvara den i kylskåpet. Då har du alltid en näringsrik LCHF-vänlig röra nära till hands om du när du blir hungrig eller sugen på något gott.

Röran håller sig i 2-3 dagar i kylskåpet. Förvara den i en lufttät burk så håller den sig fräsch och god. Röran blir dessutom godare när den har fått stå och dra sig ett tag, då kommer alla smaker verkligen till sin rätt.

Tonfisk i olja eller vatten till tonfiskröran?

Att slänga ihop denna goda röra med tonfisk i går snabbt och enkelt. Tonfisk är dessutom något som de flesta alltid har hemma i skafferiet eller kylskåpet. Det som är så bra med denna rätt är just det, att du ofta redan har de flesta ingredienser hemma.

Du kan köpa konserverad tonfisk i olja eller vatten. Den tonfisk som har legat i olja är ofta något mer smakrik, men ur ett LCHF-perspektiv rekommenderar jag att du köper tonfisk i vatten. Fisken läggs nämligen oftast i solrosolja och ur ett hälsoperspektiv är det bra att undvika dessa oljor som har ett för högt värde av omega-6. Genom att istället välja tonfisk i vatten får du inte i dig några onödiga fettsyror.

Näringsvärde

En titt på tonfiskrörans näringsvärde skvallrar om att den har en bra nivå av såväl protein som fett. Eftersom receptet är för två portioner blir det enkelt att räkna ut att du får i dig 20 gram protein och 33 gram fett per portion.

En tabell med alla ingredienser för denna tonfiskröran och dess näringsvärden.
(Näringsvärden från Kostbevakningen.)

Du får även i dig bra med vitaminer, mineraler och andra näringsämnen från alla ingredienser. Det är helt enkelt en perfekt LCHF-röra.

Total tid: 10 minuter
Servings: 2
Author: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Häll av spadet från tonfisken.
  • Blanda ihop samtliga ingredienser och smaka av med salt, peppar och cayennepeppar.
  • Låt stå kallt en stund så att alla smaker får dra fram och servera sedan på önskat vis.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
4,41 from 5 votes (5 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.