Hoppa till innehåll
Open navigation

Torsk a’la Anna

4 av 1 röst
Sparat av: st
Torsk a’la Anna

Läcker rimmad torsk med bakad spetskål, fänkålssallad och sockerärtor.
En otroligt härlig fiskrätt som nog kommer att gå hem hos de flesta.
Det här funkar både till fest och till finare lunch om du så vill. Inte alls fy skam med ett glas torrt vitt vin till.

Besök mig gärna på Instagram för mer inspiration: @dagens_lchfmiddag

Total tid: 1 timme 20 minuter
Portioner: 4
Författare: @dagens_lchfmiddag

Ingredienser

Torsk

Spetskål

Fänkålssallad

  • 1 st Fänkål rätt stor
  • 1 st Dill i kruka
  • 1 st Citron
  • 1 nypa salt

Brynt smör

Tillbehör

  • 150 g Sockerärtor
  • 2 dl Vatten
  • 1 dl Hasselnötter
  • 1 dl Räkor skalade

Instruktioner

  • Börja med att lägga torsken i en form med salt och sukrin fyll på kallt vatten så att det täcker fisken. Låt stå 30 min
  • Sätt ugnen på 175 gr
  • Lägg smöret i en kastrull och låt det smälta på svag värme. När allt annat är färdigt kan man höja lite så att det blir ordentligt brynt.
  • Skiva eller mandolina fänkålen riktigt tunt , hacka dillen och blanda ihop med saften av en citron och lite salt.
  • Skiva spetskål i ca 1,5 cm tjocka skivor som du lägger på en plåt, ringla över olivolja och lite flingsalt, sätt in i ugnens nedre plan. De ska vara inne tills de fått fin färg ca 30 min
  • Häll av vätska från fisken och torka den med hushållspapper, lägg tillbaka i formen och salta och peppra, lägg en tunn skiva smör på varje fiskbit. Sätt in i ugnen och låt fisken komma upp i ca 55gr
  • Rosta hasselnötterna i en torr panna, se till att de inte bränns, lägg nötterna i en handduk och rulla dem mot varann så så mkt av skalet som möjligt går bort. Krossa dem lätt.
  • Koka upp vatten och stäng av plattan, lägg i sockerärtorna i nån min och ta sen upp dem.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg