Läcker rimmad torsk med bakad spetskål, fänkålssallad och sockerärtor.
En otroligt härlig fiskrätt som nog kommer att gå hem hos de flesta.
Det här funkar både till fest och till finare lunch om du så vill. Inte alls fy skam med ett glas torrt vitt vin till.
Besök mig gärna på Instagram för mer inspiration: @dagens_lchfmiddag
Börja med att lägga torsken i en form med salt och sukrin fyll på kallt vatten så att det täcker fisken. Låt stå 30 min
Sätt ugnen på 175 gr
Lägg smöret i en kastrull och låt det smälta på svag värme.
När allt annat är färdigt kan man höja lite så att det blir ordentligt brynt.
Häll av vätska från fisken och torka den med hushållspapper, lägg tillbaka i formen och salta och peppra, lägg en tunn skiva smör på varje fiskbit. Sätt in i ugnen och låt fisken komma upp i ca 55gr
Rosta hasselnötterna i en torr panna, se till att de inte bränns, lägg nötterna i en handduk och rulla dem mot varann så så mkt av skalet som möjligt går bort. Krossa dem lätt.
Koka upp vatten och stäng av plattan, lägg i sockerärtorna i nån min och ta sen upp dem.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Börja med att lägga torsken i en form med salt och sukrin fyll på kallt vatten så att det täcker fisken. Låt stå 30 min
Sätt ugnen på 175 gr
Lägg smöret i en kastrull och låt det smälta på svag värme.
När allt annat är färdigt kan man höja lite så att det blir ordentligt brynt.
Häll av vätska från fisken och torka den med hushållspapper, lägg tillbaka i formen och salta och peppra, lägg en tunn skiva smör på varje fiskbit. Sätt in i ugnen och låt fisken komma upp i ca 55gr
Rosta hasselnötterna i en torr panna, se till att de inte bränns, lägg nötterna i en handduk och rulla dem mot varann så så mkt av skalet som möjligt går bort. Krossa dem lätt.
Koka upp vatten och stäng av plattan, lägg i sockerärtorna i nån min och ta sen upp dem.
Kersti says:
Sockerärtor!? Är det verkligen LCHF? Och så mycket!?
@dagens_lchfmiddag says:
Ja sockerärtor får man äta vid lchf 4 kh/100g men om du tycker det är för mycket kan du hoppa över dem.