Torsk a’la Anna

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 1 röster - Betygsätt

Läcker rimmad torsk med bakad spetskål, fänkålssallad och sockerärtor. En otroligt härlig fiskrätt som nog kommer att gå hem hos de flesta. Det här funkar…

Läs mer 2 kommentarer Skriv ut
Torsk à’la Anna
ANNONS
cooked user 9059Skapare@dagens_lchfmiddagFörberedelse40 minTillagning40 minTotalt1 tim 20 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Läcker rimmad torsk med bakad spetskål, fänkålssallad och sockerärtor.
En otroligt härlig fiskrätt som nog kommer att gå hem hos de flesta.
Det här funkar både till fest och till finare lunch om du så vill. Inte alls fy skam med ett glas torrt vitt vin till.

Besök mig gärna på Instagram för mer inspiration: @dagens_lchfmiddag

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
Torsk
 600 g Torskrygg
 1 msk Salt
 2 tsk Sukrin goldEller annan sötning
 5 deciliter Vatten
 3 msk Olivolja
 4 nypa Flingsalt
Fänkålssallad
 1 st Fänkål rätt stor
 1 st Dill i kruka
 1 st Citron
 1 nypa Salt
Brynt smör
 500 g Smör
Tillbehör
 150 g Sockerärtor
 2 deciliter Vatten
 1 dl Räkor skalade

 

Gör så här:

1

Börja med att lägga torsken i en form med salt och sukrin fyll på kallt vatten så att det täcker fisken. Låt stå 30 min

2

Sätt ugnen på 175 gr

3

Lägg smöret i en kastrull och låt det smälta på svag värme.
När allt annat är färdigt kan man höja lite så att det blir ordentligt brynt.

4

Skiva eller mandolina fänkålen riktigt tunt , hacka dillen och blanda ihop med saften av en citron och lite salt.

5

Skiva spetskål i ca 1,5 cm tjocka skivor som du lägger på en plåt, ringla över olivolja och lite flingsalt, sätt in i ugnens nedre plan. De ska vara inne tills de fått fin färg ca 30 min

6

Häll av vätska från fisken och torka den med hushållspapper, lägg tillbaka i formen och salta och peppra, lägg en tunn skiva smör på varje fiskbit. Sätt in i ugnen och låt fisken komma upp i ca 55gr

7

Rosta hasselnötterna i en torr panna, se till att de inte bränns, lägg nötterna i en handduk och rulla dem mot varann så så mkt av skalet som möjligt går bort. Krossa dem lätt.

8

Koka upp vatten och stäng av plattan, lägg i sockerärtorna i nån min och ta sen upp dem.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Torsk
 600 g Torskrygg
 1 msk Salt
 2 tsk Sukrin goldEller annan sötning
 5 deciliter Vatten
 3 msk Olivolja
 4 nypa Flingsalt
Fänkålssallad
 1 st Fänkål rätt stor
 1 st Dill i kruka
 1 st Citron
 1 nypa Salt
Brynt smör
 500 g Smör
Tillbehör
 150 g Sockerärtor
 2 deciliter Vatten
 1 dl Räkor skalade

Instruktioner

1

Börja med att lägga torsken i en form med salt och sukrin fyll på kallt vatten så att det täcker fisken. Låt stå 30 min

2

Sätt ugnen på 175 gr

3

Lägg smöret i en kastrull och låt det smälta på svag värme.
När allt annat är färdigt kan man höja lite så att det blir ordentligt brynt.

4

Skiva eller mandolina fänkålen riktigt tunt , hacka dillen och blanda ihop med saften av en citron och lite salt.

5

Skiva spetskål i ca 1,5 cm tjocka skivor som du lägger på en plåt, ringla över olivolja och lite flingsalt, sätt in i ugnens nedre plan. De ska vara inne tills de fått fin färg ca 30 min

6

Häll av vätska från fisken och torka den med hushållspapper, lägg tillbaka i formen och salta och peppra, lägg en tunn skiva smör på varje fiskbit. Sätt in i ugnen och låt fisken komma upp i ca 55gr

7

Rosta hasselnötterna i en torr panna, se till att de inte bränns, lägg nötterna i en handduk och rulla dem mot varann så så mkt av skalet som möjligt går bort. Krossa dem lätt.

8

Koka upp vatten och stäng av plattan, lägg i sockerärtorna i nån min och ta sen upp dem.

Torsk a’la Anna
Profilbild för @dagens_lchfmiddag

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida