Torsk a’la Anna
1
Läcker rimmad torsk med bakad spetskål, fänkålssallad och sockerärtor.
En otroligt härlig fiskrätt som nog kommer att gå hem hos de flesta.
Det här funkar både till fest och till finare lunch om du så vill. Inte alls fy skam med ett glas torrt vitt vin till.
Besök mig gärna på Instagram för mer inspiration: @dagens_lchfmiddag
Total tid: 1 timme 20 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
Instruktioner
- Börja med att lägga torsken i en form med salt och sukrin fyll på kallt vatten så att det täcker fisken. Låt stå 30 min
- Sätt ugnen på 175 gr
- Lägg smöret i en kastrull och låt det smälta på svag värme. När allt annat är färdigt kan man höja lite så att det blir ordentligt brynt.
- Häll av vätska från fisken och torka den med hushållspapper, lägg tillbaka i formen och salta och peppra, lägg en tunn skiva smör på varje fiskbit. Sätt in i ugnen och låt fisken komma upp i ca 55gr
- Rosta hasselnötterna i en torr panna, se till att de inte bränns, lägg nötterna i en handduk och rulla dem mot varann så så mkt av skalet som möjligt går bort. Krossa dem lätt.
- Koka upp vatten och stäng av plattan, lägg i sockerärtorna i nån min och ta sen upp dem.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!