Torsk med soltorkade tomater & bacon

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

När det kommer till torsk, så tycker jag att det oftast är en råvara som skall tillagas på ett så enkelt sätt som möjligt, utan…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
torsk med soltorkade tomater och bacon Torsk med soltorkade tomater & bacon
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

När det kommer till torsk, så tycker jag att det oftast är en råvara som skall tillagas på ett så enkelt sätt som möjligt, utan så många krusiduller och svåra moment.
Torsken i sig är ju ofta en så fin och god råvara, så man vill att den ska få vara kungen på tallriken.

Men, man kan tillsätta lite smaker för att höja den lite mer i smak och just detta receptet på torsk med soltorkade tomater och bacon är ett sånt recept.

Här får du massor av sköna smaker som passar jättebra till just torsk och om du inte har provat på att ha bacon tillsammans med torsk, så är det hög tid nu.

Om du hellre vill göra ett ännu mer neutralt och lätt recept, så ska du spana in mitt recept på torsk i ugn.

Om plånboken tillåter, så är torskrygg att föredra, eller ännu bättre ryggfilé av skrei. Men, det funkar absolut att göra detta med vanliga torskfiléer med.

Förslag på tillbehör till denna goda torskrätt:

Såser
- Fisksås (Lenas goda gula fisksås)
- Vitvinssås
- Sandefjordsås

Andra tillbehör
- Blomkålsmos
- Blomkål- och broccoligratäng

Recept och bild: Lena Ström

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 600 g Torskrygg4 fina portionsbitar.
 2 msk Smör
 50 g Hackad rödlökEn liten lök.
 2 st Vitlöksklyftor, hackade
 120 g Bacon
 1,50 tsk Sambal oelek
 3 msk Färsk persilja
 1 msk Oregano, torkad
 Svartpeppar, nymalen

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Ta fram en ugnsfast form och lägg i dina portionsbitar av torsk i den. Salta och peppra.

3

Fördela smöret i klickar runt om.

4

Strimla baconet och bryn det tillsammans med rödlöken och vitlöken i en stekpanna.
Häll upp det i en bunke.

5

Hacka de soltorkade tomaterna och persiljan och blanda ihop alla kvarvarande ingredienser i baconet.

6

Fördela blandningen över torsken.

7

Ställ in formen i ugnen i cirka 15 minuter.
Använd gärna en stektermometer om du har en tjockare ryggbit och kör fisken till 54-56°C.

8

Ta ut och servera direkt.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 600 g Torskrygg4 fina portionsbitar.
 2 msk Smör
 50 g Hackad rödlökEn liten lök.
 2 st Vitlöksklyftor, hackade
 120 g Bacon
 1,50 tsk Sambal oelek
 3 msk Färsk persilja
 1 msk Oregano, torkad
 Svartpeppar, nymalen

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Ta fram en ugnsfast form och lägg i dina portionsbitar av torsk i den. Salta och peppra.

3

Fördela smöret i klickar runt om.

4

Strimla baconet och bryn det tillsammans med rödlöken och vitlöken i en stekpanna.
Häll upp det i en bunke.

5

Hacka de soltorkade tomaterna och persiljan och blanda ihop alla kvarvarande ingredienser i baconet.

6

Fördela blandningen över torsken.

7

Ställ in formen i ugnen i cirka 15 minuter.
Använd gärna en stektermometer om du har en tjockare ryggbit och kör fisken till 54-56°C.

8

Ta ut och servera direkt.

Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida