Torsk- och äggratäng

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 107 röster - Betygsätt

Häromdagen så var jag jättesugen på lite torskgratäng och funderade på vad jag skulle göra med ett fruset torskblock. Jag kom fram till detta receptet…

Läs mer 31 kommentarer Skriv ut
Torsk- och äggratäng
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning25 minTotalt35 min

Beskrivning - Information

Häromdagen så var jag jättesugen på lite torskgratäng och funderade på vad jag skulle göra med ett fruset torskblock. Jag kom fram till detta receptet på torsk- och äggratäng.

En otroligt enkel och mycket god gratäng som jag serverade med bara en liten enkel blandsallad till.

Även mina barn tyckte att det var gott.

ANNONS

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 400 g Torskfilé
 3 st Ägg (hårdkokta)
 100 g Purjolök
 100 g Morot
 2 dl Grädde
 1/2 dl Gräslök (hackad)
 2 dl Riven ost
 1 nypa Svartpeppar (nymalen)
 1 msk Smör
ANNONS

Gör så här:

1

Skär torsken i bitar. Cirka 2x2 cm stora.

2

Hacka äggen grovt. Strimla moroten och purjolöken.

3

Fräs morot och purjo i lite smör så att det blir lite mjukare.

4

Blanda ihop ägg,torsk, morot och purjolök i en ugnsfast form.

5

Blanda ihop keso, grädde, smetana, gräslök, örtsalt och lite peppar i en bunke. Slå det över fisken.

6

Strö lite riven ost över och ställ in i ugnen på 175 grader i cirka 20-25 minuter.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.2 / 5. Antal röster: 107

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 400 g Torskfilé
 3 st Ägg (hårdkokta)
 100 g Purjolök
 100 g Morot
 2 dl Grädde
 1/2 dl Gräslök (hackad)
 2 dl Riven ost
 1 nypa Svartpeppar (nymalen)
 1 msk Smör

Instruktioner

1

Skär torsken i bitar. Cirka 2x2 cm stora.

2

Hacka äggen grovt. Strimla moroten och purjolöken.

3

Fräs morot och purjo i lite smör så att det blir lite mjukare.

4

Blanda ihop ägg,torsk, morot och purjolök i en ugnsfast form.

5

Blanda ihop keso, grädde, smetana, gräslök, örtsalt och lite peppar i en bunke. Slå det över fisken.

6

Strö lite riven ost över och ställ in i ugnen på 175 grader i cirka 20-25 minuter.

Torsk- och äggratäng

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida