Häromdagen så var jag jättesugen på lite torskgratäng och funderade på vad jag skulle göra med ett fruset torskblock. Jag kom fram till detta receptet på torsk- och äggratäng. Ett magiskt gott torskrecept.
En otroligt enkel och mycket god gratäng som jag serverade med bara en liten enkel blandsallad till.
Även mina barn tyckte att det var gott.
Är du kanske ute efter ett mer vanligt recept med torsk, som inte är en gratäng så kan du spana in mitt superenkla recept på torsk i ugn.
Skär torsken i bitar. Cirka 2x2 cm stora.
Hacka äggen grovt. Strimla moroten och purjolöken.
Strö lite riven ost över och ställ in i ugnen på 175 grader i cirka 20-25 minuter.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Skär torsken i bitar. Cirka 2x2 cm stora.
Hacka äggen grovt. Strimla moroten och purjolöken.
Strö lite riven ost över och ställ in i ugnen på 175 grader i cirka 20-25 minuter.
Raija says:
Underbart god rätt
SusanneN says:
Bland de godaste fiskrätter jag ätit!!
Anna says:
Vad kan jag ha istället för smetana??
LCHF-arkivet says:
Du kan använda creme fraiche
Pia says:
Ja nu har vi avnjutit denna absolut bästa fiskgratängen någonsin, supergod. Blir garanterat en favorit i repris. Tusen tack för ett toppenrecept 👍
LCHF-arkivet says:
Åh, vad glad jag blir! Glöm inte bort att ge rätten ett betyg med uppe vid stjärnorna.
Siw Bryngel says:
Denna måste bara prövas!
Pia says:
Underbart god, hela familjen glufsade i sig hela formen, gjorde dubbel sats🥰
Annie says:
Så god!!
Rody says:
Supergod fiskgratäng. Min man, fullkomligt älskar den, ja även jag. Tack för receptet.
LCHF-arkivet says:
Åh, vad roligt att höra! Tack för återkopplingen.
Irene says:
De godaste fiskrätt vi ätit.
LCHF-arkivet says:
Otroligt skoj att höra! Du får väldigt gärna sätta ett betyg dessutom.
EnLitenAnna says:
Supergott.
Min sambo som inte gillar fisk, åt med god aptit.
Gjorde potatismos till barnen.
LCHF-arkivet says:
Kul att höra! Tack för återkopplingen!
Wa says:
Väldigt god, men den var väldigt blöt också mer som soppa
LCHF-arkivet says:
Använde du frusen torsk? Om man gör det så måste den tinas och sen får man pressa ur lite vatten.
Ewa says:
Ja, frusen. Provar igen med färsk. Tack
Anna says:
Det här måste jag prova! 😀
Ska torsken vara helt tinad innan man sätter igång?
Camilla says:
Så otroligt gott fiskrecept du bjudit oss på, detta kommer många gäster att få smaka på framöver – stort tack!
LCHF-arkivet says:
Vad roligt att höra! Tack!
Margareta Westman says:
Detta måste jag prova . Ser jättegott ut
LCHF-arkivet says:
Ja, den är supergod!
Kerstin says:
Kan man utesluta Keson? Eller använda något annat?
LCHF-arkivet says:
Det går ju att utesluta helt om man vill, men varför?
Kerstin says:
Keso är något som jag inte fixar att äta
Lena Bergstedt says:
Potatis till eller enbart gratängen?
Emelie says:
Brukar inte gilla fisk. Men herregud vad gott 😍
Helena Rasmusson says:
Står i ugnen 🐟
Cathrin says:
Fantastiskt god gratäng😍😍
LCHF-arkivet says:
Men vad roligt att höra! Tack snälla för återkopplingen.
Eija Kiviniemi says:
Väldig go har gjort några gånger maken gillar den också 👍
Rose-Marie says:
Såå god, kommer göras många gånger till 😊
Ellinor says:
Super gott recept, men håller med en tidigare kommentar att de var väldigt blött ungefär som gryta. Vi åt med god aptit men ställde in den och ser om den blir “tjockare” i konsistensen. Kan jag gjort nå fel??
Monica says:
Väldigt gott, kommer att ätas fler gånger, serverade med broccolimos. 🥰
Mari says:
1 msk salt ?
Är inte det lite väl häftigt?