Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Torsk- och äggratäng

4,18 av 95 röster
Torsk- och äggratäng

Häromdagen så var jag jättesugen på lite torskgratäng och funderade på vad jag skulle göra med ett fruset torskblock. Jag kom fram till detta receptet på torsk- och äggratäng. Ett magiskt gott torskrecept.

En otroligt enkel och mycket god gratäng som jag serverade med bara en liten enkel blandsallad till.

Även mina barn tyckte att det var gott.

Är du kanske ute efter ett mer vanligt recept med torsk, som inte är en gratäng så kan du spana in mitt superenkla recept på torsk i ugn.

Total tid: 35 minuter
Portioner: 4
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Skär torsken i bitar. Cirka 2×2 cm stora.
  • Hacka äggen grovt. Strimla moroten och purjolöken.
  • Fräs morot och purjo i lite smör så att det blir lite mjukare.
  • Blanda ihop ägg,torsk, morot och purjolök i en ugnsfast form.
  • Blanda ihop keso, grädde, smetana, gräslök, örtsalt och lite peppar i en bunke. Slå det över fisken.
  • Strö lite riven ost över och ställ in i ugnen på 175 grader i cirka 20-25 minuter.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
4,18 from 95 votes (95 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg