Torsk- och äggratäng

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 126 röster - Betygsätt

Häromdagen så var jag jättesugen på lite torskgratäng och funderade på vad jag skulle göra med ett fruset torskblock. Jag kom fram till detta receptet…

Läs mer 36 kommentarer Skriv ut
Torsk- och äggratäng
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning25 minTotalt35 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Häromdagen så var jag jättesugen på lite torskgratäng och funderade på vad jag skulle göra med ett fruset torskblock. Jag kom fram till detta receptet på torsk- och äggratäng. Ett magiskt gott torskrecept.

En otroligt enkel och mycket god gratäng som jag serverade med bara en liten enkel blandsallad till.

Även mina barn tyckte att det var gott.

Är du kanske ute efter ett mer vanligt recept med torsk, som inte är en gratäng så kan du spana in mitt superenkla recept på torsk i ugn.

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 400 g Torskfilé
 3 st Ägg (hårdkokta)
 100 g Purjolök
 100 g Morot
 2 dl Grädde
 1/2 dl Gräslök (hackad)
 2 dl Riven ost
 1 nypa Svartpeppar (nymalen)
 1 msk Smör

 

Gör så här:

1

Skär torsken i bitar. Cirka 2x2 cm stora.

2

Hacka äggen grovt. Strimla moroten och purjolöken.

3

Fräs morot och purjo i lite smör så att det blir lite mjukare.

4

Blanda ihop ägg,torsk, morot och purjolök i en ugnsfast form.

5

Blanda ihop keso, grädde, smetana, gräslök, örtsalt och lite peppar i en bunke. Slå det över fisken.

6

Strö lite riven ost över och ställ in i ugnen på 175 grader i cirka 20-25 minuter.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.2 / 5. Antal röster: 126

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 400 g Torskfilé
 3 st Ägg (hårdkokta)
 100 g Purjolök
 100 g Morot
 2 dl Grädde
 1/2 dl Gräslök (hackad)
 2 dl Riven ost
 1 nypa Svartpeppar (nymalen)
 1 msk Smör

Instruktioner

1

Skär torsken i bitar. Cirka 2x2 cm stora.

2

Hacka äggen grovt. Strimla moroten och purjolöken.

3

Fräs morot och purjo i lite smör så att det blir lite mjukare.

4

Blanda ihop ägg,torsk, morot och purjolök i en ugnsfast form.

5

Blanda ihop keso, grädde, smetana, gräslök, örtsalt och lite peppar i en bunke. Slå det över fisken.

6

Strö lite riven ost över och ställ in i ugnen på 175 grader i cirka 20-25 minuter.

Torsk- och äggratäng
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida