Torsk och räkor i vitvinssås är inte helt fel kan jag lova.
Ett otroligt enkelt och lättlagat recept på en torskgryta som kommer få vilken fiskälskare som helst att le stort.
Du kan självklart använda annan fisk än torsk, låt fantasin flöda.
Skala och skiva löken. Fräs den glansig och riktigt mjuk i smör.
Tillsätt vin och låt det koka in i löken nästan helt.
Tillsätt fiskfond, crème fraiche, grädde och senap.
Låt sjuda några minuter.
Dela torsken i lagom stora bitar.
Torka fisken, salta och peppra runtom.
Lägg ner i den sjudande såsen och låt sjuda under lock tills fiskköttet är vitt och fast, ca 5-7 minuter.
Precis innan servering: Strö över räkor och dill.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Skala och skiva löken. Fräs den glansig och riktigt mjuk i smör.
Tillsätt vin och låt det koka in i löken nästan helt.
Tillsätt fiskfond, crème fraiche, grädde och senap.
Låt sjuda några minuter.
Dela torsken i lagom stora bitar.
Torka fisken, salta och peppra runtom.
Lägg ner i den sjudande såsen och låt sjuda under lock tills fiskköttet är vitt och fast, ca 5-7 minuter.
Precis innan servering: Strö över räkor och dill.