Torsk och räkor i vitvinssås

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Torsk och räkor i vitvinssås är inte helt fel kan jag lova. Ett otroligt enkelt och lättlagat recept på en torskgryta som kommer få vilken…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Torsk och räkor i vitvinssås
ANNONS
Profilbild för LasseSkapareLasseFörberedelse5 minTillagning20 minTotalt25 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Torsk och räkor i vitvinssås är inte helt fel kan jag lova.
Ett otroligt enkelt och lättlagat recept på en torskgryta som kommer få vilken fiskälskare som helst att le stort.

Du kan självklart använda annan fisk än torsk, låt fantasin flöda.

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 600 g torskfilé
 1 st gul lök
 1 msk smör
 0,50 dl vitt vin
 2 deciliter crème fraicheEller smetana.
 2 deciliter grädde
 0,50 dl dijonsenap
 100 g räkor, skalade
 färsk dill, hackad

 

Gör så här:

1

Skala och skiva löken. Fräs den glansig och riktigt mjuk i smör.

2

Tillsätt vin och låt det koka in i löken nästan helt.

3

Tillsätt fiskfond, crème fraiche, grädde och senap.
Låt sjuda några minuter.

4

Dela torsken i lagom stora bitar.
Torka fisken, salta och peppra runtom.

5

Lägg ner i den sjudande såsen och låt sjuda under lock tills fiskköttet är vitt och fast, ca 5-7 minuter.

6

Smaka av med salt och peppar.

7

Precis innan servering: Strö över räkor och dill.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 600 g torskfilé
 1 st gul lök
 1 msk smör
 0,50 dl vitt vin
 2 deciliter crème fraicheEller smetana.
 2 deciliter grädde
 0,50 dl dijonsenap
 100 g räkor, skalade
 färsk dill, hackad

Instruktioner

1

Skala och skiva löken. Fräs den glansig och riktigt mjuk i smör.

2

Tillsätt vin och låt det koka in i löken nästan helt.

3

Tillsätt fiskfond, crème fraiche, grädde och senap.
Låt sjuda några minuter.

4

Dela torsken i lagom stora bitar.
Torka fisken, salta och peppra runtom.

5

Lägg ner i den sjudande såsen och låt sjuda under lock tills fiskköttet är vitt och fast, ca 5-7 minuter.

6

Smaka av med salt och peppar.

7

Precis innan servering: Strö över räkor och dill.

Torsk och räkor i vitvinssås

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida