Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Torsk och räkor i vitvinssås

Inga röster än
Torsk och räkor i vitvinssås

Torsk och räkor i vitvinssås är inte helt fel kan jag lova.
Ett otroligt enkelt och lättlagat recept på en torskgryta som kommer få vilken fiskälskare som helst att le stort.

Du kan självklart använda annan fisk än torsk, låt fantasin flöda.

Total tid: 25 minuter
Portioner: 4
Författare: Lasse

Ingredienser

Instruktioner

  • Skala och skiva löken. Fräs den glansig och riktigt mjuk i smör.
  • Tillsätt vin och låt det koka in i löken nästan helt.
  • Tillsätt fiskfond, crème fraiche, grädde och senap. Låt sjuda några minuter.
  • Dela torsken i lagom stora bitar. Torka fisken, salta och peppra runtom.
  • Lägg ner i den sjudande såsen och låt sjuda under lock tills fiskköttet är vitt och fast, ca 5-7 minuter.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Precis innan servering: Strö över räkor och dill.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg