Torsk och räkor i vitvinssås
3
Innehåll
Torsk och räkor i vitvinssås är inte helt fel kan jag lova.
Ett otroligt enkelt och lättlagat recept på en torskgryta som kommer få vilken fiskälskare som helst att le stort.
Du kan självklart använda annan fisk än torsk, låt fantasin flöda.
Total tid: 25 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
- 600 g torskfilé
- 1 st gul lök
- 1 msk smör
- 0.5 dl vitt vin
- 0.5 dl fiskfond, koncentrerad
- 2 dl crème fraiche
- 2 dl grädde
- 0.5 dl dijonsenap
- 100 g räkor, skalade
- färsk dill, hackad
- salt
- nymalen svartpeppar
Instruktioner
- Skala och skiva löken. Fräs den glansig och riktigt mjuk i smör.
- Tillsätt vin och låt det koka in i löken nästan helt.
- Dela torsken i lagom stora bitar. Torka fisken, salta och peppra runtom.
- Lägg ner i den sjudande såsen och låt sjuda under lock tills fiskköttet är vitt och fast, ca 5-7 minuter.
- Precis innan servering: Strö över räkor och dill.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!