*** Uppdaterat recept ***
Min fru överraskade mig med att laga till en riktigt god fiskrätt häromdagen. Det blev torsk under täcke, vilket är en typ av fiskgratäng på torsk.
Det går självklart att byta ut torsken mot någon annan vit fisk, t ex sej eller kolja.
Västerbottenosten kan du byta ut mot en annan stark ost, t ex lagrad prästost eller cheddar.
Det här LCHF-receptet funkar kanon för dig som äter strikt LCHF med då det bara är cirka 1 gram kolhydrater/100 gram.
Receptkälla: Recept.nu
Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
Lägg fisken i en smord ugnsform.
Pressa/riv vitlöken och blanda ihop samtliga ingredienser utom fisken.
Bred ut smeten över fisken och ställ in i mitten av ugnen.
Grädda i cirka 20 minuter.
Servera med en god sallad eller kokta grönsaker.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
Lägg fisken i en smord ugnsform.
Pressa/riv vitlöken och blanda ihop samtliga ingredienser utom fisken.
Bred ut smeten över fisken och ställ in i mitten av ugnen.
Grädda i cirka 20 minuter.
Servera med en god sallad eller kokta grönsaker.
Anki says:
Tack för många goda recept.
Är det fryst eller tinad fisk? Block eller filéer eller skuren i tärningar?
LCHF-arkivet says:
Tinad fisk ska det vara.
Sen får man göra som man vill med formen på fisken. Jag brukar skära den i större tärningar. Vissa tycker om att ha hela filéer.
Yvonne says:
Stekte bacon o strödde över, gott med lite krisp.
hudde says:
Riktigt gott och lätt att göra. Tog 1 dl mer Smetana än beskrivet och lite fler kryddor.
Ska pröva med bacon crisp som Yvonne nämnde nästa gång
Annika says:
Fantastiskt god fiskgratäng. Använde crème fraiche och tog hälften laxfilé och hälften torskfilé. Jag droppade färsk citron på fisken samt toppade med nymalen svartpeppar och några varv salt från kvarnen innan jag bredde på täcket. Bytte även ut vitlöken mot ca 5 cm strimlad purjolök. Ökade också tiden med ca 10 minuter. Kokta brytbönor som tillbehör fulländade denna smaksymfoni! Tack för inspirationen!
Anders Furesang says:
Torsk under täcke?? Det är nog många kvinnor som råkat ut för det… 🙂
Inga-lill Garver says:
Tycker dina recept verkar så goda.
Skulle gärna vilja bli din medlem
LCHF-arkivet says:
Det är bara att bli medlem. Kostar inget alls!
Melanie says:
En ny favorit! Satan vad gott det var!