Torskrygg i bacon- och gräslökssås

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 6 röster - Betygsätt

Torskrygg med bacon och gräslök är en underbart god kombination. Just torsk och bacon är ju en kombination som funnits länge och uppskattas av många.…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Torskrygg i bacon- och gräslökssås
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Torskrygg med bacon och gräslök är en underbart god kombination. Just torsk och bacon är ju en kombination som funnits länge och uppskattas av många.

Här så får du ett recept på en gratäng med just torskrygg och bacon som är otroligt lättlagat och supergott.

Om du inte har torskrygg, så kan du självklart välja någon annan typ av vit fisk, till exempel vanlig torskfilé, kummelfilé eller sejfilé kanske.

Servera gärna med ett gott blomkålsmos eller kanske vitkålsmos.

Recept och bild: Marlene Söderblom

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 4 st Portionsbitar torskrygg
 1 tsk Salt
 140 g BaconEtt paket ungefär.
 3 st Finhackade schalottenlökar
 2 deciliter Grädde
 1 dl Riven ost
 1 msk Dijonsenap
 2 deciliter Crème fraiche

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 225°C.

2

Om du har köpt frusen torskrygg, se till att tina den först och när den har tinat så pressar du ut lite av vattnet ur den med.

3

Salta och peppra torskryggen och lägg portionsbitarna i en ugnsfast form.

4

Strimla baconet och fräs det tillsammans med schalottenlöken i lite smör.

5

Blanda ihop baconet med övriga ingredienser, förutom den rivna osten.

6

Häll smeten över fisken.

7

Strö den rivna osten över det hela och ställ in i ugnen.
Gratinera den cirka 20 minuter.

8

Ta ut och servera med goda tillbehör.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.8 / 5. Antal röster: 6

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 4 st Portionsbitar torskrygg
 1 tsk Salt
 140 g BaconEtt paket ungefär.
 3 st Finhackade schalottenlökar
 2 deciliter Grädde
 1 dl Riven ost
 1 msk Dijonsenap
 2 deciliter Crème fraiche

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 225°C.

2

Om du har köpt frusen torskrygg, se till att tina den först och när den har tinat så pressar du ut lite av vattnet ur den med.

3

Salta och peppra torskryggen och lägg portionsbitarna i en ugnsfast form.

4

Strimla baconet och fräs det tillsammans med schalottenlöken i lite smör.

5

Blanda ihop baconet med övriga ingredienser, förutom den rivna osten.

6

Häll smeten över fisken.

7

Strö den rivna osten över det hela och ställ in i ugnen.
Gratinera den cirka 20 minuter.

8

Ta ut och servera med goda tillbehör.

Torskrygg i bacon- och gräslökssås
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida