Torskrygg i bacon- och gräslökssås
10
Innehåll
Torskrygg med bacon och gräslök är en underbart god kombination. Just torsk och bacon är ju en kombination som funnits länge och uppskattas av många.
Här så får du ett recept på en gratäng med just torskrygg och bacon som är otroligt lättlagat och supergott.
Om du inte har torskrygg, så kan du självklart välja någon annan typ av vit fisk, till exempel vanlig torskfilé, kummelfilé eller sejfilé kanske.
Servera gärna med ett gott blomkålsmos eller kanske vitkålsmos.
Recept och bild: Marlene Söderblom
Total tid:
30 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
- 4 st Portionsbitar torskrygg
- 1 tsk salt
- 2 krm nymalen svartpeppar
- 140 g Bacon
- 3 st Finhackade schalottenlökar
- 2 dl Grädde
- 1 dl Riven ost
- 1 msk Dijonsenap
- 2 dl Crème fraiche
- 1 dl Hackad gräslök
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°C.
- Om du har köpt frusen torskrygg, se till att tina den först och när den har tinat så pressar du ut lite av vattnet ur den med.
- Salta och peppra torskryggen och lägg portionsbitarna i en ugnsfast form.
- Strimla baconet och fräs det tillsammans med schalottenlöken i lite smör.
- Blanda ihop baconet med övriga ingredienser, förutom den rivna osten.
- Häll smeten över fisken.
- Strö den rivna osten över det hela och ställ in i ugnen. Gratinera den cirka 20 minuter.
- Ta ut och servera med goda tillbehör.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Supergott mums mums