Torskrygg med bacon och gräslök är en underbart god kombination. Just torsk och bacon är ju en kombination som funnits länge och uppskattas av många.
Här så får du ett recept på en gratäng med just torskrygg och bacon som är otroligt lättlagat och supergott.
Om du inte har torskrygg, så kan du självklart välja någon annan typ av vit fisk, till exempel vanlig torskfilé, kummelfilé eller sejfilé kanske.
Servera gärna med ett gott blomkålsmos eller kanske vitkålsmos.
Recept och bild: Marlene Söderblom
Sätt ugnen på 225°C.
Om du har köpt frusen torskrygg, se till att tina den först och när den har tinat så pressar du ut lite av vattnet ur den med.
Salta och peppra torskryggen och lägg portionsbitarna i en ugnsfast form.
Strimla baconet och fräs det tillsammans med schalottenlöken i lite smör.
Blanda ihop baconet med övriga ingredienser, förutom den rivna osten.
Häll smeten över fisken.
Strö den rivna osten över det hela och ställ in i ugnen.
Gratinera den cirka 20 minuter.
Ta ut och servera med goda tillbehör.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 225°C.
Om du har köpt frusen torskrygg, se till att tina den först och när den har tinat så pressar du ut lite av vattnet ur den med.
Salta och peppra torskryggen och lägg portionsbitarna i en ugnsfast form.
Strimla baconet och fräs det tillsammans med schalottenlöken i lite smör.
Blanda ihop baconet med övriga ingredienser, förutom den rivna osten.
Häll smeten över fisken.
Strö den rivna osten över det hela och ställ in i ugnen.
Gratinera den cirka 20 minuter.
Ta ut och servera med goda tillbehör.