Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Torskrygg i bacon- och gräslökssås

4,86 av 7 röster
Torskrygg i bacon- och gräslökssås

Torskrygg med bacon och gräslök är en underbart god kombination. Just torsk och bacon är ju en kombination som funnits länge och uppskattas av många.

Här så får du ett recept på en gratäng med just torskrygg och bacon som är otroligt lättlagat och supergott.

Om du inte har torskrygg, så kan du självklart välja någon annan typ av vit fisk, till exempel vanlig torskfilé, kummelfilé eller sejfilé kanske.

Servera gärna med ett gott blomkålsmos eller kanske vitkålsmos.

Recept och bild: Marlene Söderblom

Total tid: 30 minuter
Portioner: 4
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Om du har köpt frusen torskrygg, se till att tina den först och när den har tinat så pressar du ut lite av vattnet ur den med.
  • Salta och peppra torskryggen och lägg portionsbitarna i en ugnsfast form.
  • Strimla baconet och fräs det tillsammans med schalottenlöken i lite smör.
  • Blanda ihop baconet med övriga ingredienser, förutom den rivna osten.
  • Häll smeten över fisken.
  • Strö den rivna osten över det hela och ställ in i ugnen. Gratinera den cirka 20 minuter.
  • Ta ut och servera med goda tillbehör.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

1 response to “Torskrygg i bacon- och gräslökssås”

4,86 from 7 votes (6 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg