Hoppa till innehåll
Open navigation

Tortillas – LCHF

3,20 av 5 röster
Sparat av: st
Tortillas – LCHF
Något jag har saknat när jag äter tacos hemma, är något att ha fyllningen i. Efter mycket letande och testande så har jag hittat ett LCHF-recept på tortillas som verkligen var kanon. Naturligt glutenfria.Det är den fantastiska Åse som har kommit på det här receptet.Man får ut 3-4 stora tortillas eller upp emot 6 mindre, det beror helt på hur stora du tycker om att göra.Om du ska göra tacos, så passa på att göra egen tacokrydda med: Hemgjord tacokrydda utan sockerHela satsen ger cirka 16 gram kolhydrater.
3,20 av 5 röster
Sparat av: st
Portioner: 4
Författare: LCHF-arkivet

Ingredienser

Instruktioner

  • Börja med att sätta på ugnen på 200 grader.
  • Värm mjölken så den blir ljummen.
  • Vispa ner ägg och ost i den ljumna mjölken.
  • Blanda de torra ingredienserna i en egen skål och vispa sedan ner dem i mjölkblandningen.
  • Låt smeten stå och svälla minst 10 minuter.
  • Ta en plåt och lägg ett bakplåtspapper på det. Pensla på lite olja på det.
  • Ta sedan en liten klump av degen och lägg på plåten. Lägg en bit plastfolie över och kavla ut till en cirka 3 mm tjock platta. Ta sen bort plasten.
  • Ta en rund skål eller bunke i den storlek som du vill att dina tortillabröd skall vara och stansa/skär ut en rund tortilla. Gör du små tortillas så kanske du får plats med två på en plåt annars får du göra flera plåtar. Överskottet av degen som du skär bort, kan du använda till att göra fler bröd.
  • Gör du flera plåtar så kan du kavla ut flera under tiden du gräddar en plåt i ugnen.i:9a
  • Pensla ovansidan av brödet med olja innan du sätter in den i ugnen och grädda sedan i cirka 10 minuter. Brödet skall precis ha fått lite färg längst ute i kanterna när det är klart. Ta ut brödet och låt det svalna lite innan du tar loss det.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg