Tortillas – LCHF

star iconstar iconstar iconstar empty iconstar empty icon 5 röster - Betygsätt

Något jag har saknat när jag äter tacos hemma, är något att ha fyllningen i. Efter mycket letande och testande så har jag hittat ett…

Läs mer 5 kommentarer Skriv ut
Tortillas – LCHF
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse20 minTillagning10 minTotalt30 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Något jag har saknat när jag äter tacos hemma, är något att ha fyllningen i. Efter mycket letande och testande så har jag hittat ett LCHF-recept på tortillas som verkligen var kanon. Naturligt glutenfria.

Det är den fantastiska Åse som har kommit på det här receptet.

Man får ut 3-4 stora tortillas eller upp emot 6 mindre, det beror helt på hur stora du tycker om att göra.

Om du ska göra tacos, så passa på att göra egen tacokrydda med: Hemgjord tacokrydda utan socker

Hela satsen ger cirka 16 gram kolhydrater.

LCHF-arkivet TV: Klipp om mat & dryck

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 2 dl Mjölk
 2 Ägg
 50 g Ost (riven)
 2 krm Salt
 1 msk Olja till pensling

 

Gör så här:

1

Börja med att sätta på ugnen på 200 grader.

3

Värm mjölken så den blir ljummen.

5

Vispa ner ägg och ost i den ljumna mjölken.

7

Blanda de torra ingredienserna i en egen skål och vispa sedan ner dem i mjölkblandningen.

9

Låt smeten stå och svälla minst 10 minuter.

11

Ta en plåt och lägg ett bakplåtspapper på det. Pensla på lite olja på det.

13

Ta sedan en liten klump av degen och lägg på plåten. Lägg en bit plastfolie över och kavla ut till en cirka 3 mm tjock platta. Ta sen bort plasten.

15

Ta en rund skål eller bunke i den storlek som du vill att dina tortillabröd skall vara och stansa/skär ut en rund tortilla. Gör du små tortillas så kanske du får plats med två på en plåt annars får du göra flera plåtar. Överskottet av degen som du skär bort, kan du använda till att göra fler bröd.

17

Gör du flera plåtar så kan du kavla ut flera under tiden du gräddar en plåt i ugnen.i:9a

19

Pensla ovansidan av brödet med olja innan du sätter in den i ugnen och grädda sedan i cirka 10 minuter. Brödet skall precis ha fått lite färg längst ute i kanterna när det är klart. Ta ut brödet och låt det svalna lite innan du tar loss det.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 3.2 / 5. Antal röster: 5

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 2 dl Mjölk
 2 Ägg
 50 g Ost (riven)
 2 krm Salt
 1 msk Olja till pensling

Instruktioner

1

Börja med att sätta på ugnen på 200 grader.

3

Värm mjölken så den blir ljummen.

5

Vispa ner ägg och ost i den ljumna mjölken.

7

Blanda de torra ingredienserna i en egen skål och vispa sedan ner dem i mjölkblandningen.

9

Låt smeten stå och svälla minst 10 minuter.

11

Ta en plåt och lägg ett bakplåtspapper på det. Pensla på lite olja på det.

13

Ta sedan en liten klump av degen och lägg på plåten. Lägg en bit plastfolie över och kavla ut till en cirka 3 mm tjock platta. Ta sen bort plasten.

15

Ta en rund skål eller bunke i den storlek som du vill att dina tortillabröd skall vara och stansa/skär ut en rund tortilla. Gör du små tortillas så kanske du får plats med två på en plåt annars får du göra flera plåtar. Överskottet av degen som du skär bort, kan du använda till att göra fler bröd.

17

Gör du flera plåtar så kan du kavla ut flera under tiden du gräddar en plåt i ugnen.i:9a

19

Pensla ovansidan av brödet med olja innan du sätter in den i ugnen och grädda sedan i cirka 10 minuter. Brödet skall precis ha fått lite färg längst ute i kanterna när det är klart. Ta ut brödet och låt det svalna lite innan du tar loss det.

Tortillas – LCHF
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida