Hoppa till innehåll
Open navigation

Toscansk smörlax

4,47 av 49 röster
Sparat av: st
Toscansk smörlax

Toscansk smörlax är ett jätteenkelt och supergott recept på lax som du gör i en stor stekpanna. Ett recept med smaker från Italien. Perfekt för dig som äter LCHF/low carb.

Ett annat superlätt recept som smakar gott och fräscht är denna lax i ugn.

Total tid: 45 minuter
Portioner: 4
Författare: LCHF-arkivet

Ingredienser

Instruktioner

  • Börja med att salta och peppra laxen på båda sidor. Du väljer själv om du vill köra med eller utan skinnet. Just i denna rätten tycker jag att det passar sig bättre utan skinn.
  • Stek i olivolja på medelhög värme, cirka 5-6 minuter med skinnsidan uppåt, vänd och stek ett par minuter till på andra sidan. Ta upp fisken och lägg åt sidan tills vidare.
  • Lägg i smöret i pannan. Tillsätt vitlöken och låt den fräsa en liten stund. Häll i tomaterna och låt de fräsa med en minut. Salta och peppra lite.
  • Tillsätt spenat, grädde, parmesan och örter. Låt sjuda i cirka 3 minuter.
  • Lägg i laxen med skinnsidan neråt och låt sjuda med i cirka tre minuter till.
  • Pressa lite citron över det hela och garnera med mer färska örter.
  • Servera direkt!
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg