Toscansk smörlax är ett jätteenkelt och supergott recept på lax som du gör i en stor stekpanna. Ett recept med smaker från Italien. Perfekt för dig som äter LCHF/low carb.
Ett annat superlätt recept som smakar gott och fräscht är denna lax i ugn.
Börja med att salta och peppra laxen på båda sidor. Du väljer själv om du vill köra med eller utan skinnet. Just i denna rätten tycker jag att det passar sig bättre utan skinn.
Stek i olivolja på medelhög värme, cirka 5-6 minuter med skinnsidan uppåt, vänd och stek ett par minuter till på andra sidan. Ta upp fisken och lägg åt sidan tills vidare.
Lägg i smöret i pannan. Tillsätt vitlöken och låt den fräsa en liten stund. Häll i tomaterna och låt de fräsa med en minut. Salta och peppra lite.
Lägg i laxen med skinnsidan neråt och låt sjuda med i cirka tre minuter till.
Pressa lite citron över det hela och garnera med mer färska örter.
Servera direkt!
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Börja med att salta och peppra laxen på båda sidor. Du väljer själv om du vill köra med eller utan skinnet. Just i denna rätten tycker jag att det passar sig bättre utan skinn.
Stek i olivolja på medelhög värme, cirka 5-6 minuter med skinnsidan uppåt, vänd och stek ett par minuter till på andra sidan. Ta upp fisken och lägg åt sidan tills vidare.
Lägg i smöret i pannan. Tillsätt vitlöken och låt den fräsa en liten stund. Häll i tomaterna och låt de fräsa med en minut. Salta och peppra lite.
Lägg i laxen med skinnsidan neråt och låt sjuda med i cirka tre minuter till.
Pressa lite citron över det hela och garnera med mer färska örter.
Servera direkt!
Paula says:
Antar att du menar skinnsidan ner i steg2?
LCHF-arkivet says:
Nä, jag menade faktiskt den “fina” sidan ner, så den får fin färg.
Lisa says:
Gott!
LCHF-arkivet says:
Tack för återkopplingen!
joel says:
Du tänker väl på att norsk odlad lax inte är så särskilt bra?
Kajsa says:
Mycket gott rekommenderas vsrmt
LCHF-arkivet says:
Kul att höra! Tack för återkopplingen.
Ing-Britt Alvarsson says:
Jättegott, en riktig favorit hos mina gäster 👍
Mikael says:
Riktigt riktigt gott! Det här kommer jag laga fler gånger. Tack!
LCHF-arkivet says:
Vad roligt att höra! Tack för återkopplingen!
Monika says:
God fiskrätt . Gjort den några gånger.
Blenda Wallman says:
Tyvärr har vi slutat köpa norsk lax pga hur uppfödning går till och vilken miljöpåverkan den har.
Tove says:
Supergott! Funkade bra med regnbåge också.
Annika says:
Ni som inte köper norsk lax, vad köper ni istället? Och vet ni att den ni köper är “bättre”? Tacksam för råd.
Linda Krafft says:
Otroligt gott!