Toscansk smörlax
8
Toscansk smörlax är ett jätteenkelt och supergott recept på lax som du gör i en stor stekpanna. Ett recept med smaker från Italien. Perfekt för dig som äter LCHF/low carb.
Ett annat superlätt recept som smakar gott och fräscht är denna lax i ugn.
Total tid: 45 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
- 4 st portionsbitar lax (ca 200 g/st.)
- 2 msk olivolja
- 50 g smör
- 3 st hackade vitlöksklyftor
- 25 st körsbärstomater (delade)
- 5 dl färsk babyspenat
- 1,5 dl vispgrädde
- 0,75 dl färsk riven parmesan
- 0,75 dl färska hackade örter (t ex basilka och bladpersilja)
- Salt
- nymalen svartpeppar
- Citronklyftor (till garnering)
Instruktioner
- Börja med att salta och peppra laxen på båda sidor. Du väljer själv om du vill köra med eller utan skinnet. Just i denna rätten tycker jag att det passar sig bättre utan skinn.
- Stek i olivolja på medelhög värme, cirka 5-6 minuter med skinnsidan uppåt, vänd och stek ett par minuter till på andra sidan. Ta upp fisken och lägg åt sidan tills vidare.
- Lägg i smöret i pannan. Tillsätt vitlöken och låt den fräsa en liten stund. Häll i tomaterna och låt de fräsa med en minut. Salta och peppra lite.
- Lägg i laxen med skinnsidan neråt och låt sjuda med i cirka tre minuter till.
- Pressa lite citron över det hela och garnera med mer färska örter.
- Servera direkt!
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Blev bjuden på detta hemma hos min son med familj. Detta var så jättegott ,så jag bad om receptet toppen!