Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Toscansk smörlax

4,47 av 49 röster
Toscansk smörlax

Toscansk smörlax är ett jätteenkelt och supergott recept på lax som du gör i en stor stekpanna. Ett recept med smaker från Italien. Perfekt för dig som äter LCHF/low carb.

Ett annat superlätt recept som smakar gott och fräscht är denna lax i ugn.

Total tid: 45 minuter
Portioner: 4
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Börja med att salta och peppra laxen på båda sidor. Du väljer själv om du vill köra med eller utan skinnet. Just i denna rätten tycker jag att det passar sig bättre utan skinn.
  • Stek i olivolja på medelhög värme, cirka 5-6 minuter med skinnsidan uppåt, vänd och stek ett par minuter till på andra sidan. Ta upp fisken och lägg åt sidan tills vidare.
  • Lägg i smöret i pannan. Tillsätt vitlöken och låt den fräsa en liten stund. Häll i tomaterna och låt de fräsa med en minut. Salta och peppra lite.
  • Tillsätt spenat, grädde, parmesan och örter. Låt sjuda i cirka 3 minuter.
  • Lägg i laxen med skinnsidan neråt och låt sjuda med i cirka tre minuter till.
  • Pressa lite citron över det hela och garnera med mer färska örter.
  • Servera direkt!
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

1 response to “Toscansk smörlax”

  1. Blev bjuden på detta hemma hos min son med familj. Detta var så jättegott ,så jag bad om receptet toppen!

4,47 from 49 votes (49 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg