SkapareAnzyFörberedelse5 minTillagning10 minTotalt15 min~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~
Beskrivning - Information
Jättegod gratinerad och ugnsbakad avokado som lätt lunch, eller varför inte som frukost.
Ingredienser
Mängd1 Portion
Gör så här:
1Sätt ugnen på 200 grader.
2Dela och kärna ur en mogen avokado.
Gröp ur avokadon lite extra beroende på kärnans storlek så att ägget får plats.
3Knäck ett ägg i varje avokadohalva och krydda med salt och peppar.
Gratinera i ugnen i 10 minuter, tills gulan har koagulerat.
Tips! Det är extra gott att toppa med lite riven parmesan och chili innan du bakar ägget i ugnen, för att få en knaprig yta.
Galleri
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
1Sätt ugnen på 200 grader.
2Dela och kärna ur en mogen avokado.
Gröp ur avokadon lite extra beroende på kärnans storlek så att ägget får plats.
3Knäck ett ägg i varje avokadohalva och krydda med salt och peppar.
Gratinera i ugnen i 10 minuter, tills gulan har koagulerat.
Tips! Det är extra gott att toppa med lite riven parmesan och chili innan du bakar ägget i ugnen, för att få en knaprig yta.