Ugnsbakad lax med citrus och dill

star iconstar iconstar iconstar empty iconstar empty icon 4 röster - Betygsätt

Lax är det många som tycker kan vara knepigt att laga, men tricket ligger i att inte göra det så svårt. En fin bit lax,…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Ugnsbakad lax med citrus och dill
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning30 minTotalt40 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Lax är det många som tycker kan vara knepigt att laga, men tricket ligger i att inte göra det så svårt.

En fin bit lax, lite citrusfrukter, smör och dill, sen in i ugnen och så sköter den sig själv.

Jag förespråkar att man använder sig av en digital stektermometer, det är det absolut bästa du kan skaffa dig för att få lagat en god fisk.

Har du inte en stektermometer kan du beställa en här t ex: Beställ stektermometer

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 800 g Laxfilé
 1 Citron
 1 Lime
 2 msk Dill (färsk, hackad)
 50 g Smör
 1 nypa Salt

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 150 grader.

3

Skiva citronen och limen i ca. 0.5 cm tjocka skivor.

5

Placera ut hälften av skivorna i botten på ugnsfast form och strö lite dill över.

7

Lägg laxen med skinnsidan ner ovanpå citrusfrukterna.

9

Salta lite på fisken och placera ut resten av citrusfrukterna ovanpå och strö lite dill över.

11

Hyvla smöret och lägg ut över hela laxen.

13

Sätt in en stektermometer i mitten av laxen och sätt in laxen i ugnen tills det att den är 52-54 grader i mitten.

15

Ta ut laxen var 5:e minut och ös den med lite av det smälta smöret. Detta gör du tills fisken är helt klar.

17

Ta ut och servera.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 3 / 5. Antal röster: 4

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 800 g Laxfilé
 1 Citron
 1 Lime
 2 msk Dill (färsk, hackad)
 50 g Smör
 1 nypa Salt

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 150 grader.

3

Skiva citronen och limen i ca. 0.5 cm tjocka skivor.

5

Placera ut hälften av skivorna i botten på ugnsfast form och strö lite dill över.

7

Lägg laxen med skinnsidan ner ovanpå citrusfrukterna.

9

Salta lite på fisken och placera ut resten av citrusfrukterna ovanpå och strö lite dill över.

11

Hyvla smöret och lägg ut över hela laxen.

13

Sätt in en stektermometer i mitten av laxen och sätt in laxen i ugnen tills det att den är 52-54 grader i mitten.

15

Ta ut laxen var 5:e minut och ös den med lite av det smälta smöret. Detta gör du tills fisken är helt klar.

17

Ta ut och servera.

Ugnsbakad lax med citrus och dill
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida