Ugnsbakad lax med citrus och dill
0
Innehåll
Lax är det många som tycker kan vara knepigt att laga, men tricket ligger i att inte göra det så svårt.
En fin bit lax, lite citrusfrukter, smör och dill, sen in i ugnen och så sköter den sig själv.
Jag förespråkar att man använder sig av en digital stektermometer, det är det absolut bästa du kan skaffa dig för att få lagat en god fisk.
Har du inte en stektermometer kan du beställa en här t ex: Beställ stektermometer
Total tid:
40 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Skiva citronen och limen i ca. 0.5 cm tjocka skivor.
- Placera ut hälften av skivorna i botten på ugnsfast form och strö lite dill över.
- Lägg laxen med skinnsidan ner ovanpå citrusfrukterna.
- Salta lite på fisken och placera ut resten av citrusfrukterna ovanpå och strö lite dill över.
- Hyvla smöret och lägg ut över hela laxen.
- Sätt in en stektermometer i mitten av laxen och sätt in laxen i ugnen tills det att den är 52-54 grader i mitten.
- Ta ut laxen var 5:e minut och ös den med lite av det smälta smöret. Detta gör du tills fisken är helt klar.
- Ta ut och servera.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!