Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Ugnsbakad lax med citrus och dill

3 av 4 röster
Ugnsbakad lax med citrus och dill

Lax är det många som tycker kan vara knepigt att laga, men tricket ligger i att inte göra det så svårt.

En fin bit lax, lite citrusfrukter, smör och dill, sen in i ugnen och så sköter den sig själv.

Jag förespråkar att man använder sig av en digital stektermometer, det är det absolut bästa du kan skaffa dig för att få lagat en god fisk.

Har du inte en stektermometer kan du beställa en här t ex: Beställ stektermometer

Total tid: 40 minuter
Portioner: 4
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 150 grader.
  • Skiva citronen och limen i ca. 0.5 cm tjocka skivor.
  • Placera ut hälften av skivorna i botten på ugnsfast form och strö lite dill över.
  • Lägg laxen med skinnsidan ner ovanpå citrusfrukterna.
  • Salta lite på fisken och placera ut resten av citrusfrukterna ovanpå och strö lite dill över.
  • Hyvla smöret och lägg ut över hela laxen.
  • Sätt in en stektermometer i mitten av laxen och sätt in laxen i ugnen tills det att den är 52-54 grader i mitten.
  • Ta ut laxen var 5:e minut och ös den med lite av det smälta smöret. Detta gör du tills fisken är helt klar.
  • Ta ut och servera.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
3 from 4 votes (4 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg