Ugnsbakad ratatouille

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Här hittar du en variant på ratatouille som blir hur läcker som helst och dessutom är riktigt vacker. Ugnsbakad ratatouille tar lite tid att göra,…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Ugnsbakad ratatouille
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse20 minTillagning1 timTotalt1 tim 20 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Här hittar du en variant på ratatouille som blir hur läcker som helst och dessutom är riktigt vacker. Ugnsbakad ratatouille tar lite tid att göra, men det är absolut värt det och blir ett gott tillbehör till vilken köttbit som helst.

Recept och bild: Buzzfeed

 

Ingredienser

Mängd6 Portioner
 2 st Aubergine
 2 st Zucchini (grön)
 2 st Zucchini (gul)
 6 st Tomat
 6 msk Olivolja
 60 g Gul lök (hackad)
 30 g Vitlök (finhackad)
 2 st Paprika (tärnad)
 4 msk Basilika (färsk, strimlad)
 2 msk Persilja (hackad)
 2 tsk Hackad timjan (färsk)
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar (nymalen)

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 200 grader.

3

Skiva aubergine, zucchini och tomater i 3-4 mm tjocka skivor. Lägg upp dem i grupper på en plåt eller i separata skålar och ställ åt sidan tills vidare.

5

Ta en 28-30 cm stekpanna som är ugnssäker.

7

Fräs lök, paprika, 20 gram vitlök i lite av olivoljan. Det skall inte få någon färg utan bara bli lite mjukt. Salta och peppra lite.

9

Slå på de krossade tomaterna och 2 msk med strimlad basilika och låt allt puttra tio minuter.

11

Ta de skivade grönsakerna och lägg dem i en cirkel tills hela stekpannan är täckt. Se till att varva grönsakerna. Salta och peppra lite ovanpå grönsakerna.

13

Blanda ihop resterande basilika, persilja, timjan, vitlök och olivolja (4 msk) och salta och peppra lite.

15

Ringla örtoljan så jämnt det går över grönsakerna.

17

Täck stekpannan med aluminiumfolie och ställ in i ugnen i 40 minuter.

19

Ta av folien efter 40 minuter och grädda den i ytterligare 20 minuter.

21

Ta ut och servera!

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 2 st Aubergine
 2 st Zucchini (grön)
 2 st Zucchini (gul)
 6 st Tomat
 6 msk Olivolja
 60 g Gul lök (hackad)
 30 g Vitlök (finhackad)
 2 st Paprika (tärnad)
 4 msk Basilika (färsk, strimlad)
 2 msk Persilja (hackad)
 2 tsk Hackad timjan (färsk)
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar (nymalen)

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200 grader.

3

Skiva aubergine, zucchini och tomater i 3-4 mm tjocka skivor. Lägg upp dem i grupper på en plåt eller i separata skålar och ställ åt sidan tills vidare.

5

Ta en 28-30 cm stekpanna som är ugnssäker.

7

Fräs lök, paprika, 20 gram vitlök i lite av olivoljan. Det skall inte få någon färg utan bara bli lite mjukt. Salta och peppra lite.

9

Slå på de krossade tomaterna och 2 msk med strimlad basilika och låt allt puttra tio minuter.

11

Ta de skivade grönsakerna och lägg dem i en cirkel tills hela stekpannan är täckt. Se till att varva grönsakerna. Salta och peppra lite ovanpå grönsakerna.

13

Blanda ihop resterande basilika, persilja, timjan, vitlök och olivolja (4 msk) och salta och peppra lite.

15

Ringla örtoljan så jämnt det går över grönsakerna.

17

Täck stekpannan med aluminiumfolie och ställ in i ugnen i 40 minuter.

19

Ta av folien efter 40 minuter och grädda den i ytterligare 20 minuter.

21

Ta ut och servera!

Ugnsbakad ratatouille
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida