Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Ugnsbakad ratatouille

Inga röster än
Ugnsbakad ratatouille

Här hittar du en variant på ratatouille som blir hur läcker som helst och dessutom är riktigt vacker. Ugnsbakad ratatouille tar lite tid att göra, men det är absolut värt det och blir ett gott tillbehör till vilken köttbit som helst.

Total tid: 1 timme 20 minuter
Portioner: 6
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Skiva aubergine, zucchini och tomater i 3-4 mm tjocka skivor. Lägg upp dem i grupper på en plåt eller i separata skålar och ställ åt sidan tills vidare.
  • Ta en 28-30 cm stekpanna som är ugnssäker.
  • Fräs lök, paprika, 20 gram vitlök i lite av olivoljan. Det skall inte få någon färg utan bara bli lite mjukt. Salta och peppra lite.
  • Slå på de krossade tomaterna och 2 msk med strimlad basilika och låt allt puttra tio minuter.
  • Ta de skivade grönsakerna och lägg dem i en cirkel tills hela stekpannan är täckt. Se till att varva grönsakerna. Salta och peppra lite ovanpå grönsakerna.
  • Blanda ihop resterande basilika, persilja, timjan, vitlök och olivolja (4 msk) och salta och peppra lite.
  • Ringla örtoljan så jämnt det går över grönsakerna.
  • Täck stekpannan med aluminiumfolie och ställ in i ugnen i 40 minuter.
  • Ta av folien efter 40 minuter och grädda den i ytterligare 20 minuter.
  • Ta ut och servera!
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg