Här hittar du en variant på ratatouille som blir hur läcker som helst och dessutom är riktigt vacker. Ugnsbakad ratatouille tar lite tid att göra, men det är absolut värt det och blir ett gott tillbehör till vilken köttbit som helst.
Recept och bild: Buzzfeed
Sätt ugnen på 200 grader.
Ta en 28-30 cm stekpanna som är ugnssäker.
Slå på de krossade tomaterna och 2 msk med strimlad basilika och låt allt puttra tio minuter.
Ta de skivade grönsakerna och lägg dem i en cirkel tills hela stekpannan är täckt. Se till att varva grönsakerna. Salta och peppra lite ovanpå grönsakerna.
Ringla örtoljan så jämnt det går över grönsakerna.
Täck stekpannan med aluminiumfolie och ställ in i ugnen i 40 minuter.
Ta av folien efter 40 minuter och grädda den i ytterligare 20 minuter.
Ta ut och servera!
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Ta en 28-30 cm stekpanna som är ugnssäker.
Slå på de krossade tomaterna och 2 msk med strimlad basilika och låt allt puttra tio minuter.
Ta de skivade grönsakerna och lägg dem i en cirkel tills hela stekpannan är täckt. Se till att varva grönsakerna. Salta och peppra lite ovanpå grönsakerna.
Ringla örtoljan så jämnt det går över grönsakerna.
Täck stekpannan med aluminiumfolie och ställ in i ugnen i 40 minuter.
Ta av folien efter 40 minuter och grädda den i ytterligare 20 minuter.
Ta ut och servera!