Ugnsbakad ratatouille

3
Innehåll
Här hittar du en variant på ratatouille som blir hur läcker som helst och dessutom är riktigt vacker. Ugnsbakad ratatouille tar lite tid att göra, men det är absolut värt det och blir ett gott tillbehör till vilken köttbit som helst.
Total tid:
1 timme
20 minuter
Portioner: 6
Ingredienser
- 2 st aubergine
- 2 st zucchini (grön)
- 2 st zucchini (gul)
- 6 st tomater
- 6 msk olivolja
- 60 g gul lök (hackad)
- 30 g vitlök (finhackad)
- 2 st paprika (tärnad)
- 800 g finkrossade tomater
- 4 msk färsk basilika (strimlad)
- 2 msk färsk persilja (hackad)
- 2 tsk färsk timjan (hackad)
- 1 nypa salt
- 1 nypa nymalen svartpeppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Ta en 28-30 cm stekpanna som är ugnssäker.
- Slå på de krossade tomaterna och 2 msk med strimlad basilika och låt allt puttra tio minuter.
- Ta de skivade grönsakerna och lägg dem i en cirkel tills hela stekpannan är täckt. Se till att varva grönsakerna. Salta och peppra lite ovanpå grönsakerna.
- Ringla örtoljan så jämnt det går över grönsakerna.
- Täck stekpannan med aluminiumfolie och ställ in i ugnen i 40 minuter.
- Ta av folien efter 40 minuter och grädda den i ytterligare 20 minuter.
- Ta ut och servera!
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!