Ugnsbakad spetskål

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 103 röster - Betygsätt

Ugnsbakad spetskål har blivit ett av mina absolut favorittillbehör efter det att jag testade för första gången. Det tar lite tid att tillaga, men oj…

Läs mer 7 kommentarer
recipe 19405
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning1 timTotalt1 tim 10 min

Beskrivning - Information

Ugnsbakad spetskål har blivit ett av mina absolut favorittillbehör efter det att jag testade för första gången.
Det tar lite tid att tillaga, men oj vad det är värt det.
Sen så är det ganska så roligt, för man variera smaksättningen hur mycket som helst. Testa att krydda upp den med lite olika örter. Dragon har vi testat och det var riktigt gott!

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 1 st Huvud spetskål
 0,50 dl Olivolja
 10 g Vitlök
 Svartpeppar (nymalen)
 100 g Smör
 0,50 st Citron

Gör så här:

1

Blanda olja, riven/hackad vitlök, lite örtsalt, peppar och eventuell smaksättning i en skål.

2

Dela upp kålhuvudet i fyra bitar.

Ugnsbakad spetskål

3

Fördela kryddoljan över kålen och ställ in i ugnen på 200 grader.

Ugnsbakad spetskål

4

Efter cirka 30 minuter tar du ut kålen och hyvlar på smöret på kålen.
Ställ in i ugnen igen, cirka 30 minuter till eller tills kålen är mjuk och fin i färgen.

Ugnsbakad spetskål

5

Ta ut och pressa citronsaft över allt och servera direkt!

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.3 / 5. Antal röster: 103

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 st Huvud spetskål
 0,50 dl Olivolja
 10 g Vitlök
 Svartpeppar (nymalen)
 100 g Smör
 0,50 st Citron

Instruktioner

1

Blanda olja, riven/hackad vitlök, lite örtsalt, peppar och eventuell smaksättning i en skål.

2

Dela upp kålhuvudet i fyra bitar.

Ugnsbakad spetskål

3

Fördela kryddoljan över kålen och ställ in i ugnen på 200 grader.

Ugnsbakad spetskål

4

Efter cirka 30 minuter tar du ut kålen och hyvlar på smöret på kålen.
Ställ in i ugnen igen, cirka 30 minuter till eller tills kålen är mjuk och fin i färgen.

Ugnsbakad spetskål

5

Ta ut och pressa citronsaft över allt och servera direkt!

Ugnsbakad spetskål

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida