Ugnsbakade betor med chevrecrême
0
Ugnsbakade betor med chevrecrême är en riktigt enkel förrätt som har underbara smaker.
Det går att variera vilka betor man använder. Rödbetor, polkabetor, gulbetor eller varför inte slänga med lite morot?
Mängden betor är lite upp till hur mycket man ska äta, men räkna på cirka 100 g per person om det är en förrätt.
Crêmen räcker ganska långt, för den ska man inte ha så mycket av.
Total tid: 45 minuter
Portioner: 2
Ingredienser
Instruktioner
Betorna
- Skala betorna och skär de i klyftor. Inte för stort. Lägg de på en plåt eller i en stor ugnsfast form. Se till att de inte ligger ovanpå varandra.
- Ringla olivolja över och salta och peppra lite. Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 30 min.
Chevrecrême
Servering
- Lägg lite salladslök i botten och lägg betorna ovanpå. Spritsa lite chevrecrême och garnera med färska örter. Strö lite rostade solrosfrön över.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!