Ugnsbakade betor med chevrecrême är en riktigt enkel förrätt som har underbara smaker.
Det går att variera vilka betor man använder. Rödbetor, polkabetor, gulbetor eller varför inte slänga med lite morot?
Mängden betor är lite upp till hur mycket man ska äta, men räkna på cirka 100 g per person om det är en förrätt.
Crêmen räcker ganska långt, för den ska man inte ha så mycket av.
Skala betorna och skär de i klyftor. Inte för stort. Lägg de på en plåt eller i en stor ugnsfast form. Se till att de inte ligger ovanpå varandra.
Ringla olivolja över och salta och peppra lite.
Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 30 min.
Mixa ihop alla ingredienser med stavmixer eller matberedare. Smaka av med örtsalt.
Lägg lite salladslök i botten och lägg betorna ovanpå.
Spritsa lite chevrecrême och garnera med färska örter.
Strö lite rostade solrosfrön över.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Skala betorna och skär de i klyftor. Inte för stort. Lägg de på en plåt eller i en stor ugnsfast form. Se till att de inte ligger ovanpå varandra.
Ringla olivolja över och salta och peppra lite.
Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 30 min.
Mixa ihop alla ingredienser med stavmixer eller matberedare. Smaka av med örtsalt.
Lägg lite salladslök i botten och lägg betorna ovanpå.
Spritsa lite chevrecrême och garnera med färska örter.
Strö lite rostade solrosfrön över.