Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Ugnsbakade betor med chevrecrême

5 av 1 röst
Ugnsbakade betor med chevrecrême

Ugnsbakade betor med chevrecrême är en riktigt enkel förrätt som har underbara smaker.
Det går att variera vilka betor man använder. Rödbetor, polkabetor, gulbetor eller varför inte slänga med lite morot?

Mängden betor är lite upp till hur mycket man ska äta, men räkna på cirka 100 g per person om det är en förrätt.
Crêmen räcker ganska långt, för den ska man inte ha så mycket av.

Total tid: 45 minuter
Portioner: 2
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Betorna

Chevrecrême

Servering

Instruktioner

Betorna

  • Skala betorna och skär de i klyftor. Inte för stort. Lägg de på en plåt eller i en stor ugnsfast form. Se till att de inte ligger ovanpå varandra.
  • Ringla olivolja över och salta och peppra lite. Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 30 min.

Chevrecrême

Servering

  • Lägg lite salladslök i botten och lägg betorna ovanpå. Spritsa lite chevrecrême och garnera med färska örter. Strö lite rostade solrosfrön över.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg