Ugnsbakade betor med chevrecrême

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Ugnsbakade betor med chevrecrême är en riktigt enkel förrätt som har underbara smaker. Det går att variera vilka betor man använder. Rödbetor, polkabetor, gulbetor eller…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Ugnsbakade betor med chevrecrême
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning30 minTotalt45 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Ugnsbakade betor med chevrecrême är en riktigt enkel förrätt som har underbara smaker.
Det går att variera vilka betor man använder. Rödbetor, polkabetor, gulbetor eller varför inte slänga med lite morot?

Mängden betor är lite upp till hur mycket man ska äta, men räkna på cirka 100 g per person om det är en förrätt.
Crêmen räcker ganska långt, för den ska man inte ha så mycket av.

 

Ingredienser

Mängd2 Portioner
Betorna
 Blandade betor
 Salt och peppar
Chevrecrême
 1 dl Smetana
 50 g Chevreost
 1 nypa Timjan
Servering
 Lite färsk salladslök
 Rostade solrosfrön

 

Gör så här:

Betorna
1

Skala betorna och skär de i klyftor. Inte för stort. Lägg de på en plåt eller i en stor ugnsfast form. Se till att de inte ligger ovanpå varandra.

2

Ringla olivolja över och salta och peppra lite.
Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 30 min.

Chevrecrême
3

Mixa ihop alla ingredienser med stavmixer eller matberedare. Smaka av med örtsalt.

Servering
4

Lägg lite salladslök i botten och lägg betorna ovanpå.
Spritsa lite chevrecrême och garnera med färska örter.
Strö lite rostade solrosfrön över.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Betorna
 Blandade betor
 Salt och peppar
Chevrecrême
 1 dl Smetana
 50 g Chevreost
 1 nypa Timjan
Servering
 Lite färsk salladslök
 Rostade solrosfrön

Instruktioner

Betorna
1

Skala betorna och skär de i klyftor. Inte för stort. Lägg de på en plåt eller i en stor ugnsfast form. Se till att de inte ligger ovanpå varandra.

2

Ringla olivolja över och salta och peppra lite.
Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 30 min.

Chevrecrême
3

Mixa ihop alla ingredienser med stavmixer eller matberedare. Smaka av med örtsalt.

Servering
4

Lägg lite salladslök i botten och lägg betorna ovanpå.
Spritsa lite chevrecrême och garnera med färska örter.
Strö lite rostade solrosfrön över.

Ugnsbakade betor med chevrecrême
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida