Ugnsomelett med bacon och spenat
En ugnsomelett är en sån där grej som alltid funkar att svänga ihop med egentligen allt möjligt som finns i kylen.
Det är en perfekt rätt att göra för att bli av med rester, men om man vill följa ett recept fullt ut, då kan du göra detta lchf-receptet med bacon och spenat.
Självklart så kan du använda omeletten i sig som en bas och sen byta ut ingredienser om du vill. Bacon går ju att byta mot skinka om man vill det och vårlök som kan vara svårt att få tag i alla årstider går att byta ut mot purjolök eller annan lök.
Spenaten kan man byta ut mot grönkål om man vill det t ex.
Recept och bild: Alla goda ting
Ingredienser
- 5 st ägg
- 2 dl Riven ost
- 2 dl Crème fraiche
- 200 g Tärnad bacon
- 100 g Spenat
- 2 st Små vårlökar
- Örtsalt
- nymalen svartpeppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C (varmluft).
- Smörj en ugnsfast form med lite smör eller olja. 25×25 cm är en vettig storlek.
- Stek baconet knaprigt i lite smör.
- Tillsätt spenaten och löken på slutet och låt den gå med en liten stund.
- Vispa upp äggen och blanda ner crème fraiche och ost. Salta och peppra lite.
- Häll äggsmeten i formen.
- Fördela bacon och spenatfräset och rör runt lite med en gaffel så att det blandas ner lite i äggsmeten.
- Ställ in i ugnen och grädda den i cirka 30 minuter tills det att äggsmeten har satt sig och det blivit en fin ugnsomelett.
- Ta ut och servera med en god sallad.