Ugnsomelett med bacon och spenat

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

En ugnsomelett är en sån där grej som alltid funkar att svänga ihop med egentligen allt möjligt som finns i kylen. Det är en perfekt…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Ugnsomelett med bacon och spenat
ANNONS
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning30 minTotalt45 min

Beskrivning - Information

En ugnsomelett är en sån där grej som alltid funkar att svänga ihop med egentligen allt möjligt som finns i kylen.
Det är en perfekt rätt att göra för att bli av med rester, men om man vill följa ett recept fullt ut, då kan du göra detta lchf-receptet med bacon och spenat.

Självklart så kan du använda omeletten i sig som en bas och sen byta ut ingredienser om du vill. Bacon går ju att byta mot skinka om man vill det och vårlök som kan vara svårt att få tag i alla årstider går att byta ut mot purjolök eller annan lök.

Spenaten kan man byta ut mot grönkål om man vill det t ex.

Recept och bild: Alla goda ting

ANNONS

Ingredienser

Mängd2 Portioner
 5 st Ägg
 2 deciliter Riven ost
 2 deciliter Crème fraiche
 100 g Spenat
 2 st Små vårlökar
 Örtsalt
 Nymalen svartpeppar
ANNONS

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 175°C (varmluft).

2

Smörj en ugnsfast form med lite smör eller olja. 25x25 cm är en vettig storlek.

3

Stek baconet knaprigt i lite smör.

4

Tillsätt spenaten och löken på slutet och låt den gå med en liten stund.

5

Vispa upp äggen och blanda ner crème fraiche och ost.
Salta och peppra lite.

6

Häll äggsmeten i formen.

7

Fördela bacon och spenatfräset och rör runt lite med en gaffel så att det blandas ner lite i äggsmeten.

8

Ställ in i ugnen och grädda den i cirka 30 minuter tills det att äggsmeten har satt sig och det blivit en fin ugnsomelett.

9

Ta ut och servera med en god sallad.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 5 st Ägg
 2 deciliter Riven ost
 2 deciliter Crème fraiche
 100 g Spenat
 2 st Små vårlökar
 Örtsalt
 Nymalen svartpeppar

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 175°C (varmluft).

2

Smörj en ugnsfast form med lite smör eller olja. 25x25 cm är en vettig storlek.

3

Stek baconet knaprigt i lite smör.

4

Tillsätt spenaten och löken på slutet och låt den gå med en liten stund.

5

Vispa upp äggen och blanda ner crème fraiche och ost.
Salta och peppra lite.

6

Häll äggsmeten i formen.

7

Fördela bacon och spenatfräset och rör runt lite med en gaffel så att det blandas ner lite i äggsmeten.

8

Ställ in i ugnen och grädda den i cirka 30 minuter tills det att äggsmeten har satt sig och det blivit en fin ugnsomelett.

9

Ta ut och servera med en god sallad.

Ugnsomelett med bacon och spenat

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*Namn
*Email
Hemsida