Ugnspannkaka

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 27 röster - Betygsätt

Det mesta går att servera när du äter LCHF, så även en klassisk ugnspannkaka. Det gäller bara att hitta ett LCHF-vänligt recept och sedan kan…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Ugnspannkaka
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning30 minTotalt40 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Det mesta går att servera när du äter LCHF, så även en klassisk ugnspannkaka. Det gäller bara att hitta ett LCHF-vänligt recept och sedan kan även du njuta av husmanskost.

En vanlig klassisk pannkaka i ugn är en rätt som du kan äta både till frukost och lunch. Den innehåller inget vetemjöl så långt ögat kan nå och är därför snäll mot magen. Servera den gärna med lite god sockerfri lingonsylt till. Även knaperstekt bacon passar utmärkt till pannkakan och ger dessutom en riktigt mättande lunch.

Innehållsförteckning

  1. Mättande pannkaka – Så väljer du rätt ost
  2. Så lyckas du med din pannkaka i ugnen
  3. Näringsvärde
  4. Ingredienser
  5. Instruktioner

Här får du ett recept på ugnspannkaka som är helt glutenfritt och anpassat för oss som äter LCHF. Receptet och bilder kommer från Alla Goda Ting.

Mättande ugnspannkaka – Så väljer du rätt ost

Det här receptet på LCHF ugnspannkaka mättar otroligt bra eftersom det både har en hög fetthalt och en relativt hög proteinhalt. Allt tack vare ingredienserna som är bland annat keso, riven ost och grädde. Gott om nyttiga fetter och protein alltså!

Se till att välja keso och grädde med hög fetthalt. Ju fetare desto bättre, precis som det alltid är när du äter LCHF. När du väljer ost så bör du välja en med neutral smak, gärna en vanlig hushållsost. Det här är helt enkelt ingen maträtt som du vill ha en stark och smakrik ost i.

Om det är så att du hellre vill göra vanliga pannkakor, det vill säga platta runda pannkakor som äts med sylt och grädde, då ska du testa mitt goda recept på pannkaka istället. Den här ugnsbakade varianten med lingonsylt och bacon är helt enkelt en LCHF-vänlig version av en tjockare pannkaka.

Så lyckas du med din pannkaka i ugnen

Att röra ihop smeten till din LCHF ugnspannkaka är enkelt. Den innehåller trots allt mycket få ingredienser. Pannkakan behöver bara gräddas i ugnen i cirka 25-30 minuter, så det går relativt fort att få den färdig.

Det är viktigt att hela pannkakan hinner stelna. Om du skär upp en bit pannkaka och den är rinnig inuti, då har den inte fått stå inne tillräckligt länge. Ju tjockare lager, desto längre gräddningstid behövs.

Testa att sticka ner en provsticka i pannkakan, precis som du gör med bakverk. Om stickan är torr – då kan du ta ut pannkakan.

Näringsvärde

Låt oss ta en titt på näringsvärdet för den här ugnspannkakan. Det är precis som alltid uträknat av Kostbevakningens smarta funktion.

Näringsvärden från Kostbevakningen för detta recept på ugnspannkaka.

Pannkakan innehåller runt 106 gram fett och 112 gram protein. Det blir runt 26,5 gram fett och 28 gram protein per portion och då har vi inte räknat med det bacon som är så gott att servera till! De knappa fyra kolhydraterna är riktigt få, något som är perfekt för dig som vill kunna njuta av god LCHF-kost.

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 4 st Ägg
 500 g Keso
 1 msk Fiberhusk
 1 dl Grädde
 2 deciliter Riven ostVälj en ost som inte smakar så mycket, t ex vanlig hushållsost.
 Smör att smörja formen med.

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Knäck äggen i en bunke och tillsätt keso, fiberhusk och grädde.

3

Ta en stavmixer och mixa ihop allt till en jämn smet.

4

Blanda ner den rivna osten i äggsmeten.

5

Ta fram en ugnsform cirka 20x25 cm och smörj den med lite smör.

6

Häll i smeten i formen och ställ in i ugnen.
Grädda den i mitten av ugnen i cirka 25-30 minuter.
Lite beroende på storleken på formen. Ju större form desto snabbare blir din ugnspannkaka klar.

7

Ta ut och servera med lite sylt och varför inte en god treveckorssallad.

Ugnspannkaka

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.2 / 5. Antal röster: 27

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 4 st Ägg
 500 g Keso
 1 msk Fiberhusk
 1 dl Grädde
 2 deciliter Riven ostVälj en ost som inte smakar så mycket, t ex vanlig hushållsost.
 Smör att smörja formen med.

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Knäck äggen i en bunke och tillsätt keso, fiberhusk och grädde.

3

Ta en stavmixer och mixa ihop allt till en jämn smet.

4

Blanda ner den rivna osten i äggsmeten.

5

Ta fram en ugnsform cirka 20x25 cm och smörj den med lite smör.

6

Häll i smeten i formen och ställ in i ugnen.
Grädda den i mitten av ugnen i cirka 25-30 minuter.
Lite beroende på storleken på formen. Ju större form desto snabbare blir din ugnspannkaka klar.

7

Ta ut och servera med lite sylt och varför inte en god treveckorssallad.

Ugnspannkaka

Ugnspannkaka
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida