Ugnspannkaka

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

En vanlig klassisk ugnspannkaka är en rätt som man kan äta både till frukost och till lunch. Lite god sockerfri lingonsylt till och om man…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Ugnspannkaka
ANNONS

Beskrivning - Information

En vanlig klassisk ugnspannkaka är en rätt som man kan äta både till frukost och till lunch.
Lite god sockerfri lingonsylt till och om man vill, lite knaperstekt bacon så har man en riktigt mättande lunch.

Detta är ett recept på ugnspannkaka som är helt glutenfritt och anpassat för oss som äter lchf.

Det är en ugnspannkaka som mättar otroligt bra då den har både hög fetthalt, men även rätt hög proteinhalt.

Recept och bilder: Alla Goda Ting

ANNONS

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 4 st Ägg
 500 g Keso
 1 msk Fiberhusk
 1 dl Grädde
 2 deciliter Riven ostVälj en ost som inte smakar så mycket, t ex vanlig hushållsost.
 Smör att smörja formen med.
ANNONS

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Knäck äggen i en bunke och tillsätt keso, fiberhusk och grädde.

3

Ta en stavmixer och mixa ihop allt till en jämn smet.

4

Blanda ner den rivna osten i äggsmeten.

5

Ta fram en ugnsform cirka 20x25 cm och smörj den med lite smör.

6

Häll i smeten i formen och ställ in i ugnen.
Grädda den i mitten av ugnen i cirka 25-30 minuter.
Lite beroende på storleken på formen. Ju större form desto snabbare blir din ugnspannkaka klar.

7

Ta ut och servera med lite sylt och varför inte en god treveckorssallad.

Ugnspannkaka

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 4 st Ägg
 500 g Keso
 1 msk Fiberhusk
 1 dl Grädde
 2 deciliter Riven ostVälj en ost som inte smakar så mycket, t ex vanlig hushållsost.
 Smör att smörja formen med.

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Knäck äggen i en bunke och tillsätt keso, fiberhusk och grädde.

3

Ta en stavmixer och mixa ihop allt till en jämn smet.

4

Blanda ner den rivna osten i äggsmeten.

5

Ta fram en ugnsform cirka 20x25 cm och smörj den med lite smör.

6

Häll i smeten i formen och ställ in i ugnen.
Grädda den i mitten av ugnen i cirka 25-30 minuter.
Lite beroende på storleken på formen. Ju större form desto snabbare blir din ugnspannkaka klar.

7

Ta ut och servera med lite sylt och varför inte en god treveckorssallad.

Ugnspannkaka

Ugnspannkaka

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*Namn
*Email
Hemsida