Ugnsrostad blomkål med parmesan och vitlök
8
Innehåll
Ugnsrostad blomkål med parmesan och vitlök, det är ett tillbehör som jag skulle kunna äta hur ofta som helst. Så otroligt enkelt att laga och verkligen supergott!
Ett grymt bra ketorecept för dig som äter lchf/keto och ett fantastiskt substitut för ugnsrostad potatis som inte är godkänt inom lchf.
Alla mått är ungefärliga då det beror på hur stort blomkålshuvudet är.
Total tid: 45 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
- 1 Blomkålshuvud
- 0,5 dl Olivolja
- Flingsalt
- nymalen svartpeppar
- 100 g Smör
- 3 Vitlöksklyftor (hackade/rivna)
- 2 tsk Timjan
- 1 dl Riven parmesanost
- Lite pressad citron
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C. (varmluft)
- Skär blomkålen i cirka 3 cm tjocka skivor, eller gör buketter om hellre vill det.
- Ställ in plåten i ugnen och baka av det hela i cirka 20 minuter.
- Ta ut plåten och höj temperaturen till 225°C.
- Riv riktigt rejält med parmesanost över allting. Ju mer desto godare (om du tycker om parmesanost).
- Ställ in i ugnen igen och låt gå 10-15 minuter till. Osten skall ha fått lite fin färg.
- Ta ut och pressa lite citronsaft över det hela. Servera direkt.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Så fantastiskt gott 🤩