Ugnsrostad blomkål med parmesan och vitlök, det är ett tillbehör som jag skulle kunna äta hur ofta som helst. Så otroligt enkelt att laga och verkligen supergott!
Ett grymt bra ketorecept för dig som äter lchf/keto och ett fantastiskt substitut för ugnsrostad potatis som inte är godkänt inom lchf.
Alla mått är ungefärliga då det beror på hur stort blomkålshuvudet är.
Sätt ugnen på 200°C. (varmluft)
Skär blomkålen i cirka 3 cm tjocka skivor, eller gör buketter om hellre vill det.
Ställ in plåten i ugnen och baka av det hela i cirka 20 minuter.
Ta ut plåten och höj temperaturen till 225°C.
Riv riktigt rejält med parmesanost över allting. Ju mer desto godare (om du tycker om parmesanost).
Ställ in i ugnen igen och låt gå 10-15 minuter till. Osten skall ha fått lite fin färg.
Ta ut och pressa lite citronsaft över det hela.
Servera direkt.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 200°C. (varmluft)
Skär blomkålen i cirka 3 cm tjocka skivor, eller gör buketter om hellre vill det.
Ställ in plåten i ugnen och baka av det hela i cirka 20 minuter.
Ta ut plåten och höj temperaturen till 225°C.
Riv riktigt rejält med parmesanost över allting. Ju mer desto godare (om du tycker om parmesanost).
Ställ in i ugnen igen och låt gå 10-15 minuter till. Osten skall ha fått lite fin färg.
Ta ut och pressa lite citronsaft över det hela.
Servera direkt.