Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Ugnsrostad blomkål med parmesan och vitlök

4,67 av 21 röster
Ugnsrostad blomkål med parmesan och vitlök

Ugnsrostad blomkål med parmesan och vitlök, det är ett tillbehör som jag skulle kunna äta hur ofta som helst. Så otroligt enkelt att laga och verkligen supergott!
Ett grymt bra ketorecept för dig som äter lchf/keto och ett fantastiskt substitut för ugnsrostad potatis som inte är godkänt inom lchf.

Alla mått är ungefärliga då det beror på hur stort blomkålshuvudet är.

En mörkgrå tallrik med ugnsrostad blomkål i på en gammal träbänk
Total tid: 45 minuter
Portioner: 4
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C. (varmluft)
  • Skär blomkålen i cirka 3 cm tjocka skivor, eller gör buketter om hellre vill det.
  • Placera ut blomkålen på en plåt med bakplåtspapper i botten. Strö över salt, peppar, timjan, vitlök och ringla sedan olivolja över det hela.
    Ugnsrostad blomkål med parmesan och vitlök
  • Hyvla lite smör över blomkålen, eller klicka ut det om du vill. Huvudsaken är att det hamnar lite smör på varje bit.
    Ugnsrostad blomkål med parmesan och vitlök
  • Ställ in plåten i ugnen och baka av det hela i cirka 20 minuter.
  • Ta ut plåten och höj temperaturen till 225°C.
  • Riv riktigt rejält med parmesanost över allting. Ju mer desto godare (om du tycker om parmesanost).
    Ugnsrostad blomkål med parmesan och vitlök
  • Ställ in i ugnen igen och låt gå 10-15 minuter till. Osten skall ha fått lite fin färg.
  • Ta ut och pressa lite citronsaft över det hela. Servera direkt.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

1 response to “Ugnsrostad blomkål med parmesan och vitlök”

4,67 from 21 votes (20 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg