Ugnsrostad blomkål med parmesan och vitlök

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 3 röster - Betygsätt

Ugnsrostad blomkål med parmesan och vitlök, det är ett tillbehör som jag skulle kunna äta hur ofta som helst. Så otroligt enkelt att laga och…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Ugnsrostad blomkål med parmesan och vitlök
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning35 minTotalt45 min

Beskrivning - Information

Ugnsrostad blomkål med parmesan och vitlök, det är ett tillbehör som jag skulle kunna äta hur ofta som helst. Så otroligt enkelt att laga och verkligen supergott!
Ett grymt bra ketorecept för dig som äter lchf/keto och ett fantastiskt substitut för ugnsrostad potatis som inte är godkänt inom lchf.

Alla mått är ungefärliga då det beror på hur stort blomkålshuvudet är.

En mörkgrå tallrik med ugnsrostad blomkål i på en gammal träbänk

ANNONS

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 1 Blomkålshuvud
 0,50 dl Olivolja
 Flingsalt
 Nymalen svartpeppar
 100 g Smör
 3 Vitlöksklyftor (hackade/rivna)
 2 tsk Timjan
 1 dl Riven parmesanost
 Lite pressad citron
ANNONS

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 200°C. (varmluft)

2

Skär blomkålen i cirka 3 cm tjocka skivor, eller gör buketter om hellre vill det.

3

Placera ut blomkålen på en plåt med bakplåtspapper i botten.
Strö över salt, peppar, timjan, vitlök och ringla sedan olivolja över det hela.

Ugnsrostad blomkål med parmesan och vitlök

4

Hyvla lite smör över blomkålen, eller klicka ut det om du vill. Huvudsaken är att det hamnar lite smör på varje bit.

Ugnsrostad blomkål med parmesan och vitlök

5

Ställ in plåten i ugnen och baka av det hela i cirka 20 minuter.

6

Ta ut plåten och höj temperaturen till 225°C.

7

Riv riktigt rejält med parmesanost över allting. Ju mer desto godare (om du tycker om parmesanost).

Ugnsrostad blomkål med parmesan och vitlök

8

Ställ in i ugnen igen och låt gå 10-15 minuter till. Osten skall ha fått lite fin färg.

9

Ta ut och pressa lite citronsaft över det hela.
Servera direkt.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 3

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 Blomkålshuvud
 0,50 dl Olivolja
 Flingsalt
 Nymalen svartpeppar
 100 g Smör
 3 Vitlöksklyftor (hackade/rivna)
 2 tsk Timjan
 1 dl Riven parmesanost
 Lite pressad citron

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C. (varmluft)

2

Skär blomkålen i cirka 3 cm tjocka skivor, eller gör buketter om hellre vill det.

3

Placera ut blomkålen på en plåt med bakplåtspapper i botten.
Strö över salt, peppar, timjan, vitlök och ringla sedan olivolja över det hela.

Ugnsrostad blomkål med parmesan och vitlök

4

Hyvla lite smör över blomkålen, eller klicka ut det om du vill. Huvudsaken är att det hamnar lite smör på varje bit.

Ugnsrostad blomkål med parmesan och vitlök

5

Ställ in plåten i ugnen och baka av det hela i cirka 20 minuter.

6

Ta ut plåten och höj temperaturen till 225°C.

7

Riv riktigt rejält med parmesanost över allting. Ju mer desto godare (om du tycker om parmesanost).

Ugnsrostad blomkål med parmesan och vitlök

8

Ställ in i ugnen igen och låt gå 10-15 minuter till. Osten skall ha fått lite fin färg.

9

Ta ut och pressa lite citronsaft över det hela.
Servera direkt.

Ugnsrostad blomkål med parmesan och vitlök

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida