Bacon i ugn när det helt optimala sättet att få till perfekt stekt bacon.
Många kanske tycker att det kan vara lite märkligt, att det vanligaste är att steka sitt bacon i stekpannan, men det finns så många fördelar med att steka bacon i ugnen.
För oss som äter lchf och keto och kanske äter en hel del bacon, även om det inte är ett måste så när man väl äter bacon vill man att det ska vara helt perfekt.
Därför ska du steka bacon i ugn
- Du slipper en massa fettstänk över hela spisen. Ni vet väl alla hur det kan se ut på spisen när man har stekt några paket bacon.
- Du får en jämn tillagning av ditt bacon om du kör bacon i ugn.
- Slipp oset! Det blir mycket mindre stekos om du använder ugnen.
- Du behöver inte tillsätta något fett för att få fin stekyta.
- Mindre disk. Du plockar bort bakplåtspappret och kastar det. Behöver inte ens diska något. Dessutom så riskerar du inte att fettet som du kanske normalt sett kanske sköljer ur från stekpannan sätter igen avloppet.
Vilket bacon ska man välja?
Min åsikt är att detta är en smakfråga. Du ska självklart välja ett bacon som du tycker om och tycker är gott.
Det finns väl inga direkta regler för hurdant bacon du ska använda för att göra bacon i ugn, men jag skulle tipsa om att välja ett som inte innehåller så mycket tillsatt vatten eller andra tillsatser.
Håll även koll på att baconet verkligen är rökt och inte bara har tillsatt rökarom. Rökt kött ska vara rökt, inget annat!
Om du verkligen vill veta vilket bacon som är bäst i test så hittar du Aftonbladets senaste test här: Bacon - Bäst i test 2021 (premium).
Tänk dock på att faktum kvarstår. Smaken är som baken och du tycker kanske inte samma som experterna.
Ett tips på vad du kan göra med ditt bacon, det är baconnaise som är helt fantastiskt gott!
Lägg ut baconet på en plåt med bakplåtspapper och sätt in den i ugnen på 200 grader.
Ha dem i ugnen cirka 10 minuter, tills det att baconet är riktigt krispigt.
Ta ut och njut av gott och helt perfekt stekt bacon!
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Lägg ut baconet på en plåt med bakplåtspapper och sätt in den i ugnen på 200 grader.
Ha dem i ugnen cirka 10 minuter, tills det att baconet är riktigt krispigt.
Ta ut och njut av gott och helt perfekt stekt bacon!
Carina says:
Hur många grader??
LCHF-arkivet says:
Runt 200 grader!