Blomkål och broccoli är något som jag verkligen gillar med LCHF. Man kan göra så otroligt mycket med det och här har du en variant som passar ypperligt istället för pommes eller annan ugnsstekt potatis.
Tomaterna kan man skippa om man nu vill vara lite mer strikt, men jag tycker själv att de höjer smaken och även utseendet på allt.
Mängden olivolja beror på att mycket av oljan försvinner in i grönsakerna när man blandar och man vill ju faktiskt få lite olja på allt. Men, inom LCHF är vi inte rädda för god olivolja inte!
Lägg upp i en ugnsfast form eller på en ugnsplåt och sätt in i ugnen på 225 grader i cirka 20 minuter.
Vänd gärna runt i grönsakerna efter halva tiden så att de får lite färg överallt.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Lägg upp i en ugnsfast form eller på en ugnsplåt och sätt in i ugnen på 225 grader i cirka 20 minuter.
Vänd gärna runt i grönsakerna efter halva tiden så att de får lite färg överallt.