Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Ugnsstekt falukorv med bacon och tacosås

Inga röster än
Ugnsstekt falukorv med bacon och tacosås

Ugnsstekt falukorv finns det otaliga varianter på och jag brukar göra lite olika när jag gör det, för att variera mig lite. Idag så testade jag på en variant med tacosås och bacon, vilket blev helt ok!

Tänk på att köpa en falukorv med hög kötthalt, över 70% och sen att kolla noga på tacosåsen hur mycket kolhydrater den innehåller.

Jag har räknat ut innehållet med en falukorv som hade 3,5 kh /100 gram och sen en tacosås som hade 5 kh/100 gram.

Varför inte servera med lite blomkålsmos till?

Total tid: 45 minuter
Portioner: 4
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Skär baconet i strimlor och stek det så det får lite färg.
  • Skär en skåra längs med hela falukorven. Vik ut den lite så att det får plats lite mer i den.
  • Fyll den med lök, tacosås, bacon och sen ett tjockt lager med ost ovanpå.
  • Ställ in i ugnen på 175 grader i cirka 30 minuter. Den ska ha en fin färg och vara genomvarm.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg