Ugnsstekt falukorv finns det otaliga varianter på och jag brukar göra lite olika när jag gör det, för att variera mig lite. Idag så testade jag på en variant med tacosås och bacon, vilket blev helt ok!
Tänk på att köpa en falukorv med hög kötthalt, över 70% och sen att kolla noga på tacosåsen hur mycket kolhydrater den innehåller.
Jag har räknat ut innehållet med en falukorv som hade 3,5 kh /100 gram och sen en tacosås som hade 5 kh/100 gram.
Varför inte servera med lite blomkålsmos till?
Skär baconet i strimlor och stek det så det får lite färg.
Skär en skåra längs med hela falukorven. Vik ut den lite så att det får plats lite mer i den.
Fyll den med lök, tacosås, bacon och sen ett tjockt lager med ost ovanpå.
Ställ in i ugnen på 175 grader i cirka 30 minuter. Den ska ha en fin färg och vara genomvarm.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Skär baconet i strimlor och stek det så det får lite färg.
Skär en skåra längs med hela falukorven. Vik ut den lite så att det får plats lite mer i den.
Fyll den med lök, tacosås, bacon och sen ett tjockt lager med ost ovanpå.
Ställ in i ugnen på 175 grader i cirka 30 minuter. Den ska ha en fin färg och vara genomvarm.
Monica Theander says:
Låter gott, men var kommer baconet in?
Anette hedlund says:
Misstänker att baconet ska vara strimlat i korven men det står ju inget av det i receptet???
LCHF-arkivet says:
Oj, missat att svara dessa kommentarer.
Jag ska lägga till det här snarast.