Ugnsstekt kycklingfilé på grönsaksbädd

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 2 röster - Betygsätt

Om du vill ha ett superenkelt recept på kycklingfilé så ska du prova på att göra ugnsstekt kycklingfilé på grönsaksbädd. Det tar inte mycket mer…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Ugnsstekt kycklingfilé på grönsaksbädd
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning45 minTotalt55 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Om du vill ha ett superenkelt recept på kycklingfilé så ska du prova på att göra ugnsstekt kycklingfilé på grönsaksbädd.

Det tar inte mycket mer än 10 minuter att förbereda och sen runt 45 minuter i ugnen.

Ugnsstekt kycklingfilé på grönsaksbädd | LCHF-arkivet

En riktigt bra grej med en sån här maträtt, det är att du kan välja vilka grönsaker som helst egentligen som du har hemma. Utgå från de grönsaker som jag har i receptet, men byt ut sånt du inte tycker om eller inte har hemma.

Andra alternativ att använda är blomkål, broccoli, vitkål, champinjoner, lök och morot.

För att det hela inte ska bli för torrt, så rekommenderar jag verkligen att man gör en god sås till och här har du några goda alternativ på såser som passar perfekt.

- Tzatziki (Krämig, lätt och smakrik sås med mycket vitlökssmak.)
- Baba ganoush (En härligt smakrik sås med rökiga toner.)
- Chimichurri (Den ultimata grillsåsen som passar perfekt till all typ av kyckling.)
- Fetaoströra (En otroligt enkel sås som du blandar ihop på ett kick.)
- Kall senapssås (Denna lätta sås är perfekt till ett sånt här recept.)

Oavsett vilken av såserna du väljer att göra så kommer du att få till en härlig middag, det lovar jag!

Om inte detta var ett recept som tilltalade dig till middag, så måste du spana in min samling med över 200 middagstips.

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
Kycklingen
 Rivet citronskal
Grönsaksbädden
 300 g Aubergine
 300 g Zucchini
 300 g Paprika
 150 g Purjolök
 100 g Fänkål
 1 näve färsk basilika

 

Gör så här:

1

Börja med att putsa kycklingfiléerna och krydda med kryddor som du tycker om. Kryddorna som jag har i receptet är bara ett förslag och går att byta ut bäst man vill till sånt som just du tycker är gott.

Ugnsstekt kycklingfilé på grönsaksbädd

2

Skär upp grönsakerna i lagom storlek. Tänk på tillagningstid. Ju längre tillagningstid, desto mindre bitar.

En zucchini har inte alls lika lång tillagningstid som en morot, så anpassa storleken på de olika grönsakerna efter det.

Hacka basilikan och vitlöken, salta och peppra grönsakerna och häll lite olivolja över. Blanda runt.

Ugnsstekt kycklingfilé på grönsaksbädd

3

Placera ut kycklingen ovanpå grönsakerna.

Ugnsstekt kycklingfilé på grönsaksbädd

4

Ställ in i ugnen på 200 grader och tillaga allt tills kycklingen är klar, cirka 74 grader i kärntemperatur. Det tar cirka 40-50 minuter beroende på storlek.

Ett hett tips är att skaffa en stektermometer, så att du alltid får en perfekt kyckling som inte är torr eller understekt.

5

När kycklingen är klar så tar du ut formen och sen kan du välja att skära upp kycklingen eller så serverar du hela filéer.

Någon god sås till så har du allt som behövs.

Smaklig spis!

Ugnsstekt kycklingfilé på grönsaksbädd

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Kycklingen
 Rivet citronskal
Grönsaksbädden
 300 g Aubergine
 300 g Zucchini
 300 g Paprika
 150 g Purjolök
 100 g Fänkål
 1 näve färsk basilika

Instruktioner

1

Börja med att putsa kycklingfiléerna och krydda med kryddor som du tycker om. Kryddorna som jag har i receptet är bara ett förslag och går att byta ut bäst man vill till sånt som just du tycker är gott.

Ugnsstekt kycklingfilé på grönsaksbädd

2

Skär upp grönsakerna i lagom storlek. Tänk på tillagningstid. Ju längre tillagningstid, desto mindre bitar.

En zucchini har inte alls lika lång tillagningstid som en morot, så anpassa storleken på de olika grönsakerna efter det.

Hacka basilikan och vitlöken, salta och peppra grönsakerna och häll lite olivolja över. Blanda runt.

Ugnsstekt kycklingfilé på grönsaksbädd

3

Placera ut kycklingen ovanpå grönsakerna.

Ugnsstekt kycklingfilé på grönsaksbädd

4

Ställ in i ugnen på 200 grader och tillaga allt tills kycklingen är klar, cirka 74 grader i kärntemperatur. Det tar cirka 40-50 minuter beroende på storlek.

Ett hett tips är att skaffa en stektermometer, så att du alltid får en perfekt kyckling som inte är torr eller understekt.

5

När kycklingen är klar så tar du ut formen och sen kan du välja att skära upp kycklingen eller så serverar du hela filéer.

Någon god sås till så har du allt som behövs.

Smaklig spis!

Ugnsstekt kycklingfilé på grönsaksbädd

Ugnsstekt kycklingfilé på grönsaksbädd
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida