Våfflor är ju så otroligt gott, men kan vara lite svårt att äta om man äter LCHF. Men, det finns ju olika varianter på LCHF-våfflor, men många av recepten innehåller mandelmjöl, och det är inte riktigt något jag tycker är så gott, så jag testade att göra ett eget recept utan mandelmjöl.
Resultatet blev helt ok, inte som vanliga våfflor som man är van vid, men helt ok.
Ett tips dock... ät dem direkt från järnet och gör en ny direkt när du ska äta en till. Om man gör alla på en gång och låter dem ligga så blir de väldigt mjuka och smakar mer som wellpapp. Så, grädda en åt gången och njut, sen när det är dags för nästa så gräddar du den direkt,
Servera med lite vispad grädde och bär.
Häll alla ingredienser i en bunke och vispa ihop. låt stå fem minuter innan du gräddar dem.
Grädda som vanligt i ett våffeljärn med lite smör.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Häll alla ingredienser i en bunke och vispa ihop. låt stå fem minuter innan du gräddar dem.
Grädda som vanligt i ett våffeljärn med lite smör.