Vallmobräck

22
Innehåll
Vallmobräck är en supergod fralla som har knaprig yta och mjuk och fluffig inuti.
Dom är helt glutenfria och anpassade för dig som äter lchf och keto. Perfekt frukostfralla för dig som saknar bröd.
Total tid:
25 minuter
Servings: 4
Ingredienser
- 250 g Riven ost
- 40 g Färskost
- 1,25 dl Havrefiber
- 1 tsk Fiberhusk
- 2 tsk Bakpulver
- 1 tsk Xantangummi
- 1 msk SoftBake
- 1 tsk Flingsalt
- 1 st ägg
- 1 st Ägg att pensla med
- 3 msk Vallmofrön till dekoration
Instructions
- Smält rivost och philadelphiaost i micron När allt smält samman häller man ostmassan i hushållsassistenten.
- Blanda samman alla torra ingredienserna väl innan man tillsätter dom i ostblandningen, tillsätt ägget och kör allt till en deg.
- Knåda ihop degen till en boll och skär ut 4 bitar och placera på en plåt med bakplåtspapper.
- Vispa upp ett ägg och pensla bullarna, doppa frallorna i vallmofrön.
- In i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter.
- Låt frallorna svalna helt.
- Sen är det bara att njuta av en supergod Vallmobräck.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!