Vallmofrukostknyten

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

Dessa vallmofrukostknyten är ett otroligt gott bröd, så nära ett ”riktigt” bröd man kan komma i smak och textur. Helt perfekta för dig som äter…

Läs mer 1 kommentarer Skriv ut
Vallmofrukostknyten
ANNONS
Profilbild för @sockerfrittsaklartSkapare@sockerfrittsaklartFörberedelse10 minTillagning15 minTotalt25 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Dessa vallmofrukostknyten är ett otroligt gott bröd, så nära ett ”riktigt” bröd man kan komma i smak och textur.

Helt perfekta för dig som äter lchf eller keto och vill ha ett gott bröd att äta till frukost.

Lite om ingredienserna (tillägg av LCHF-arkivet):

Xantangummi, detta är något som många kanske inte har hemma, men det är något som jag varmt kan rekommendera att köpa hem. Det är nämligen en magisk ingrediens när man bakar glutenfritt och kommer att komma att användas mer och mer med tiden inom lchf.

Havrefiber, är även detta något som är väldigt nytt i Sverige inom lchf och keto, men utomlands så används det flitigt och det bidrar till väldigt fin konsistens och struktur på brödet. Havrefiber kan vara lite knepigt att hitta då inte så många butiker har det än, men Googla lite så hittar ni.

Kategori

 

Ingredienser

Mängd10 Portioner
Ingredienser för 10 stycken knyten
 300 g Riven mozzarella ost
 60 g Philadelphiaost
 0,75 dl Solrosmjöl
 2 deciliter Havrefiber
 0,50 dl Chiafrö
 1 tsk Xantangummi
 2 tsk Bakpulver
 1 st Ägg

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Börja med att smälta ost och philadelphiaost i micron.

3

Blanda dom torra ingredienserna i en bunke och arbeta in dem i ostblandningen.

4

Tillsätt ägget.

5

Forma degen till en fyrkant och skär ut 10 stycken. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper.

6

Pensla med ett uppvispat ägg och strö över vallmofrön och flingsalt.

7

Ställ in i ugnen och grädda i cirka 15 minuter.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Ingredienser för 10 stycken knyten
 300 g Riven mozzarella ost
 60 g Philadelphiaost
 0,75 dl Solrosmjöl
 2 deciliter Havrefiber
 0,50 dl Chiafrö
 1 tsk Xantangummi
 2 tsk Bakpulver
 1 st Ägg

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Börja med att smälta ost och philadelphiaost i micron.

3

Blanda dom torra ingredienserna i en bunke och arbeta in dem i ostblandningen.

4

Tillsätt ägget.

5

Forma degen till en fyrkant och skär ut 10 stycken. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper.

6

Pensla med ett uppvispat ägg och strö över vallmofrön och flingsalt.

7

Ställ in i ugnen och grädda i cirka 15 minuter.

Vallmofrukostknyten
Profilbild för @sockerfrittsaklart

Recept av: @sockerfrittsaklart

Hobbybagare, inspiratör och glädjespridare. Jag gör det på mitt sätt 💕 Lchf Ketovänligt Sockerfritt Glutenfritt Alkoholfritt Hälsosam livsstil

Visa alla recept från @sockerfrittsaklart Hemsida https://www.instagram.com/sockerfrittsaklart/

Kommentarer

  • Vad gjorde jag för fel? Följde receptet exakt. Fick platta kletiga bakverk. De var bruna, och inte alls som på din bild. Använde Rawfoodshops havrefibrer. Inte kul när det blir både dyrt och misslyckat.

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida