Vallmofrukostknyten

Dessa vallmofrukostknyten är ett otroligt gott bröd, så nära ett ”riktigt” bröd man kan komma i smak och textur.
Helt perfekta för dig som äter lchf eller keto och vill ha ett gott bröd att äta till frukost.
Lite om ingredienserna (tillägg av LCHF-arkivet):
Xantangummi, detta är något som många kanske inte har hemma, men det är något som jag varmt kan rekommendera att köpa hem. Det är nämligen en magisk ingrediens när man bakar glutenfritt och kommer att komma att användas mer och mer med tiden inom lchf.
Havrefiber, är även detta något som är väldigt nytt i Sverige inom lchf och keto, men utomlands så används det flitigt och det bidrar till väldigt fin konsistens och struktur på brödet. Havrefiber kan vara lite knepigt att hitta då inte så många butiker har det än, men Googla lite så hittar ni.
Ingredienser
Ingredienser för 10 stycken knyten
- 300 g Riven mozzarella ost
- 60 g Philadelphiaost
- 0,75 dl Solrosmjöl
- 2 dl Havrefiber
- 0,5 dl Chiafrö
- 1 tsk Xantangummi
- 2 tsk Bakpulver
- 1 st ägg
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Börja med att smälta ost och philadelphiaost i micron.
- Blanda dom torra ingredienserna i en bunke och arbeta in dem i ostblandningen.
- Tillsätt ägget.
- Forma degen till en fyrkant och skär ut 10 stycken. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper.
- Ställ in i ugnen och grädda i cirka 15 minuter.
Är det någon som bytt ut solrosmjölet och i så fall mot vad? Jag har inget hemma och funderar på om man tex skulle kunna använda sesammjöl eller något annat mjöl istället.
Vad är solrosmjöl? Malda solroskärnor?