Dessa vallmofrukostknyten är ett otroligt gott bröd, så nära ett ”riktigt” bröd man kan komma i smak och textur.
Helt perfekta för dig som äter lchf eller keto och vill ha ett gott bröd att äta till frukost.
Lite om ingredienserna (tillägg av LCHF-arkivet):
Xantangummi, detta är något som många kanske inte har hemma, men det är något som jag varmt kan rekommendera att köpa hem. Det är nämligen en magisk ingrediens när man bakar glutenfritt och kommer att komma att användas mer och mer med tiden inom lchf.
Havrefiber, är även detta något som är väldigt nytt i Sverige inom lchf och keto, men utomlands så används det flitigt och det bidrar till väldigt fin konsistens och struktur på brödet. Havrefiber kan vara lite knepigt att hitta då inte så många butiker har det än, men Googla lite så hittar ni.
Sätt ugnen på 225 grader.
Börja med att smälta ost och philadelphiaost i micron.
Blanda dom torra ingredienserna i en bunke och arbeta in dem i ostblandningen.
Tillsätt ägget.
Forma degen till en fyrkant och skär ut 10 stycken. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper.
Ställ in i ugnen och grädda i cirka 15 minuter.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader.
Börja med att smälta ost och philadelphiaost i micron.
Blanda dom torra ingredienserna i en bunke och arbeta in dem i ostblandningen.
Tillsätt ägget.
Forma degen till en fyrkant och skär ut 10 stycken. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper.
Ställ in i ugnen och grädda i cirka 15 minuter.
ebet says:
Vad gjorde jag för fel? Följde receptet exakt. Fick platta kletiga bakverk. De var bruna, och inte alls som på din bild. Använde Rawfoodshops havrefibrer. Inte kul när det blir både dyrt och misslyckat.