Valnötsfranska

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Ett jättegott valnötsbröd för dig som äter LCHF. LCHF-bröd kan ofta vara ganska så tråkiga i smaken, men det här är ett i mitt tycke…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Valnötsfranska
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning1 timTotalt1 tim 15 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Ett jättegott valnötsbröd för dig som äter LCHF.

LCHF-bröd kan ofta vara ganska så tråkiga i smaken, men det här är ett i mitt tycke riktigt gott bröd. Det är saftigt och smakar inte en massa ägg.

Det här LCHF-brödet fungerar väldigt bra att skiva upp och sen frysa in i småförpackningar.

Hela brödet innehåller 37 gram kolhydrater och man kan lätt få ut 20 skivor på ett helt bröd, kanske ännu fler. Det ger mindre än 2 gram kolhydrater per skiva.

Kategori

 

Ingredienser

Mängd10 Portioner
 2,5 dl Valnötter (grovhackade)
 3 msk Fibrex
 1 tsk Salt
 250 g Ost (riven)
 3 Äggvitor
 6 Ägg

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 175 grader.

3

Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke.

5

Tillsätt äggvitor, ägg, yoghurt och osten till de torra ingredienserna och blanda ihop. Arbeta inte degen för länge, utan bara tillräckligt för att allt ska blandats väl.

7

Häll upp i en väl smörad avlång brödform och fördela den jämnt. Ett tips kan vara att ha ett bakplåtspapper i botten då det är lätt att brödet fastnar i botten av formen. Det blir lite lättare att få upp den när den är klar.

9

Ställ in i mitten av ugnen och grädda i cirka 60 minuter. Jag använde mig av varmluftsugn, 175 grader och ganska så exakt 60 minuter. Har man inte varmluft kanske man måste köra lite varmare och eventuellt lite längre.

11

Ta ut brödet och stjälp upp det på ett galler och låt stå och svalna under handduk.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 2,5 dl Valnötter (grovhackade)
 3 msk Fibrex
 1 tsk Salt
 250 g Ost (riven)
 3 Äggvitor
 6 Ägg

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 175 grader.

3

Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke.

5

Tillsätt äggvitor, ägg, yoghurt och osten till de torra ingredienserna och blanda ihop. Arbeta inte degen för länge, utan bara tillräckligt för att allt ska blandats väl.

7

Häll upp i en väl smörad avlång brödform och fördela den jämnt. Ett tips kan vara att ha ett bakplåtspapper i botten då det är lätt att brödet fastnar i botten av formen. Det blir lite lättare att få upp den när den är klar.

9

Ställ in i mitten av ugnen och grädda i cirka 60 minuter. Jag använde mig av varmluftsugn, 175 grader och ganska så exakt 60 minuter. Har man inte varmluft kanske man måste köra lite varmare och eventuellt lite längre.

11

Ta ut brödet och stjälp upp det på ett galler och låt stå och svalna under handduk.

Valnötsfranska
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida