Ett jättegott valnötsbröd för dig som äter LCHF.
LCHF-bröd kan ofta vara ganska så tråkiga i smaken, men det här är ett i mitt tycke riktigt gott bröd. Det är saftigt och smakar inte en massa ägg.
Det här LCHF-brödet fungerar väldigt bra att skiva upp och sen frysa in i småförpackningar.
Hela brödet innehåller 37 gram kolhydrater och man kan lätt få ut 20 skivor på ett helt bröd, kanske ännu fler. Det ger mindre än 2 gram kolhydrater per skiva.
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke.
Tillsätt äggvitor, ägg, yoghurt och osten till de torra ingredienserna och blanda ihop. Arbeta inte degen för länge, utan bara tillräckligt för att allt ska blandats väl.
Häll upp i en väl smörad avlång brödform och fördela den jämnt. Ett tips kan vara att ha ett bakplåtspapper i botten då det är lätt att brödet fastnar i botten av formen. Det blir lite lättare att få upp den när den är klar.
Ställ in i mitten av ugnen och grädda i cirka 60 minuter. Jag använde mig av varmluftsugn, 175 grader och ganska så exakt 60 minuter. Har man inte varmluft kanske man måste köra lite varmare och eventuellt lite längre.
Ta ut brödet och stjälp upp det på ett galler och låt stå och svalna under handduk.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke.
Tillsätt äggvitor, ägg, yoghurt och osten till de torra ingredienserna och blanda ihop. Arbeta inte degen för länge, utan bara tillräckligt för att allt ska blandats väl.
Häll upp i en väl smörad avlång brödform och fördela den jämnt. Ett tips kan vara att ha ett bakplåtspapper i botten då det är lätt att brödet fastnar i botten av formen. Det blir lite lättare att få upp den när den är klar.
Ställ in i mitten av ugnen och grädda i cirka 60 minuter. Jag använde mig av varmluftsugn, 175 grader och ganska så exakt 60 minuter. Har man inte varmluft kanske man måste köra lite varmare och eventuellt lite längre.
Ta ut brödet och stjälp upp det på ett galler och låt stå och svalna under handduk.