En vaniljkräm är något som är ett måste till en god födelsedagstårta och det är absolut något man kan göra LCHF-vänligt.
Det här är ett LCHF-recept på vaniljkräm som kommer från Mariannslchf.
Recept: Mariann
Lägg gelatinbladet i kallt vatten.
Lägg alla ingredienser utom smöret och gelatinet i en kastrull och låt det hela sjuda på svag värme med konstant vispning. Obs, det får inte koka. Sjud tills det blir en tjock kräm av det.
Ta bort den från värmen och vispa ner gelatinet.
Vispa ner smöret, små bitar i taget.
Ställ kallt och använd sedan till vad du vill.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Lägg gelatinbladet i kallt vatten.
Lägg alla ingredienser utom smöret och gelatinet i en kastrull och låt det hela sjuda på svag värme med konstant vispning. Obs, det får inte koka. Sjud tills det blir en tjock kräm av det.
Ta bort den från värmen och vispa ner gelatinet.
Vispa ner smöret, små bitar i taget.
Ställ kallt och använd sedan till vad du vill.