Vaniljkräm – LCHF
0
Innehåll
En vaniljkräm är något som är ett måste till en god födelsedagstårta och det är absolut något man kan göra LCHF-vänligt.
Det här är ett LCHF-recept på vaniljkräm som kommer från Mariannslchf.
Recept: Mariann
Total tid: 15 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
- 1 st gelatinblad
- 2 st äggulor
- 1 dl grädde 40%
- 0,25 dl sötning
- 0,5 tsk vaniljpulver
- 50 g osaltat smör
Instruktioner
- Lägg gelatinbladet i kallt vatten.
- Lägg alla ingredienser utom smöret och gelatinet i en kastrull och låt det hela sjuda på svag värme med konstant vispning. Obs, det får inte koka. Sjud tills det blir en tjock kräm av det.
- Ta bort den från värmen och vispa ner gelatinet.
- Vispa ner smöret, små bitar i taget.
- Ställ kallt och använd sedan till vad du vill.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!