En enkel, men väldigt god vaniljpudding. Receptet ger en mild och len smak. Vill man ha mer tryck så öka på med 1 msk sötning och 1 tsk vaniljextrakt extra.
Inspiration från KetoConnect.
Sätt ugnen på 180 grader, börja koka vatten till vattenbadet och smöra fyra värmetåliga skålar lite lätt.
Vispa ihop ägg, sötning och vaniljextrakt tills sötningen har löst upp sig helt. Häll i grädden och vispa ihop.
Häll upp smeten i de smörade skålarna och ställ dem i en ugnsfast form med höga kanter.
Häll det varma vattnet i formen så att det når lite över nivån på smeten i skålarna.
Låt dem stå inne i 30 min tills de fått lite färg och stelnat längs kanterna, men fortfarande är lite lösa (men inte rinniga) i mitten.
Ta ut formen försiktigt, vattnet skvalpar omkring en del och låt dem stå kvar och svalna i formen i 30 min.
Ät de gärna med lite kylskåpskalla bär, det är gott ihop med en ljumna puddingen.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 180 grader, börja koka vatten till vattenbadet och smöra fyra värmetåliga skålar lite lätt.
Vispa ihop ägg, sötning och vaniljextrakt tills sötningen har löst upp sig helt. Häll i grädden och vispa ihop.
Häll upp smeten i de smörade skålarna och ställ dem i en ugnsfast form med höga kanter.
Häll det varma vattnet i formen så att det når lite över nivån på smeten i skålarna.
Låt dem stå inne i 30 min tills de fått lite färg och stelnat längs kanterna, men fortfarande är lite lösa (men inte rinniga) i mitten.
Ta ut formen försiktigt, vattnet skvalpar omkring en del och låt dem stå kvar och svalna i formen i 30 min.
Ät de gärna med lite kylskåpskalla bär, det är gott ihop med en ljumna puddingen.
Veronica Hallqvist says:
Hej!
Hur många dagar håller dom sig i kylen?
Går det att frysa in dom?
Henrik says:
Skulle gissa en max vecka i kylen. Det är ju kokt i ugnen, men jag skulle nog inte ha dem längre. Har inte provat att frysa dem.
gullan says:
Så gott. Perfekt att ta till när suget sätter in.