Vaniljpudding

star iconstar iconstar iconstar half iconstar empty icon 8 röster - Betygsätt

En enkel, men väldigt god vaniljpudding. Receptet ger en mild och len smak. Vill man ha mer tryck så öka på med 1 msk sötning…

Läs mer 3 kommentarer Skriv ut
Vaniljpudding
ANNONS
Profilbild för Malmokille73SkapareMalmokille73Förberedelse15 minTillagning30 minTotalt45 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

En enkel, men väldigt god vaniljpudding. Receptet ger en mild och len smak. Vill man ha mer tryck så öka på med 1 msk sötning och 1 tsk vaniljextrakt extra.
Inspiration från KetoConnect.

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 3 st Stora ägg
 4 msk Sötning
 5 deciliter Grädde
 1-2 tsk Smör

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 180 grader, börja koka vatten till vattenbadet och smöra fyra värmetåliga skålar lite lätt.

2

Vispa ihop ägg, sötning och vaniljextrakt tills sötningen har löst upp sig helt. Häll i grädden och vispa ihop.

3

Häll upp smeten i de smörade skålarna och ställ dem i en ugnsfast form med höga kanter.

4

Häll det varma vattnet i formen så att det når lite över nivån på smeten i skålarna.

5

Låt dem stå inne i 30 min tills de fått lite färg och stelnat längs kanterna, men fortfarande är lite lösa (men inte rinniga) i mitten.

6

Ta ut formen försiktigt, vattnet skvalpar omkring en del och låt dem stå kvar och svalna i formen i 30 min.

7

Ät de gärna med lite kylskåpskalla bär, det är gott ihop med en ljumna puddingen.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 3.9 / 5. Antal röster: 8

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 3 st Stora ägg
 4 msk Sötning
 5 deciliter Grädde
 1-2 tsk Smör

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 180 grader, börja koka vatten till vattenbadet och smöra fyra värmetåliga skålar lite lätt.

2

Vispa ihop ägg, sötning och vaniljextrakt tills sötningen har löst upp sig helt. Häll i grädden och vispa ihop.

3

Häll upp smeten i de smörade skålarna och ställ dem i en ugnsfast form med höga kanter.

4

Häll det varma vattnet i formen så att det når lite över nivån på smeten i skålarna.

5

Låt dem stå inne i 30 min tills de fått lite färg och stelnat längs kanterna, men fortfarande är lite lösa (men inte rinniga) i mitten.

6

Ta ut formen försiktigt, vattnet skvalpar omkring en del och låt dem stå kvar och svalna i formen i 30 min.

7

Ät de gärna med lite kylskåpskalla bär, det är gott ihop med en ljumna puddingen.

Vaniljpudding
Profilbild för Malmokille73

Recept av: Malmokille73

Visa alla recept från Malmokille73 Hemsida