Vaniljpudding
0
Innehåll
En enkel, men väldigt god vaniljpudding. Receptet ger en mild och len smak. Vill man ha mer tryck så öka på med 1 msk sötning och 1 tsk vaniljextrakt extra.
Inspiration från KetoConnect.
Total tid: 45 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
- 3 st Stora ägg
- 4 msk Sötning
- 1 tsk Vaniljextrakt
- 5 dl Grädde
- 1-2 tsk Smör
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader, börja koka vatten till vattenbadet och smöra fyra värmetåliga skålar lite lätt.
- Vispa ihop ägg, sötning och vaniljextrakt tills sötningen har löst upp sig helt. Häll i grädden och vispa ihop.
- Häll upp smeten i de smörade skålarna och ställ dem i en ugnsfast form med höga kanter.
- Häll det varma vattnet i formen så att det når lite över nivån på smeten i skålarna.
- Låt dem stå inne i 30 min tills de fått lite färg och stelnat längs kanterna, men fortfarande är lite lösa (men inte rinniga) i mitten.
- Ta ut formen försiktigt, vattnet skvalpar omkring en del och låt dem stå kvar och svalna i formen i 30 min.
- Ät de gärna med lite kylskåpskalla bär, det är gott ihop med en ljumna puddingen.
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!